Αναμνήσεις από την έκθεση φωτογραφίας της Δόξας τον Σεπτέμβριο του 1996

0
4730
Τζίμας (Δήμαρχος), Κοτρίδης, Ναλπάντης, Γρηγορίου, Μάρκοβιτς, Πιστικός, Θ. Λουκανίδης, Σημπλιώτης, Καραλάζος, Κουιρουκίδης, Διονυσιάδης, Πάγκαλος, Νικολαΐδης, Ιωάννου, Μποϊτάρης, Γουδεσίδης, Σαμλίδης.

Τη στήλη επιμελείται ο Θόδωρος Μπουδακίδης

Γυρίζοντας 24 χρόνια πίσω (Σεπτέμβριο 1996), έρχονται στη μνήμη μας ευχάριστες αναμνήσεις από την έκθεση φωτογραφίας της Δόξας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη. Αρκετός κόσμος επισκέφθηκε την έκθεση αυτή και θυμήθηκε, μέσα από τις φωτογραφίες, στιγμές που έζησε κοντά στην αγαπημένη του ομάδα. Στο κάλεσμα αυτό παραβρέθηκαν οι παλαίμαχοι των «Μαυραετών» εποχής 1950-1960, καθώς και οι δύο προπονητές Νίκος Πάγκαλος και Πάνος Μάρκοβιτς, οι οποίοι έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στην επιτυχημένη πορεία της Δόξας.


Επίσης, δόθηκε στους επισκέπτες ένα υπέροχο λεύκωμα με αναμνηστικές φωτογραφίες της ομάδας της περιόδου 1918-1965. Το λεύκωμα αυτό επιμελήθηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Βασίλης Τσιαμπούσης, εκπληρώνοντας έτσι ένα πολύχρονο όνειρο των Δραμινών, με την πολύτιμη συνεργασία της ΔΕΚΠΟΤΑ.

H χορωδία της Δόξας

Πριν από την είσοδο του κόσμου στην έκθεση, ακούστηκε ο ύμνος της Δόξας από τη χορωδία της, και στη συνέχεια μίλησαν ο Ν. Πάγκαλος, ο Π. Μάρκοβιτς, ο Νομάρχης Σ. Δημητριάδης, ο Α. Σωτηρόπουλος και ο παλαίμαχος Θ. Λουκανίδης.

Νίκος Πάγκαλος

Νίκος Πάγκαλος: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένος που βρίσκομαι στη Δράμα και γιορτάζουμε την πανέμορφη Δόξα. Η προσπάθεια αυτή είναι πολύ καλή και παρακαλώ όλους τους Δραμινούς να φέρουν τη Δόξα εκεί όπου ήταν, γιατί είναι σύμβολο της Δράμας. Ήταν η καλύτερη ομάδα με ήθος, ήταν το καμάρι της Βόρειας Ελλάδας. Σε αυτό συντέλεσαν όλοι οι φίλαθλοι και οι παράγοντες. Είχε τον καλύτερο προπονητή, τον Πάνο Μάρκοβιτς, που ήξερε τα μυστικά του ποδοσφαίρου».

Πάνος Μάρκοβιτς

Πάνος Μάρκοβιτς: «Εγώ ήμουν πολύ κοντός και κοίταζα πάντα προς τα επάνω. Ό,τι έγινα το οφείλω σε έναν άνθρωπο που όλοι πρέπει να τον μνημονεύουμε, τον Αντώνη Καστρινό. Για μένα ήταν ο μεγάλος δάσκαλος όχι μόνο στην προπονητική αλλά και στη ζωή».

Σωκράτης Δημητριάδης

Σωκράτης Δημητριάδης (Νομάρχης): «Είμαι βαθιά συγκινημένος, γιατί αυτή η ιστορία που έγραψε η Δόξα είναι ιστορία πραγματικού πολιτισμού. Εκείνη την εποχή η Δόξα δεν δίδαξε μόνο ποδόσφαιρο αλλά ήθος, αξιοπρέπεια και αθλητική συμπεριφορά».

Θανάσης Λουκανίδης

Θανάσης Λουκανίδης: «Χαίρομαι που βρίσκομαι ανάμεσα στους συμπαίκτες μου και εύχομαι στη Δόξα, με τη βοήθεια όλων των Δραμινών, να ξαναβρεί και τη θέση που της αξίζει».

Απόλλων Σωτηρόπουλος

Απόλλων Σωτηρόπουλος (Σύμβουλος): «Τι να σας πρωτοπώ για τη Δόξα. Βγήκε μια ομάδα από επαρχιακή πόλη που τα έβαλε με τα μεγαθήρια του κέντρου. Ανατάραξε τα νερά του ποδοσφαίρου και έγινε η αγαπημένη ομάδα όλης της επαρχίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ