Ανεμοδείκτης 01-10-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
1975

ΓΙΟΡΤΗ καρυδιού θα γίνει στο Παγονέρι για τέταρτη φορά. Θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου από τις 10 το πρωί.. Στις εκδηλώσεις περιλαμβάνεται αγώνας δρόμου 10 χιλιομέτρων, απονομές και συν τοις άλλοις παραδοσιακοί χοροί απο τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πεντάπολης Σερρών, την Πανηπειρωτική Ένωση Δράμας και τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο Σιταγρών. Η γιορτή θα ολοκληρωθεί με το παραδοσιακό γλέντι στις 13.00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Στην γιορτή θα υπάρχουν και εδέσματα με καρύδια από τις γυναίκες του χωριού.

ΣΤΟ 2ο Δημοτικό Δράμας έγινε από τον Δήμο Δράμας αποξήλωση κεραμιδιών ,αποκατάσταση σαθρού ξύλινου σκελετού και τοποθέτηση μεμβράνης στεγάνωσης. Στην στέγη του σχολείου δημιουργήθηκε απρόβλεπτο πρόβλημα αλλά διευθετήθηκε χάρη στην άμεση κινητοποίηση της Κοινότητας Δράμας σε συνεννόηση με την Σχολική Επιτροπή και τον Δήμο Δράμας .

 

10.220 ήταν σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία τα φαρμακεία που λειτούργησαν στη χώρα πέρυσι (εκ των οποίων τα 3.684 ή ποσοστό 36% στην περιφέρεια Αττικής). Ο αριθμός τους ήταν μειωμένος κατά 1,9% (200 φαρμακεία) σε σχέση με το 2017. Η μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (2,7%). Αύξηση στον αριθμό των φαρμακείων πέρσι παρατηρήθηκε μόνο στην Ανατολική Μακεδονία δηλαδή σε Δράμα και Καβάλα κατά 0,4%. Λογικό ακούγεται πάντως με όσα βλέπουμε και ακούμε στην περιοχή μας. Δικαιολογείται απόλυτα η … επιπλέον θεραπευτική υποστήριξη.

ΤΕΛΙΚΩΣ καθαρίστηκε από μπάζα και πεταμένες ηλεκτρικές συσκευές ο χώρος κάτω από την γέφυρα της οδού Αντιγόνου την περασμένη Παρασκευή. Δεν θα επιμείνουμε για το ποιος ανέδειξε το θέμα, άλλωστε δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Μόνο θα θυμίσουμε ότι μιλούμε για το ίδιο ζήτημα από τον περασμένο Απρίλιο. Έπρεπε να περάσουν οι εκλογές να αλλάξει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και να αναλάβει ένας άνθρωπος που δείχνει να ακούει τα προβλήματα για να δοθεί λύση. Ελπίζουμε να υπάρξει και συνέχεια στον ίδιο τομέα.

 

 

ΣΕ 15 ημέρες θα πρέπει να αρχίσει η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης. Στο μεταξύ πολλά είναι τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα σχετικά με τους όρους χορήγησής του για φέτος. Τα σενάρια μιλούν για αύξηση 20 -25 %. Ποιες θα είναι όμως οι τελικές αποφάσεις θα το μάθουμε λίαν συντόμως. Τα περιθώρια αναμονής για τις ορεινές περιοχές όπως το Νευροκόπι που ο Χειμώνας φθάνει νωρίτερα και διαρκεί περισσότερο είναι ακόμη λιγότερα. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον ότι φέτος το επίδομα θέρμανσης δεν θα δοθεί κατόπιν εορτής, αλλά νωρίτερα.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ το πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο της Δράμας τις ώρες αιχμής τουλάχιστον. Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα εντείνει τους ελέγχους για τις καταλήψεις πεζοδρομίων από 22 Σεπτεμβρίου και έπειτα. Οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας συνεχίζονται καθημερινά. Όμως καθημερινά συνεχίζεται και το πρόβλημα με τα διπλοπαρκαρισμένα και τριπλοπαρκαρισμένα ΙΧ στους δρόμους παρά τις ποινές, τα πρόστιμα και τις συμβουλές της τροχαίας. Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν.

ΜΠΟΡΕΙ να ακούγεται περίεργο με αυτή την ζέστη αλλά σε δυο μήνες αρχίζει και πάλι η Ονειρούπολη…απηύθυνε πρόσκληση σε πολιτιστικούς συλλόγους, κοινωνικούς και άλλους φορείς του Δήμου Δράμας, αλλά και ολόκληρης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, οι οποίοι διαθέτουν χορευτικά τμήματα, χορωδίες, μουσικά σχήματα, κλπ ή που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση να αποστείλουν τις προτάσεις τους μέχρι την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, ώστε να περιληφθούν στο πρόγραμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here