«Ανάσα για τα εμπορικά η πασχαλινή περίοδος»

0
870

Γ. Κύρτσης στα Χ: «Από τον Iανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο διανύσαμε ένα πολύ κακό τρίμηνο για τον τζίρο των τοπικών εμπορικών καταστημάτων»


 

Ανακούφιση υπήρξε για τα εμπορικά καταστήματα στην διάρκεια των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, αφού κινήθηκε η αγορά και οι καταναλωτές πραγματοποίησαν αγορές από τα τοπικά εμπορικά καταστήματα, όπως ανέφερε στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Γιώργος Κύρτσης.
«Η αγορά αναζωογονήθηκε από τη Κυριακή των Βαΐων και έπειτα. Ήταν ανακουφιστική περίοδος, καθώς από τον Iανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο διανύσαμε ένα πολύ κακό τρίμηνο για τον τζίρο των τοπικών εμπορικών καταστημάτων. Δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου δουλειά. Ευτυχώς η περίοδος του Πάσχα πήγε καλά» εξήγησε ο κ. Κύρτσης. Επόμενη περίοδος αναθέρμανσης της τοπικής αγοράς είναι το καλοκαίρι αλλά και οι ημέρες της Δραμοινογνωσίας κατά τις οποίες τα καταστήματα περιμένουν να δουλέψουν περισσότερο, όπως είπε.
Μέσα στον κυκεώνα των προβλημάτων τα τοπικά εμπορικά καταστήματα είχαν να αντιμετωπίσουν και το κλείσιμο των δρόμων από τα έργα του αερίου, ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχει καλή επικοινωνία των εμπόρων με τους υπεύθυνους εργολάβους της εταιρείας Ακτωρ και με τα στελέχη της ΔΕΔΑ καθώς και διαρκής επικοινωνία. Η συνεννόηση αυτή οδηγεί και σε θετικά αποτελέσματα όπως η περίπτωση της οδού Παπανδρέου στην οποία η αποκατάσταση επρόκειτο να ολοκληρωθεί τον Μάιο αλλά τελικώς ο δρόμος απαλλάχθηκε από τα τεχνικά εμπόδια πριν την Μεγάλη Εβδομάδα. Για τον λόγο αυτό άλλωστε στην διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας τα καταστήματα της Παπανδρέου λειτούργησαν όπως έπρεπε όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας. Ο ίδιος πρόσθεσε τώρα που τα έργα θα επεκταθούν στα στενά του εμπορικού κέντρου της πόλης, η επικοινωνία θα συνεχιστεί ώστε οι αποκαταστάσεις να γίνουν γρηγορότερα.
«Στα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο εμπορικός κόσμος της Δράμας αυτή τη στιγμή, το ζήτημα των έργων του αερίου είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Θα πρέπει να τελειώσουν τα έργα από το κέντρο τον συντομότερο δυνατό χρόνο γιατί δημιουργούνται δυσκολίες στην εμπορική κίνηση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κύρτσης.
H ταχύτητα υλοποίησης των έργων και των αποκαταστάσεων των δρόμων είναι κάτι που απασχολεί και τον Δήμο Δράμας. Θυμίζουμε ότι μόλις λίγες ημέρες πριν, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δράμας κ. Μαμσάκου, έγινε σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους του έργου του Φυσικού Αερίου. ο δήμαρχος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν από τα έργα της ΔΕΔΑ για την εγκατάσταση του δικτύου φυσικού αερίου και κατέθεσε επίσημη προειδοποίηση προς την ΔΕΔΑ ΑΕ, τον ΑΚΤΩΡ ΑΕ μέσω εξώδικης δήλωσης, για την οποία ενημέρωσε και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Βορίδη και την ΚΕΔΕ. Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι δεν θα ανεχθεί πλέον αυτήν την κατάσταση και εάν δεν γίνουν άμεσες αποκαταστάσεις, θα ασκήσει ξανά προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!