Αναμένεται η έλευση Βαρθολομαίου στη Δράμα

0
1353

– Τον Οκτώβριο οι αποφάσεις της ιεραρχίας για τον νέο Μητροπολίτη Δράμας
– Μιλάει στα «Χ» ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ


Στην Δράμα θα μεταβεί πιθανότατα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προκειμένου να τελέσει Τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Παύλο τις επόμενες ημέρες και πιο συγκεκριμένα στα τέλη Μαΐου. Η βούληση του Οικουμενικού Πατριάρχη να μεταβεί στη Δράμα, εκφράστηκε από τους συνεργάτες του προς τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, τις προηγούμενες ημέρες.
Όπως είπε στα “ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας” ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα πραγματοποιήσει την επίσκεψη που επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, αλλά τελικά θα γίνει στο τέλος Μαΐου.
Όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έρχεται στην Ελλάδα προκειμένου να επισκεφθεί το Άγιο Όρος αλλά και να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς. Σε αυτό το πλαίσιο θα γίνει και η επίσκεψη στη Δράμα, στη διάρκεια της οποίας θα τελεστεί τρισάγιο από τον Βαρθολομαίο, στον τάφο του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας Παύλου, με τον οποίο διατηρούσε μάλιστα και άριστες σχέσεις. Περισσότερα για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη θα γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες, καθώς θα υπάρξει και επόμενη επικοινωνία του Πατριαρχείου με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, οπότε και θα είναι σαφέστερο το πλαίσιο της επίσκεψης.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Παπαεμμανουήλ πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αθήνα, στον οποίο και μετέφερε, όπως δήλωσε στα «Χ», τις ευχαριστίες του Δραμινού λαού, για την παρουσία του στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού ποιμενάρχου Δράμας, κυρού Παύλου. Παράλληλα διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι η Δράμα, θα αγκαλιάσει και θα περιβάλλει με εμπιστοσύνη, όποιον αποφασίσει να ορίσει ως Μητροπολίτη Δράμας, η Ιερά Σύνοδος. Επίσης όπως, είπε ο κ. Παπαεμμανουήλ, ορισμένα έργα που έχουν δρομολογηθεί ήδη με τον μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας, όπως το έργο του Εκκλησιαστικού Μουσείου, το έργο της Λαυρεντιανής Μονής, το έργο της εκκλησίας των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Πετρούσα όπως και ορισμένα ακόμη θέματα, θα πρέπει να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν. Από την πλευρά του Αρχιεπισκόπου, έγινε γνωστό στον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, ότι ο νέος Μητροπολίτης Δράμας, θα είναι γνωστός τον Οκτώβριο, μετά την σύνοδο της Ιεραρχίας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε και συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, με τον τοποτηρητή της Μητρόπολης Δράμας, δηλαδή τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, όπου επισημάνθηκε η ανάγκη, μέχρι την εκλογή και ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Δράμας, να υπάρχει μια στενή συνεργασία και επικοινωνία, για θέματα που άπτονται και της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και της Κοινωνίας της Δράμας. Ανάλογη συνάντηση πραγματοποίησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης και με τον Δήμαρχο Δράμας, όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο Δράμας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ