Αναθέρμανση στην αγορά αναμένουν οι έμποροι με «Λευκή νύχτα» και θερινές εκπτώσεις

0
585

– Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα στη Δράμα στις 16 Ιουλίου
– «Αυτή η περίοδος παρουσιάζει μεγάλες ευκαιρίες για τους καταναλωτές» τονίζει στα «Χ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Γ. Κύρτσης


 

Αναθέρμανση της εμπορικής κίνηση στη Δράμα αναμένουν οι έμποροι την αμέσως επόμενη περίοδο, αφού αμέσως μετά την διοργάνωση της πρώτης «Λευκής Νύχτας» στις 7 Ιουλίου που περιλαμβάνει πάνω από 30 διαφορετικές δράσεις στο κέντρο τής πόλης ακολουθεί στις 10 Ιουλίου η περίοδος των θερινών εκπτώσεων. Η τελευταία θεωρείται από τους εμπόρους σημαντική γιατί παραδοσιακά αυξάνει τους τζίρους των καταστημάτων με τη βοήθεια και των μεταναστών που ζουν στο εξωτερικό και επιστρέφουν στη Δράμα για την καλοκαιρινή περίοδο.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας κ. Γιώργος Κύρτσης, μιλώντας στα ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας χθες τόνισε ότι οι θερινές εκπτώσεις που ξεκινούν στις 10 Ιουλίου θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου. Πρόσθεσε ότι συνήθως οι εκπτώσεις είναι κλιμακωτές, αφού αρχικά ξεκινούν με ποσοστά 20-30% και φθάνουν σε ποσοστά το 40-50% στο τέλος της εκπτωτικής περιόδου. Ο κ. Κύρτσης ανέφερε επίσης ότι τα καταστήματα της Δράμας θα είναι κλειστά την Κυριακή 16 Ιουλίου, ημέρα κατά την οποία τα εμπορικά καταστήματα σε πολλές πόλεις αποφασίστηκε να είναι ανοικτά. Παράλληλα, είπε ότι όλη αυτή η περίοδος παρουσιάζει μεγάλες ευκαιρίες για τους καταναλωτές στα εμπορικά καταστήματα της Δράμας. Επεσήμανε ότι ακόμη μεγαλύτερες θα είναι οι εκπτώσεις κατά τη διάρκεια της «Λευκής Νύχτας» την Παρασκευή 7 Ιουλίου, δηλαδή τρεις ημέρες πριν την έναρξη των θερινών εκπτώσεων.
«Από την εμπειρία που υπάρχει, μπορούμε να πούμε ότι οι εκπτώσεις και ειδικά οι θερινές βοηθούν πάρα πολύ τους επιχειρηματίες και την αύξηση του εμπορικού τζίρου. Σίγουρα κατά τη θερινή περίοδο η επιστροφή των μεταναστών που ζουν στο εξωτερικό ή σε άλλες πόλεις της χώρας, είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ενίσχυσης της αγοράς» τόνισε ο κ. Κύρτσης.
Ειδικότερα δε για την «Λευκή Νύχτα» της Δράμας που θα διεξαχθεί στις 7 Ιουλίου αξίζει να θυμηθούμε ότι περιλαμβάνει πάνω από 30 δράσεις για την διεξαγωγή των οποίων η κυκλοφορία των οχημάτων θα κλείσει σχεδόν σε όλο το κέντρο της πόλης. Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν, παραδοσιακό γλέντι, ποντιακό γλέντι, λαϊκό γλέντι, μουσικές μπάντες, αθλητικές εκδηλώσεις στην οδό Εθνικής Αμύνης (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, χάντμπολ, κίκ-μποξ, ταεκβοντό, σκοποβολή κλπ). Θα υπάρχει ο δρόμος των προσκόπων, στην οδό Εμμανουήλ Παππά, όπου θα γίνονται διάφορες δράσεις και κατασκευές για τα παιδιά. Θα υπάρχουν παραστάσεις Μάπετ-σόου, στην οδό Βελισσαρίου, δράσεις face-paint στις οδούς Βελισσαρίου και στην πλατεία Ελευθερίας. Αγώνες σκάκι στην οδό Λαμπριανίδου, αλλά και διαγωνισμούς RnB και Break Dance αλλά και fire show με ακροβάτες και ζογκλέρ, στην αρχή της οδού Παπανδρέου. Στην οδό 19ης Μαΐου θα κάνουν μουσική παρουσίαση οι Χαλκομάνιακς αλλά υπάρχουν και πολλές ακόμη δράσεις.
Όλες αυτές οι δράσεις θα ξεκινήσουν στις 20.00 το βράδυ και θα τελειώσουν στις 24.00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ