Ελπιδοφόρα τα αποτελέσματα από τους τελευταίους ελέγχους στη Δράμα

0
3216

Ακόμα 70 rapid test σήμερα στο Διοικητήριο
6 θετικά σε σύνολο 65 test που έγιναν τη Δευτέρα στο 38ο χλμ. Δράμας – Νευροκοπίου

Γ. Παπαδόπουλος στα «Χ»: «Είναι σημαντικό να συλλέγονται δείγματα από τους εργαζόμενους κάθε εβδομάδα»

Θα συνεχιστούν και σήμερα Τετάρτη τα rapid test στους εργαζόμενους της Π.Ε. Δράμας αλλά και σε άλλους εργαζόμενους του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως έκανε γνωστό στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, με στόχο να θωρακιστεί όσο γίνεται καλύτερα το ανθρώπινο δυναμικό των υπηρεσιών που στεγάζονται στο διοικητήριο και όχι μόνο.
Οι δειγματοληψίες θα γίνουν με τη βοήθεια των στελεχών του ΕΟΔΥ σε 70 υπαλλήλους φορέων του δημοσίου. Ο χώρος που θα παραχωρηθεί στον ΕΟΔΥ για τις δειγματοληψίες με rapid test είναι η αίθουσα συνεδριάσεων «Ανδρέας Παπανδρέου», όπως έγινε και την προηγούμενη εβδομάδα.
«Ο χώρος θα διατεθεί στην κ. Ελένη Γαμβρέλη, επόπτρια και επικεφαλής των δυο κλιμακίων του ΕΟΔΥ που έχουμε στη Δράμα προκειμένου να γίνουν δειγματοληψίες με rapid test από τους εργαζόμενους. Στόχος είναι να γνωρίζουμε το μέγεθος της διασποράς συνεχώς ώστε, εάν κάποιος είναι θετικός στον κορωνοϊό, να απομακρυνθεί άμεσα. Αυτή η διαδικασία των δειγματοληψιών θα συνεχιστεί όσο διαρκεί η πανδημία» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να συλλέγονται δείγματα από τους εργαζόμενους από εβδομάδα σε εβδομάδα, προκειμένου οι υπάλληλοι να είναι θωρακισμένοι και να παρέχουν τις υπηρεσίες τους προς τους πολίτες με ασφαλή τρόπο. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι των υπηρεσιών πολύ πιθανόν να κάνουν εκ νέου τα λεγόμενα γρήγορα τεστ, καθώς ο αριθμός που προμηθεύτηκε η Π.Ε. Δράμας είναι επαρκής.
Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των πρώτων rapid test που έγιναν από τα στελέχη του ΕΟΔΥ την προηγούμενη εβδομάδα στους εργαζόμενους της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας αλλά και σε εργαζόμενους του Δασαρχείου και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, στα 60 test βρέθηκε μόνο 1 θετικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο έλεγχος στους εργαζόμενους ήταν ένα αίτημα των ίδιων των υπηρεσιών που ανήκουν στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Οι προγραμματισμένες δειγματοληψίες γρήγορων τεστ (rapid test) είχαν αρχίσει από τις 10 το πρωί της περασμένης Τρίτης από τα στελέχη του ΕΟΔΥ στη Δράμα στον χώρο συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας που παραχώρησε για τον σκοπό αυτό ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.
Αναφορικά με τις δειγματοληψίες του ΕΟΔΥ με rapid test στο πλαίσιο της δράσης drive-through που συνεχίζονται στον Νομό Δράμας, φαίνεται ότι καταλήγουν πλέον σε θετικότερα αποτελέσματα. Η τελευταία δράση drive-through πραγματοποιήθηκε σε οδηγούς διερχόμενων οχημάτων στο 38ο χλμ. της επαρχιακής οδού Δράμας – Νευροκοπίου τη Δευτέρα και από τις δειγματοληψίες των κλιμακίων του ΕΟΔΥ προέκυψαν μόνο 6 θετικά αποτελέσματα σε σύνολο 65. Την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν νέα rapid test στον οδικό άξονα Δοξάτου – Αγίου Αθανασίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ