Ανάρτηση του θεωρημένου δασικού χάρτη 66 κοινοτήτων της Δράμας

0
2778

Από 29 Ιανουαρίου μέχρι 13 Μαΐου η υποβολή αντιρρήσεων

Την ανάρτηση του θεωρημένου δασικού χάρτη 66 Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων της Π.Ε. Δράμας αποφάσισε η Διεύθυνση Δασών Δράμας. Στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας «Ελληνικό Κτηματολόγιο» (www.ktimanet.gr) αναρτήθηκε δασικός χάρτης συνολικής έκτασης 3.397.185,867 στρεμμάτων.
Σκοπός του Δασικού Χάρτη είναι η οριστική καταγραφή και οριοθέτηση των δασών και των δασικών εκτάσεων, με τρόπο σαφή, έγκυρο και τεκμηριωμένο, στο πλαίσιο της δασικής νομοθεσίας και εξειδικευμένων τεχνικών προδιαγραφών, για το σύνολο της χώρας. Ο Δασικός Χάρτης απεικονίζει τα όρια των εκτάσεων δασικού χαρακτήρα και όχι μόνο, σύμφωνα με τις διατάξεις τις δασικής νομοθεσίας, σε ενιαία χαρτογραφικά υπόβαθρα του Ελληνικού Κτηματολογίου. Το περιεχόμενο του Δασικού Χάρτη αναφέρεται στον χαρακτήρα των εκτάσεων (δασικός/χορτολιβαδικός ή μη), ο οποίος καθορίζεται συνδυαστικά από την μορφή που είχε στο παρελθόν και από την μορφή που έχει σήμερα.

Μέχρι 13 Μαΐου η υποβολή αντιρρήσεων
Στο πλαίσιο αυτό καλείται κάθε ενδιαφερόμενος, αφού λάβει γνώση του περιεχομένου του αναρτημένου δασικού χάρτη, να υποβάλει τις τυχόν αντιρρήσεις του εντός αποκλειστικής προθεσμίας 105 ημερών, η οποία αρχίζει από την 29η Ιανουαρίου 2021 ημέρα Παρασκευή. Για τις περιοχές με κυρωμένο δασικό χάρτη αντιρρήσεις δέχεται μόνο το αναμορφωμένο τμήμα του αναρτημένου δασικού χάρτη και μόνο ως προς τα τμήματα που δεν έχουν ήδη υποβληθεί αντιρρήσεις ή αιτήματα σφαλμάτων.
Η καταληκτική ημερομηνία της παραπάνω προθεσμίας, είναι η 13η Μαΐου 2021 ημέρα Πέμπτη. Για όσους κατοικούν ή μένουν στο εξωτερικό, η παραπάνω προθεσμία εκτείνεται κατά 20 ημέρες, δηλαδή η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων είναι η 2η Ιουνίου 2021.
Με τις αντιρρήσεις προβάλλονται λόγοι που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την αμφισβήτηση του χαρακτήρα και της μορφής των εμφανιζόμενων στο χάρτη εκτάσεων, της ορθής απεικόνισης, εφαρμογής και ισχύος των πράξεων της διοίκησης και της σύννομης αλλαγής χρήσης τους.
Αντιρρήσεις μπορούν να υποβάλουν φυσικά και νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, καθώς και το ελληνικό Δημόσιο όπως και οι Ο.Τ.Α. πρώτου και δευτέρου βαθμού, εφόσον επικαλούνται για τη θεμελίωση τού έννομου συμφέροντός τους, εμπράγματα ή ενοχικά δικαιώματα στις δασικές, χορτολιβαδικές και βραχώδεις ή πετρώδεις εκτάσεις.
Αντιρρήσεις ειδικά κατά της παράλειψης να περιληφθεί στο δασικό χάρτη ορισμένη δασικού χαρακτήρα ή χορτολιβαδική ή βραχώδης ή πετρώδης έκταση, μπορεί να υποβάλει κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο και ιδίως, οι Ο.Τ.Α. πρώτου και δεύτερου βαθμού στα διοικητικά όρια των οποίων υπάγεται η έκταση, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στους σκοπούς των οποίων περιλαμβάνεται η προστασία τού φυσικού περιβάλλοντος.
Η υποβολή των αντιρρήσεων είναι δυνατή μόνον ηλεκτρονικά, στον ειδικό δικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων, στην ιστοσελίδα “Ελληνικό Κτηματολόγιο” (www.ktimanet.gr) με τη συμπλήρωση σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας, με χρήση διαδικτυακής εφαρμογής. Για την υποβολή αντίρρησης είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση των γεωγραφικών συντεταγμένων των κορυφών τού πολυγώνου/γεωτεμαχίου της έκτασης της οποίας αμφισβητείται ο χαρακτήρας και η μορφή, καθώς και το εμβαδόν της.
Επίσης, για την υποβολή αντίρρησης καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος, το ύψος τού οποίου υπολογίζεται με βάση το εμβαδόν της έκτασης που αφορά αυτή, όπως έχει καθοριστεί με σχετική Κ.Υ.Α.

Τα Σημεία Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (Σ.Υ.Α.Δ.Χ.) είναι τα παρακάτω:
– Σ.Υ.Α.Δ.Χ. Δράμας Δ/νση Δασών Δράμας Αγ. Κωνσταντίνου 1, Δράμα Τ.Κ.: 66133 Τηλ.: 23133098743 Email: tdxdra@damt.gov.gr
– Σ.Υ.Α.Δ.Χ. K. Nευροκοπίου Δασαρχείο Κ. Νευροκοπίου Κ. Νευροκόπι Δράμας Τ.Κ.: 66033 Τηλ.: 2523022239 Email: tdxdra@damt.gov.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ