Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δράμας για τις προσλήψεις στις φυλακές Δράμας μέσω ΑΣΕΠ: «Η ευθύνη της καθυστέρησης των διορισμών και της λειτουργίας των Φυλακών Δράμας βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη»

0
3666

Ανακοίνωση σχετικά με τις προσλήψεις στις Φυλακές Δράμας εξέδωσε η Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Μπλούχος, βουλευτής Δράμας με τη Ν.Δ.
Η ανακοίνωση της Ν.Ε. Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει «Με έκπληξη διαβάσαμε στα ΜΜΕ πως ο Βουλευτής της ΝΔ στην ΠΕ Δράμας κ. Μπλούχος μας ενημερώνει ότι: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να γνωρίζουμε ότι κατατέθηκε προς το Α.Σ.Ε.Π. το αίτημα για έκδοση προκήρυξης για την πλήρωση των 258 θέσεων για το Κατάστημα Κράτησης Δράμας στον Νικηφόρο, από το Υπ. Προστασίας του Πολίτη και την Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής(…)».
Για μια ακόμη φορά ο κ. Μπλούχος μας ενημερώνει για ένα ζήτημα που έχει ήδη καθυστερήσει αρκετά για την υλοποίησή του διαστρεβλώνοντας όμως εντελώς την πραγματικότητα. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κ. Μπλούχο πως εδώ και ενάμιση χρόνο είναι βουλευτής και κάποια πράγματα δεν είναι δυνατόν να τα αγνοεί.
Ας βάλουμε τα πράγματα στη σωστή σειρά:
Αίτημα για την πλήρωση των θέσεων του Καταστήματος Κράτησης Νικηφόρου είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης (αποφ. 16/399 – 17/401/31.1.2019) και είχε κατατεθεί στον ΑΣΕΠ.
Αυτό σημαίνει πως από τον Ιανουάριο του 2019 η διαδικασία βρίσκεται στον ΑΣΕΠ.
Επιπλέον, τον Αύγουστο του 2019 ο υπουργός Εργασίας είχε υπογράψει τον καθορισμό θέσεων του νόμου 2643/1998 που αφορούν την ποσόστωση επί των προσλήψεων ΑμεΑ, πολύτεκνων, τρίτεκνων κλπ (ΦΕΚ αρ. φύλλου 3290).
Η διαδικασία προκήρυξης του διαγωνισμού από τον ΑΣΕΠ είναι σε εξέλιξη από τις αρχές του 2019 αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ολοκληρωθεί.
Θα μπορούσαμε να δώσουμε όλα τα σχετικά έγγραφα στον κυβερνητικό βουλευτή έτσι ώστε, αντί να κάνει δημόσιες σχέσεις, να ρωτήσει τους αρμόδιους της κυβέρνησής του πώς έχουν καταφέρει να μην έχουν ακόμα ολοκληρώσει τον διαγωνισμό.
Ενδιαφέρον δε παρουσιάζει πως στο ενημερωτικό του δελτίο κάνει αναφορά στον ν. 4760/2020,στον οποίο η Κυβέρνηση, αντί να επισπεύσει την προκήρυξη του διαγωνισμού, με το άρθρο 11 επαναλαμβάνει το αυτονόητο ότι «Η πρόσληψη προσωπικού για την πλήρωση των θέσεων των κλάδων ΔΕ Φύλαξης και ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης υπάγεται στην αρμοδιότητα του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) και διενεργείται σύμφωνα με το άρθρο 18 του ν. 2190/1994 (Α΄ 28) και τα κατωτέρω ειδικότερα οριζόμενα».
Το αποτέλεσμα είναι να χαθεί πολύτιμος χρόνος τόσο για την αποσυμφόρηση των υπολοίπων σωφρονιστικών καταστημάτων όσο και για τη λειτουργία των φυλακών Νικηφόρου.
Η ευθύνη της καθυστέρησης των διορισμών και της λειτουργίας των Φυλακών Δράμας (Νικηφόρου) βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ