Αμβλύνονται οι παλιές ατυχείς στιγμές του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

0
1898

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας Γιώργος Δεμερτζής στα «Χ»: «Προσπάθεια αποκατάστασης των σχέσεων με τους κινηματογραφιστές που δεν έλαβαν τα χρηματικά τους βραβεία κατά το παρελθόν»

Σε μια προσπάθεια αποκατάστασης των σχέσεων με συγκεκριμένους κινηματογραφιστές που βραβεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια από το Φεστιβάλ ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας αλλά λόγω των γνωστών προβλημάτων δεν παρέλαβαν τα χρηματικά έπαθλα των βραβείων τους, βρίσκεται από τη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων της η σημερινή διοίκηση του Πολιτιστικού Οργανισμού και του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, όπως ξεκαθαρίζει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος της κ. Γιώργος Δεμερτζής.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι θα ήταν ευχής έργον να βρεθεί μια λύση με την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας από την κυβέρνηση προκειμένου να εξοφληθούν τα χρηματικά έπαθλα προς τους συγκεκριμένους κινηματογραφιστές που διακρίθηκαν, αλλά όπως συμπληρώνει αυτό είναι πολύ δύσκολο να συμβεί.
Από την άλλη πλευρά και προκειμένου οι σχέσεις του Φεστιβάλ με τους εν λόγω κινηματογραφιστές να αποκατασταθούν, κάτι που έχει επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό το τελευταίο διάστημα, η διοίκηση κατέβαλε προσπάθειες προκειμένου να σταματήσει η κακή φήμη που δημιουργήθηκε από την μη καταβολή των χρηματικών επάθλων παρελθόντων ετών. «Πρόκειται για Έλληνες σκηνοθέτες που πλέον μεγαλουργούν σε πανελλαδικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο» εξηγεί ο κ. Δεμερτζής και προσθέτει: «Έχουμε έρθει σε επαφή μαζί τους και από τη στιγμή που ανέλαβε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής, ο Γιάννης Σακαρίδης που έχει άμεση σχέση με αυτούς τους σκηνοθέτες, εντατικοποιήσαμε την προσπάθεια. Έχουμε ήδη κάνει τηλεδιασκέψεις και έχουμε έρθει σε συμφωνίες για μελλοντικές συνεργασίες με αποτέλεσμα σήμερα οι άνθρωποι είναι ικανοποιημένοι. Συνεργαζόμαστε πλέον μαζί τους και οι ίδιοι αντιλαμβάνονται τον λόγο που συνέβησαν όλα αυτά και τώρα είναι πλέον, «κοντά» στο φεστιβάλ. Ήταν μια σημαντική μερίδα Ελλήνων μικρομηκάδων που έλειπαν από το Φεστιβάλ της Δράμας επί μια δεκαετία. Σχεδιάζουμε να κάνουμε μαζί τους εκπαιδευτικά προγράμματα και θα προβούμε σε συνεργασίες στο πλαίσιο του φεστιβάλ και του αντικειμένου τους, με στόχο να προάγουμε την ταινία μικρού μήκους. Μέσω αυτών των συνεργασιών θα βρεθεί και μια οδός ικανοποίησής τους κατά κάποιον τρόπο».
Το θετικό με την προσπάθεια προσέγγισης των συγκεκριμένων κινηματογραφιστών είναι ότι πλέον σχεδόν έχουν εξαφανιστεί οι κακές στιγμές του παρελθόντος. Αυτό ισχύει τουλάχιστον για τους Έλληνες μικρομηκάδες που βρίσκονται δίπλα στο φεστιβάλ, όπως διαβεβαιώνει ο κ. Γ. Δεμερτζής. Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας φέρνει ως παράδειγμα τον head programmer του φετινού διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος, τον Γιώργο Ζώη, έναν καταξιωμένο Έλληνα σκηνοθέτη ο οποίος είναι ένας από τους σκηνοθέτες που βραβεύτηκαν με χρηματικό έπαθλο 4500 ευρώ κατά το παρελθόν και δεν του αποδόθηκε ποτέ.
«Δεν λέμε λόγια αλλά προχωρούμε σε πράξεις και είμαστε κοντά στους κινηματογραφιστές. Θα κάνουμε πολλά πράγματα μαζί και θα αποκαταστήσουμε τις ατυχείς στιγμές του παρελθόντος» σημειώνει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ