Αιτήσεις μέχρι 29 Μαΐου στο Μουσικό Σχολείο

0
7479

Για τη διαδικασία επιλογής μαθητών της Α’ Γυμνασίου.
Η ημερομηνία των εξετάσεων θα ανακοινωθεί έγκαιρα από το Υπουργείο.

Μέχρι τέλη Μαΐου και συγκεκριμένα μέχρι 29 Μαΐου (έως τις 14:00) έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής για τη διαδικασία επιλογής μαθητών της Α’ Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Δράμας για το σχολικό έτος 2020-2021. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες πρέπει να στείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση και τα σχετικά συνημμένα στο Μουσικό Σχολείο Δράμας στο email: gymmdram@sch.gr. Επίσης θα πρέπει να επισυνάψουν κάποιο έγγραφο για την διαπίστωση της διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας τους.
Στην Α’ τάξη των Μουσικών Σχολείων εγγράφονται μαθητές απόφοιτοι Δημοτικών Σχολείων, εφόσον επιτύχουν στις εξετάσεις που διενεργούνται. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ωράριο των μαθημάτων στο Μουσικό Σχολείο Δράμας είναι διευρυμένο. Η σίτιση γίνεται δωρεάν και η μεταφορά των μαθητών γίνεται χωρίς κόστος με την χρήση λεωφορείων και ταξί, εφόσον υπάρχει τέτοια αναγκαιότητα.
Οι απόφοιτοι του σχολείου έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων, όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα σχολεία και παράλληλα να αποκτήσουν δεξιότητες, που θα διευκολύνουν την συνέχιση των μουσικών σπουδών τους, λόγω της φύσης του προγράμματος του σχολείου.
Η διαδικασία επιλογής των μαθητών θα γίνει από επιτροπές καθηγητών μουσικής που θα συσταθούν για το έτος και περιλαμβάνει αξιολόγηση των ενδιαφερομένων σχετικά με τη μουσική τους αντίληψη και όχι με τις μουσικές τους γνώσεις. Το ενδιαφέρον που παρουσιάζεται για την φοίτηση στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας κάθε χρόνο είναι μεγάλο. Για παράδειγμα, το 2018 κατατέθηκαν 160 αιτήσεις και από αυτές αξιολογήθηκαν επελέγησαν περίπου 96 παιδιά.
Στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας υπάρχει η δυνατότητα δωρεάν παροχής πλήρους μουσικοκαλλιτεχνικής παιδείας. Οι μαθητές διδάσκονται όλα τα μαθήματα που διδάσκονται οι μαθητές στα υπόλοιπα σχολεία συν τα μαθήματα μουσικής παιδείας. Αρχικά στις τάξεις του Γυμνασίου, διδάσκονται το όργανο επιλογής τους (ευρωπαϊκής ή ελληνικής παραδοσιακής μουσικής) και παράλληλα μαθαίνουν πιάνο και ταμπουρά.
Η βασική αυτή εκπαίδευση βοηθά στην βιωματική εμπειρία και την ευρύτερη αντίληψη των μαθημάτων που θα ακολουθήσουν.
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να λάβουν οι ενδιαφερόμενοι από το Μουσικό Σχολείο της Δράμας και στο τηλέφωνο 25210-28191.
Η ημερομηνία των εξετάσεων θα ανακοινωθεί έγκαιρα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ