Αιτήσεις στήριξης στο πλαίσιο του μέτρου της απόσταξης οίνου σε περίπτωση κρίσης

0
1800

Περιφέρεια ΑΜΘ – Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώθηκε ότι από 23η Ιουλίου έως και την 29η Ιουλίου υποβάλλονται αιτήσεις στήριξης στο πλαίσιο του μέτρου απόσταξης οίνου σε περίπτωση κρίσης. Όσοι ενδιαφερόμενοι, για ένταξη στο μέτρο, οινοπαραγωγοί επιθυμούν να διαθέσουν ποσότητα οίνου προς απόσταξη μπορούν να υποβάλλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρονικά, σύμφωνα με το άρθρο 11 «Υποβολή αιτήσεων» της παρούσας, μέσω της αντίστοιχης ψηφιακής υπηρεσίας που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ. (https://distillation.agriculture.gov.gr/distillationf/)
Στόχοι του Προγράμματος είναι η αντιμετώπιση των σοβαρών διαταραχών της αγοράς στον αμπελοοινικό τομέα για λόγους που σχετίζονται με την κρίση που προκάλεσε η πανδημία covid-19. Δικαιούχοι της στήριξης του προγράμματος είναι οινοποιητικές επιχειρήσεις που παράγουν ή διαθέτουν στο εμπόριο τα προϊόντα που αναφέρονται παράρτημα VII μέρος II του κανονισμού (ΕΕ) υπ’ αρ. 1308/2013, οργανώσεις οινοπαραγωγών, ενώσεις δύο ή περισσότερων παραγωγών, διεπαγγελματικές οργανώσεις.
Παράλληλα, ήδη από την 1η Ιουλίου έως και την 20η Σεπτεμβρίου υποβάλλονται αιτήσεις στήριξης από οινοπαραγωγικές επιχειρήσεις στην ιστοσελίδα του ΥΠ.Α.Α.Τ. για το Πρόγραμμα Επενδύσεων σε Επιχειρήσεις Οινοπαραγωγής, σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου http://www.minagric.gr/index.php/el/eservisesmenu-2/epixoinopoihsh2018 . Το πρόγραμμα αφορά επενδύσεις σε τεχνολογίες αιχμής, στη βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου οίνου και στο marketing των οινικών προϊόντων, εφαρμόζεται στο σύνολο της χώρας και οι ενδιαφερόμενες για χρηματοδότηση επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά, μέσω της αντίστοιχης ψηφιακής εφαρμογής που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Για όλα τα παραπάνω, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες από τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων και την ιστοσελίδα της Περιφέρειας ΑΜΘ (www.pamth.gov.gr)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!