Άμεσα οι προσλήψεις 100 συνοριακών φυλάκων

0
5714

Αν. Καγιάογλου στα «Χ»: «Αναμένουμε άμεσα την προκήρυξη προσλήψεων για το ΠΡΟΚΕΚΑ Παρανεστίου»

Στο στάδιο της ανακοίνωσης είναι η προκήρυξη 100 νέων προσλήψεων για συνοριακούς φύλακες στο ΠΡΟΚΕΚΑ Παρανεστίου. Οι διαδικασίες για την ανακοίνωση της προκήρυξης επισπεύδονται άμεσα λόγω της αύξησης των αναγκών που υπάρχουν για φύλαξη, όπως είπε, χθες, μιλώντας στα «Χ», ο Δήμαρχος Παρανεστίου, κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο Δήμαρχος Παρανεστίου επικοινώνησε με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, προκειμένου να τον ενημερώσει για την αναγκαιότητα που υπάρχει για την άμεση αύξηση του προσωπικού φύλαξης του ΠΡΟΚΕΚΑ με τουλάχιστον 50 αστυνομικούς. Η διαπίστωση αυτής της αναγκαιότητας υπήρξε μετά σχετική συνάντηση που είχε ο κ. Καγιάογλου με τον νέο διοικητή του ΠΡΟΚΕΚΑ, Αστυνόμο Α’ κ. Κ. Ναλμπάντη και τον υποδιοικητή Αν. Γιαγκουζίδη, με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα του Κέντρου και του Δήμου Παρανεστίου.
«Οι συντονισμένες ενέργειές μου με εκείνες του Βουλευτή Δράμας της ΝΔ κ. Κ. Μπλούχου έδωσαν τη δυνατότητα για άμεση και γρήγορη επίλυση του προβλήματος. Σήμερα στο ΠΡΟΚΕΚΑ διαμένουν 500 περίπου μετανάστες και στόχος της πολιτείας είναι να αυξηθεί ο αριθμός τους στους 700. Η δύναμη των 120 αστυνομικών που χρησιμοποιούνται σε βάρδιες φύλαξης του ΠΡΟΚΕΚΑ πρέπει να ενισχυθεί» εξήγησε στα «Χ» ο Δήμαρχος Παρανεστίου θυμίζοντας ότι πριν από έναν χρόνο περίπου μεταφέρθηκαν από το ΠΡΟΚΕΚΑ Παρανεστίου με προορισμό την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη 35 αστυνομικοί, οι οποίοι επάνδρωσαν ισάριθμες οργανικές θέσεις που κατείχαν σε μεγάλα αστικά κέντρα. «Οι αστυνομικοί αυτοί δεν αναμένεται να επιστρέψουν στο Παρανέστι. Είναι αναγκαίο, λοιπόν, να ενισχυθεί η δύναμη φύλαξης του ΠΡΟΚΕΚΑ Παρανεστίου» υπογράμμισε ο κ. Καγιάογλου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις προσλήψεις των συνοριακών φυλάκων στο σημερινό φύλλο των “Χ” στα περίπτερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ