Αλλαγές στα δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων στη Δράμα

0
1882

Χρ. Κυριακίδης στα «Χ»: «Το Μ. Σάββατο, η Υπηρεσία Καθαριότητας θα εργαστεί κανονικά για να καθαρίσει την πόλη και τις κοινότητες πριν από τις αργίες που ακολουθούν»

Τροποποιούνται κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών τα δρομολόγια αποκομιδής απορριμμάτων στον Δήμο Δράμας. Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Δράμας ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων κατά τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς θα έχει ως εξής: Από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη, γίνονται όλα τα δρομολόγια αποκομιδής. Την Μεγάλη Παρασκευή είναι αργία και θα γίνουν μόνο τα δρομολόγια του κέντρου της πόλης.
Το Μεγάλο Σάββατο θα πραγματοποιηθούν όλα τα δρομολόγια αποκομιδής ενώ από την Κυριακή του Πάσχα μέχρι και την Τρίτη 4 Μαΐου, θα πραγματοποιηθούν μόνο τα δρομολόγια του κέντρου της πόλης. Από την Τετάρτη 5 Μαΐου και έπειτα, όλα τα δρομολόγια αποκομιδής των απορριμμάτων θα γίνονται κανονικά.
Αναφερόμενος στην τροποποίηση των δρομολογίων, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Χρήστος Κυριακίδης επεσήμανε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ότι, επειδή μεταφέρθηκε ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς την τρίτη ημέρα του Πάσχα που κανονικά ήταν εργάσιμη ημέρα, η Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, σεβόμενη τα δικαιώματα των εργαζομένων, αποφάσισε να βγάλει την τρίτη ημέρα του Πάσχα μόνο τα δρομολόγια αποκομιδής του κέντρου της πόλης. Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Κυριακίδης, κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών αποφασίστηκε ότι το Μεγάλο Σάββατο η Υπηρεσία Καθαριότητας θα εργαστεί κανονικά για να καθαρίσει την πόλη και τις κοινότητές της, πριν ακολουθήσει το τριήμερο του Πάσχα και του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.
«Καλούμε τον κόσμο να κρατήσει όσο γίνεται τα σκουπίδια στο σπίτι του κατά τη διάρκεια των ημερών που τα δρομολόγια θα είναι περιορισμένα. Αποφασίσαμε το πρωί της Τετάρτης 5 Μαΐου όχι μόνο να βγουν όλα τα δρομολόγια αποκομιδής, αλλά να βγουν και δύο επιπλέον δρομολόγια στην πόλη και σε όλα τα χωριά, για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε σε μία ημέρα όλο τον όγκο των σκουπιδιών που πιθανόν θα υπάρχει» είπε ο κ. Κυριακίδης.
Ο αντιδήμαρχος εξήγησε ότι, αν υπάρξει πιθανό πρόβλημα υπερσυγκέντρωσης σκουπιδιών, αυτό ίσως να είναι τη δεύτερη ή την τρίτη ημέρα του Πάσχα. Όπως είπε, η Υπηρεσία Καθαριότητας έχει αντεπεξέλθει στο παρελθόν και σε άλλα τριήμερα αργιών, ωστόσο σε κάθε περίπτωση είναι σημαντική και η συνεργασία των πολιτών στο θέμα αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!