Ανεμοδείκτης 06-09-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
1888

ΘΕΜΑΤΑ που καίνε και αφορούν τις πέντε Περιφερειακές Ενότητες (Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου) είχε την ευκαιρία να θέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Χρήστος Μέτιος κατά τη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου μετείχαν όλοι οι Περιφερειάρχες. “Σήμερα ήταν η πρώτη επίσημη συνεδρίαση με τους Περιφερειάρχες. Συζητήσαμε την εθνική πολιτική για την περιφερειακή ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την πολυεπίπεδη διακυβέρνηση. Τους εύχομαι καλή επιτυχία και προσβλέπω σε μια πολύ ουσιαστική συνεργασία” Είπε αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην Βουλή ενώπιον της ειδικής μόνιμης επιτροπής σωφρονιστικού συστήματος & λοιπών δομών εγκλεισμού κρατουμένων, έκανε ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος θέτοντας εκ νέου το θέμα άμεσης λειτουργίας των φυλακών Νικηφόρου καθώς και των υποστηρικτικών δομών που πρέπει να δημιουργηθούν για την επανένταξη των κρατουμένων. Είπε ότι το κατάστημα της Δράμας έχει θεμελιωθεί από το 2003 μαζί με το κατάστημα της Νιγρίτας και των Γρεβενών. Πρόσθεσε ότι από το 2009 περίπου, τα δυο τελευταία λειτουργούν. “Φτάσαμε στο 2019. Το κατάστημα της Δράμας είναι πανέτοιμο. Εκκρεμεί μόνο ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πλήρωση των θέσεων για να λειτουργήσει. Πεδίον δόξης λαμπρόν για την κυβέρνηση και για εμάς να επισπεύσουμε την λειτουργία των Φυλακών του Νικηφόρου”, είπε μεταξύ άλλων ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Πρότεινε ακόμη ως πρώτη επίσκεψη της επιτροπής, τον χώρο των Φυλακών Νικηφόρου για να καταδειχθεί η ανάγκη λειτουργίας τους.

Η ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ εναπόθεση μπαζών μας προβληματίζει όλους ως πολίτες αυτού του τόπου. Το πρόβλημα δεν λύνεται με αστυνόμευση. Πρέπει από τον Δήμο να οριστεί ελεγχόμενος χώρος συγκέντρωσης των μπαζών και μετά μπορούμε να ζητάμε ευθύνες από τους πολίτες. Να κάνουμε δηλαδή το αυτονόητο… αλλά να το κάνουμε ανέφερε προχθές ο πρώην πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας και επί σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος Ανέστης Τερζής. Πρόσθεσε επίσης ότι αν αυτό δε γίνει οι εικόνες αυτές (εννοούσε της ρύπανσης και της εναπόθεσης άχρηστων αντικειμένων δίπλα στους κάδους, όπως και οι ανεξέλεγκτες χωματερές) που είναι σημερινές, θα πληθαίνουν. Η πρόταση του Ανέστη Τερζή είναι σίγουρα μια πρόταση που δεν θα πρέπει να αγνοηθεί.

ΑΝΕΒΗΚΑΝ οι τόνοι μετά την επισημοποίηση της συνεργασίας Μέτιου, Σιμιτσή Καραγιώργη στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Χαρακτηριστικό του κλίματος που άρχισε να δημιουργείται η δήλωση του Κώστα Κατσιμίγα ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά “Έτοιμη και η καρέκλα του Ανδρέα Καραγιώργη, του τρίτου συνεταίρου στην “προγραμματική” συμφωνία στην περιφέρεια ΑΜΘ. Δυστυχώς οι πολυθρόνες γραφείου τελειώσανε. Επιλέχτηκε ένα σκαμπουδάκι, σε ουδέτερο χρώμα, για να υπενθυμίζει το “ανεξάρτητος”, αλλά σε όμορφο ιταλικό design. Να μην γινόμαστε και πλεονέκτες… Η απάντηση βέβαια του Ανδρέα Καραγιώργη ήταν άμεση “καθόλου ευγενικό, αλλά δεν πειράζει!!! Ο καθένας κρίνεται από την πορεία της ζωής του. Όμως θα ήθελα να ξέρεις ότι και καρέκλα υπήρχε και μάλιστα άνετη. Αλλά ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια στην ζωή του. Ο καιρός γαρ εγγύς. Θα δείξει ποιος μπορεί να κάνει δουλειά και ποιος είναι μόνο ατεκμηρίωτες φαντασιώσεις. Καλή συνέχεια”

ΓΕΜΑΤΟΙ όρεξη και ενέργεια πολλοί νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στον Δήμο της Δράμας. Ανεξαρτήτως παρατάξεως. Καλή επιτυχία να τους ευχηθούμε και να μην χάσουν την όρεξη που έχουν τώρα στην αρχή της νέας περιόδου. Γιατί και συμβούλια βαρετά θα αντιμετωπίσουν και ατελείωτες παρενθέσεις θα ακούσουν στην συζήτηση των θεμάτων και αποδέκτες προβλημάτων ίσως και εκνευρισμού θα γίνουν πολλές φορές εξαιτίας των προβλημάτων που προκύπτουν έτσι και αλλιώς από την καθημερινότητα. Εντύπωση μας προξένησε, το ομολογούμε, η διάθεση πολλών νέων συμβούλων να αρχίσουν με εκτεταμένη μελέτη των καθηκόντων και του έργου τους διαβάζοντας επιμελώς, όπως παρατηρήσαμε, συγγράμματα με οδηγίες σωστής πρακτικής για νέους Δημοτικούς Συμβούλους. Όπως όλα δείχνουν η νέα περίοδος του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι διαφορετική από τις προηγούμενες. Σε πολλά επίπεδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ