Σε επιφυλακή για την επιδείνωση του καιρού ο Δήμος Δράμας

0
2489

Τα πρώτα προβλήματα λόγω παγετού στον ορεινό όγκο
Μιλάει στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Μ. Μουρβετίδης

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου με τηλεδιάσκεψη, μετά από πρόσκληση του Δήμου Δράμας, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας ενόψει της επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων. Στη διαδικτυακή σύσκεψη που έγινε με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δράμας και αρμόδιο Αντιδήμαρχο Μιχάλη Μουρβετίδη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, της Π.Ε. Δράμας, της ΔΕΥΑΔ, του Συλλόγου Εφέδρων Καταδρομέων κτλ.
«Στη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τον βαθμό ετοιμότητας στον οποίο βρίσκονται οι υπηρεσίες. Η ΔΕΥΑΔ ενημέρωσε ότι έχει προχωρήσει στον καθαρισμό των φρεατίων σε κεντρικά και περιφερειακά σημεία του Δήμου Δράμας. Ο Δήμος Δράμας ενημέρωσε ότι έχει σε επιφυλακή μόνιμο προσωπικό του και διαθέτει δύο οχήματα 4Χ4 που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας» είπε στα «Χ» ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας κ. Μιχάλης Μουρβετίδης.
Ο Δήμος Δράμας προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες παρεμβάσεων που πιθανόν να χρειαστούν για την αντιμετώπιση προβλημάτων από την κακοκαιρία, έχει αναθέσει μετά από διαγωνισμό σε εργολάβο τον εκχιονισμό του διαδημοτικού δικτύου και των οικισμών του ορεινού όγκου (Σκαλωτή, Δενδράκια, δρόμος Μακρυπλαγίου, δρόμος Βαθυλάκου κτλ.) πλην των δρόμων που ανήκουν στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο που είναι στην ευθύνη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία έχει αναθέσει σε ανάλογο εργολάβο τον καθαρισμό του οδικού δικτύου. Ο ανάδοχος του έργου διαθέτει δυο αλατιέρες σε οχήματα unimog, ένα γκρέιτερ, έναν φορτωτή και φυσικά παρέχει και τις απαιτούμενες ποσότητες αλατιού. Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας έχει την ευθύνη για τα ρέμματα και τις δυο ιρλανδικές γέφυρες που βρίσκονται περιφερειακά του αστικού ιστού της πόλης.
«Το πρώτο περιστατικό για τη φετινή περίοδο έγινε τις προηγούμενες ημέρες στο Τουλουμπάρι, όπου λόγω του παγετού ένα αυτοκίνητο έφυγε εκτός δρόμου σε κάποια στροφή. Ευτυχώς, δεν υπήρξαν ζημιές ή τραυματισμοί» είπε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας στα «Χ».
Κατά την περσινή περίοδο, τα περισσότερα προβλήματα από την κακοκαιρία είχαν παρουσιαστεί στον ορεινό όγκο του Δήμου Δράμας. Στο Μακρυπλάγι υπήρξαν δυο επείγοντα περιστατικά αλλά και εκεί που υπήρξαν έντονες χιονοπτώσεις όπως στη Σκαλωτή και το Λιβαδερό. Προβλήματα μέσα στην πόλη δεν υπήρξαν ιδιαίτερα, εάν εξαιρεθούν οι πλημμύρες που παρουσιάστηκαν στις δυο ιρλανδικές γέφυρες, πίσω από το LIDL και στον περιφερειακό δρόμο που οδηγεί στην περιοχή του Αρκαδικού, φαινόμενο που είναι μάλλον σύνηθες τα τελευταία χρόνια.
«Είμαστε σε ετοιμότητα για την περίοδο που ακολουθεί και έχουμε άμεση ενημέρωση από τους προέδρους των κοινοτήτων αλλά και από πολίτες που κατοικούν στον ορεινό όγκο, γιατί από εκεί ξεκινούν τα πρώτα και πιο σημαντικά προβλήματα» εξηγεί ο κ. Μουρβετίδης και προσθέτει ότι στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων τις προηγούμενες ημέρες και για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Δράμας καθάρισε όλη την αύλακα που βρίσκεται περιμετρικά του Κορυλόβου.
Χθες μάλιστα τοποθετήθηκαν αλατιέρες και «μαχαίρια» στα 2 οχήματα 4Χ4 που διαθέτει ο Δήμος Δράμας για τον καθαρισμό εντός του αστικού ιστού της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ