Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για τα voucher στους παιδικούς

0
4049

– Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν με πλήρη φάκελο δικαιολογητικών για την περιοχή του Δήμου Δράμας είναι 1913
– Μέχρι αύριο 26 Αυγούστου η υποβολή των ενστάσεων


 

Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την ΕΕΤΑΑ τα προσωρινά αποτελέσματα για τους δικαιούχους voucher στους παιδικούς σταθμούς. Οι δικαιούχοι όπως αυτοί προκύπτουν, τουλάχιστον πριν από τη διαδικασία των ενστάσεων, μπορούν να ελέγξουν αν περιλαμβάνονται στις λίστες που υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.
Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν με πλήρη φάκελο δικαιολογητικών στα όρια του Δήμου Δράμας είναι 1913, στον Δήμο Προσοτσάνης 197, στον Δήμο Δοξάτου 480, στον Δήμο Κ. Νευροκοπίου 146 και στον Δήμο Παρανεστίου 71.
Λόγω της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων, στις λίστες αυτές δεν εμφανίζονται το ονοματεπώνυμο της αιτούσας και των παιδιών, αλλά οι κωδικοί αριθμοί που έχουν δοθεί από την ΕΕΤΑΑ. Οι αιτούσες μπορούν να δουν τους κωδικούς αυτών και των παιδιών τους, καθώς και την αναλυτική κατάσταση του φακέλου τους, στην ειδική εφαρμογή που έχει επίσης αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ. Η ανακοίνωση προσωρινών αποτελεσμάτων έγινε στις 23 Αυγούστου και η ηλεκτρονική υποβολή ενστάσεων άρχισε χθες 24 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως αύριο 26 Αυγούστου. Η ανακοίνωση οριστικών αποτελεσμάτων θα γίνει στις 30 Αυγούστου.

Όπως έχει δηλώσει στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο κ. Ανέστης Δερματίδης, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας για τη χορήγηση voucher, μέσω του προγράμματος οι γονείς δεν θα πληρώσουν καμία εισφορά για τη φιλοξενία των παιδιών, είτε στους παιδικούς είτε στους βρεφικούς σταθμούς. Εννοείται, βέβαια, ότι όσοι ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να πάνε τα παιδιά τους είτε σε δημοτικούς παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς είτε σε ιδιωτικούς. Η ένταξη στο πρόγραμμα γίνεται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.
Σημειώνεται ότι στον Δήμο Δράμας λειτουργούν 8 παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Η επιδίωξη που υπάρχει είναι να δημιουργηθούν και νέα βρεφικά τμήματα, πέραν αυτών που λειτουργούν, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες και, όπως έχει εξηγήσει στα «Χ» ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, υπάρχει αναμονή, ώστε σε περίπτωση που υπάρξει και πάλι διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, να αξιοποιηθεί στην κατεύθυνση αυτή, κάτι που έγινε και στην περίπτωση των δύο βρεφικών τμημάτων στον 1ο Βρεφικό Σταθμό Δράμας, στην περιοχή της Νέας Κρώμνης.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση με τίτλο «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης», της περιόδου 2022-2023, είναι συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Εταιρικού Συμφώνου για την Περιφερειακή Ανάπτυξη (ΕΣΠΑ) για την Προγραμματική Περίοδο 2021−2027 και από εθνικούς πόρους. Στοχεύει στη διασφάλιση της ισότιμης και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβασης των παιδιών, και ιδίως των παιδιών σε ανάγκη, σε ποιοτικές υπηρεσίες αγωγής και εκπαίδευσης στην προσχολική και σχολική ηλικία, σε εναρμόνιση και με τα ειδικότερα οριζόμενα στη Σύσταση ΕΕ 2021/1004 για τη θέσπιση μίας Ευρωπαϊκής Εγγύησης για το Παιδί (Child Guarantee). Επίσης, η δράση στοχεύει στην πρόσβαση παιδιών, εφήβων και ΑΜΕΑ σε υπηρεσίες εξωσχολικών δραστηριοτήτων δημιουργικής απασχόλησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ