Αναβαθμίζεται εσωτερικά το Νοσοκομείο Δράμας

0
190

– Η υγειονομική αναβάθμιση των χώρων του είναι πολύ κοντά στην υπογραφή σύμβασης
– Έδωσε πράσινο φως για το έργο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση


 

Πράσινο φως έδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας- Θράκης για το έργο με τίτλο: «Υγειονομική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων των κτηρίων Γενικού Νοσοκομείου Π.Ε. Δράμας», εγκρίνοντας την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Α.Μ.Θ. για τον διαγωνισμό του έργου, μετά και την προσκόμιση συμπληρωματικών στοιχείων στα τέλη Οκτωβρίου.
«Το έργο είναι πολύ κοντά στην υπογραφή της σχετικής σύμβασης για την υλοποίησή του» είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» η προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, κ. Νίκη Κεφαλίδου, η υπηρεσία της οποίας έχει αναλάβει όλες τις τεχνικές προετοιμασίες από τη μελέτη μέχρι και τον διαγωνισμό.
Στο πλαίσιο του έργου, που είναι προϋπολογισμού μελέτης 2 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., οι εσωτερικοί κύριοι χώροι του Νοσοκομείου θα παραδοθούν υγειονομικά αναβαθμισμένοι με καινούργια δάπεδα με νέο σύγχρονο τάπητα αντιμικροβιακού υλικού, οικολογικού, ομοιογενούς υφής, άκαυστου, με ανθεκτική απορροφητική επιφάνεια (συνολικού εμβαδού: 14.500,00 μ2) όπως επίσης και με βαμμένους τους εσωτερικούς τοίχους με αντιμικροβιακή βαφή (συνολική επιφάνεια: 26.000,00 μ2).
Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται να γίνει αφαίρεση παλαιού δαπέδου και προετοιμασία του υποστρώματος οριζοντίων και καθέτων επιφανειών. Αρχικά θα γίνει αποξήλωση του παλαιού κατεστραμμένου δαπέδου, επισκευή του υποστρώματος είτε με αυτοεπιπεδούμενο τσιμεντόστοκο είτε με τριβείο λείανσης, όσο και σε όποιους χώρους απαιτείται, καλός καθαρισμός, έτσι ώστε η επιφάνεια του υποστρώματος να είναι λεία, εξομαλυμένη, επίπεδη και καθαρή, έτοιμη για την εφαρμογή του PVC δαπέδου.
Όσον αφορά την προετοιμασία για βαφή των εσωτερικών κάθετων επιφανειών, θα γίνουν αρχικά αποξέσεις των παλαιών και σαθρών στρώσεων βαφής και κατόπιν θα γίνουν στοκαρίσματα σε αρμούς και οπές στις επιφάνειες των τοίχων, ώστε να μην υπάρχουν σημεία για συγκέντρωση μικροβίων. Θα τοποθετηθεί σιλικόνη στα πλαίσια των παραθύρων, ώστε να μην μπαίνουν νερά της βροχής.
Επίσης, θα γίνει επίστρωση τάπητα από PVC. Για τα δάπεδα γενικών χώρων (χώροι κλινικών, ιατρείων, διοικητικών υπηρεσιών, κοινόχρηστων χώρων, διαδρόμων κ.α.) θα τοποθετηθεί τάπητας από PVC, οικολογικός, ομοιογενούς υφής, άκαυστος, αντιστατικός, με ανθεκτική μη απορροφητική και αντιμικροβιακή επιφάνεια.
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που αφορά την υγειονομική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων του Νοσοκομείου Δράμας, η δαπάνη του οποίου θα χρηματοδοτηθεί, από πόρους του ΕΣΠΑ με την ένταξη του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία-Θράκη», στον άξονα προτεραιότητας 3 με τίτλο «Δράση 9α.18.1 Υποδομών Υγείας».
Υπενθυμίζεται ότι σε δήλωσή του ο Βουλευτής Ν.Δ. Δράμας Κωνσταντίνος Μπλούχος είχε επισημάνει σχετικά με το έργο: «Η ανταπόκριση της κεντρικής διοίκησης στο αίτημα της Δράμας ήταν άμεση και για τον λόγο αυτόν αξίζουν συγχαρητήρια και ευχαριστίες πολλές, στον Υπουργό Υγείας, την 4η Υ.Πε. Μακεδονίας Θράκης και τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας». Συγχαρητήρια και ευχαριστίες απηύθυνε και στον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. και τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, χωρίς την βοήθεια των οποίων αλλά και χωρίς τη στήριξη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, το αποτέλεσμα δεν θα ήταν το αναμενόμενο και σε αυτό τον χρόνο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ