Ανεμοδείκτης 05-09-2019

γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς...

0
1079

ΔΙΠΛΑ στην Φώφη Γεννηματά βρέθηκε για μια ακόμη φορά η Χαρά Kεφαλίδου στο μνημείο του Αγρότη στο Κιλελέρ, το οποίο επισκέφτηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, στα πλαίσια της επίσκεψης στη Λάρισα, με αφορμή τις εκδηλώσεις για την 3η Σεπτέμβρη και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Το στιγμιότυπο είναι από την κατάθεση στεφάνου στο “Μνημείο του Αγρότη”. Στην ίδια επίσκεψη η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι «το Κίνημα Αλλαγής με το Σχέδιο Ελλάδα έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύσεις για την ενίσχυση, αλλά και τη στροφή της παραγωγής από την ποσότητα στην ποιότητα, αλλά και την ανταπόκριση του Έλληνα αγρότη στις σύγχρονες προκλήσεις».

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ η ορκωμοσία των περιφερειακών συμβούλων της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. Καλή και δημιουργική θητεία σε όλους είπε πριν από λίγες ημέρες ο δραμινός Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης Περιφέρεια σε Δράση του Κ. Σιμιτσή, Γιώργος Ζιμπίδης. Ο Γιώργος Ζιμπίδης ορίστηκε τελικώς από τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής. Τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Κωστής Σιμιτσής που ορίστηκε Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, κλήθηκαν να αναλάβουν έργο στο πλαίσιο της συνεργασίας της παράταξης τους με την Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση στην έναρξη της νέας αυτοδιοικητικής περιόδου. Παράλληλα να θυμίσουμε ότι Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δράμας ορίστηκε ο Γιώργος Παπαδόπουλος πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας αλλά και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου εξελέγη ο κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου.

ΤΕΛΕΙΩΜΟ δεν έχουν εδώ και πολλά χρόνια τα ατυχήματα αλλά και τα θανατηφόρα περιστατικά στην μαρμαροβιομηχανία. Η Δράμα θρηνεί κάθε τόσο τα παιδιά της. Ο αριθμός και η συχνότητα των περιστατικών δείχνουν ότι κάτι δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Οι ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί θα πρέπει να διερευνηθούν από τις υπηρεσίες. Όπως και να ληφθούν υπόψη όσα αναφέρει επί χρόνια το Εργατικό Κέντρο Δράμας. Ο πολίτης όμως της περιοχής μας δικαίως ανησυχεί. Εύλογα επίσης απαιτεί να σταματήσει ο Νομός να μετρά τα αδικοχαμένα παιδιά του σε έναν κλάδο που είναι μεν σημαντικός για την τοπική οικονομία αλλά εμφανίζει ανησυχητικά μεγάλο αριθμό θανατηφόρων περιστατικών.

ΜΕΤΑ από εντολή του αντιδημάρχου πρασίνου Μιχάλη Μουρβετίδη ξεκίνησαν κλαδέματα στο δρόμο προς το Μουσικό Σχολείο, στην περιοχή του Ωδείου και αλλού. Το είπαμε και άλλες φορές είναι άνθρωπος που τα προλαβαίνει όλα και σε εντελώς διαφορετικούς τομείς. Βρίσκεται ακόμη στην αρχή της θητείας του και από τα πρώτα βήματα έχει δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις. Ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση παρά τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού που υπάρχουν στον τομέα του Πρασίνου όπως και της Καθαριότητας. Δύσκολο έργο. Καλή επιτυχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here