Ακόμα έρχεται το ερπυστριοφόρο για τον καθαρισμό στην Αντιγόνου

0
609

Υπαρκτός ο κίνδυνος υπερχείλισης σε περίπτωση θεομηνίας


Ο κ. Λευτέρης Χρυσοχοΐδης, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης “Project για τη Δράμα” έχει αποδείξει την ευαισθησία του για θέματα βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών πολλές φορές μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αποτέλεσμα άλλες φορές να ακουστεί και κάποιες άλλες φορές τα ζητήματα που θέτει να εκκρεμούν παρότι μπορεί να είναι πολύ σημαντικά και να σχετίζονται με προβλήματα που ενέχουν κινδύνους.
Μία τέτοια περίπτωση και είναι και η ρύπανση στον χείμαρρο Μοναστηρακίου αλλά και το καθάρισμα του χειμάρρου από την άγρια βλάστηση. Παρότι το θέμα τέθηκε σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία παρέμβαση προκειμένου να επιλυθεί. Το ζήτημα αυτό εκτός από τους παράγοντες της δυσοσμίας και της περιβαλλοντικής ρύπανσης μέσα στο χείμαρρο, περιλαμβάνει το στοιχείο του κινδύνου που προέρχεται κυρίως από την άγρια βλάστηση, που εμποδίζει την ομαλή ροή των υδάτων μέσα στο χείμαρρο και μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα σε περίπτωση υπερχείλισης.
O χώρος κάτω από τη γέφυρα της οδού Αντιγόνου, όπου καταλήγει ο χείμαρρος Μοναστηρακίου δεν βρίσκεται και στην καλύτερη κατάσταση. Παρά τις αναφορές του κ. Λευτέρη Χρυσοχοΐδη και τα παράπονα των κατοίκων της περιοχής, εκκρεμεί ακόμη κάποια παρέμβαση από τον Δήμο Δράμας, που σύμφωνα με όσα είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ, αναμένει ένα ερπυστριοφόρο όχημα προκειμένου να μπορέσει να καθαρίσει το χείμαρρο.
Δυστυχώς παρότι η δέσμευση αυτή υπήρξε πριν από ένα μήνα και πλέον, μέχρι σήμερα ούτε ερπυστριοφόρο όχημα έφθασε ούτε και καμία παρέμβαση έχει γίνει. Όπως αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης στα “Χ”: “H τελευταία και μοναδική ενημέρωση που είχαμε από τη ΔΕΥΑΔ ήταν όταν φέραμε το θέμα ως προ ημερησίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Μας είχαν απαντήσει τότε ότι θα λύσουν το πρόβλημα του καθαρισμού του χειμάρρου στην περιοχή της Αντιγόνου, με κάποιο ερπυστριοφόρο. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα. Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα. Από τη ΔΕΥΑΔ είπαν ότι θα τακτοποιήσουν το πρόβλημα, αλλά ουσιαστικά δεν έκαναν τίποτα. Το μόνο που έχει γίνει είναι να συγκεντρώνονται επάνω στη γέφυρα της Αντιγόνου και να συσκέπτονται υπαιθρίως, να αποφασίζουν τι θα κάνουν αλλά τελικά δεν βλέπουμε να γίνεται κάτι. Τι θα γίνει αν υπάρξει κάποια θεομηνία και από που θα φύγουν τα νερά του χειμάρρου θα πρέπει να μας το απαντήσει κάποιος. Βέβαια για να λέμε και τα αρνητικά αλλά και τα θετικά, όταν επί αντιδημαρχίας του αείμνηστου Χρήστου Κυριακίδη, οι κάτοικοι διαμαρτύρονταν, ο χώρος καθαριζόταν σε δυο ή τρεις ημέρες. Θέλω να πω ότι ανταποκρινόταν. Εμείς είχαμε κάνει θετικά σχόλια όταν ο τότε αντιδήμαρχος ήταν εν ζωή και είχαμε πει ότι αγωνίζεται και δουλεύει. Δυστυχώς τώρα δεν βλέπουμε τίποτα».
Την ανάγκη καθαρισμού του χειμάρρου είχαν αναδείξει και τα «Χ» από τον Αύγουστο του 2022, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που μπορεί να δημιουργηθεί σε περιπτώσεις έντονων βροχοπτώσεων. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία τεχνική παρέμβαση για να αμβλυνθούν οι κίνδυνοι που υπάρχουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ