Ανεμοδείκτης 09-09-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
449

ΤΟ θέμα των ανεξέλεγκτων παράνομων χωματερών πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα είπε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Δράμας, Χρήστος Κυριακίδης. Ενημέρωσε δε για την φωτιά που προκλήθηκε στον οικισμό της Ν. Σεβάστειας σε χώρο παράνομης εναπόθεσης σκουπιδιών και ογκωδών αντικειμένων Μετά την άμεση παρέμβαση της Π.Υ. Δράμας και της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Δράμας, αποφύγαμε τα χειρότερα, είπε ο νέος Αντιδήμαρχος και συνέστησε “Σταματάμε εδω και τωρα την εναπόθεση σκουπιδιών και ογκωδών αντικειμένων σε μη νόμιμες περιοχές (παράνομες χωματερές) και αναφέρουμε άμεσα στην αστυνομία ή την υπηρεσία μας, τέτοιου είδους παράνομες συμπεριφορές. Για την ιστορία να πούμε ότι η φωτιά ξέσπασε στις 3 περίπου το μεσημέρι του Σαββάτου. Όπως όλα δείχνουν η ρύπανση σε ανεξέλεγκτα σημεία απόθεσης απορριμμάτων στον κεντρικό αλλά και τους περιφερειακούς Δήμους της Δράμας χωρίς φόβο και πάθος…

ΣΥΣΚΕΨΗ με τον Υπουργό Εσωτερικών κο Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό κο Καράογλου, τον Υφυπουργό κο Λιβάνιο και τον Γενικό Γραμματέα κο Σταυριανουδάκη είχε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Δράμας. Άφησε να εννοηθεί ότι κάτι καλό ετοιμάζεται. Δεν διευκρίνισε όμως τι ακριβώς. Περιορίστηκε να δηλώσει “Είμαι ευτυχής όταν οι σοβαρές προτάσεις και ο αγώνας μας για την Δράμα, αναγνωρίζονται και βρίσκουν ενθουσιώδεις συμμάχους. Θα σας εκπλήξουμε ….”

ΑΙΧΜΗΡΟΣ στον σχολιασμό του για τους νέους αντιδημάρχους στο Δοξάτο ο πρώην Δήμαρχος κ. Δαλακάκης. Όπως είπε “Έπεσαν οι μάσκες. Η κα Παπαζωτου αντιδήμαρχος Έργων (ελπίζουμε όχι μαύρων), Περιουσίας (ναι, αφήσαμε πολλά φράγκα) και Διαφάνειας, σε αυτό θα βοηθήσει ο κος Χατζηλαζάρου που όλη την Παρασκευή ήταν στο δημαρχείο στο γραφείο της αγαπημένης του αντιδημάρχου και είχε “συνεργασία” για τα έργα.
Ο κος Παπαδόπουλος Πάρης Πρόεδρος ΝΠΔΔ (για τα ΚΑΠΗ δηλαδή) Τα παιδιά βοήθησαν να με κάνουν Δήμαρχο, τάδε εφη Θέμης Ζεκερίδης. Η ανταμοιβή έφτασε και ο Μισθός πέφτει. Καμία σύμπραξη, καμία προγραμματική σύγκλιση δεν ανακοινώθηκε. Ανακοινώθηκαν μόνο καρεκλιτσες και μισθοί.
Σε προσωπικό επίπεδο συμπαθώ τον νέο δήμαρχο από τότε που τον γνώρισα, και σιγά σιγά θα καταλάβει και ο ίδιος.
Η παράταξη μου και ο ίδιος θα τα δώσουμε όλα για τον Δήμο και τους συνδημότες μας, χωρίς να ζητήσουμε και να λάβουμε μισθό και θέση. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοι δημοτικοί σύμβουλοι άλλων παρατάξεων που πιστεύουν το ίδιο…”.

ΣΤΑ Κουδούνια πίνουν βρώμικο νερό (όταν υπάρχει)…δήλωσε ο Στέργιος Ηλιόπουλος από την Αυτοδιοίκηση Πολιτών και διευκρίνησε “Στα Κουδούνια επί δύο μήνες σε καθημερινή βάση υπάρχει διακοπή νερού από 1 έως 3 ώρες και όταν υπάρχει παροχή νερού αυτό είναι στην κυριολεξία βούρκος…Είχαμε επικοινωνήσει πριν 3 εβδομάδες με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ και μας ενημέρωσε για το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε γιατί δεν λήφθηκε υπόψη κατά την εκτέλεση του έργου της αλλαγής των σωληνώσεων η αύξηση της πίεσης του νερού με αποτέλεσμα να σπάζουν οι σωληνώσεις του παλαιού δικτύου…
Η δημοτική επιχείρηση οφείλει:
*να προχωρήσει άμεσα στην λύση του προβλήματος**να ενημερώσει άμεσα τους κατοίκους της περιοχής και να προβεί σε αποζημιώσεις σε όσους έχουν υποστεί ζημιά από τις διακοπές νερού…”.
Εάν είναι αληθείς οι καταγγελίες έχουμε την εντύπωση ότι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης πρέπει να δώσει λύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here