Ανεμοδείκτης 09-10-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
1422

ΤΗΝ Πέμπτη 31 Οκτωβρίου και ώρα 9.00 μ.μ. στο Αθλητικό Πολιτιστικό Κέντρο “Δημήτριος Κραχτίδης” θα παρουσιαστεί η γνωστή παράσταση ” Η Λίμνη των Κύκνων” από τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας που ιδρύθηκαν το 1989 από τον Βατσεσλάβ Γκορντέεφ. Η διαχρονική και πολύ γνωστή ιστορία αγάπης με την μοναδική μουσική του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο Μπολσόι στις 4 Μαρτίου του 1877. Πρόκειται για την πρώτη σύνθεση για μπαλέτο του Τσαΐκόφσκι.

Ο ΚΑΙΡΟΣ άλλαξε και οι βροχές επέστρεψαν αυτή τη φορά φθινοπωρινές στην Δράμα. Μαζί με τις βροχές ελπίζουμε να μην επιστρέψουν και τα προβλήματα της περασμένης άνοιξης όταν το αποχετευτικό σύστημα της πόλης έδειξε τις αδυναμίες του. Από τότε μεσολάβησαν πολλές παρεμβάσεις από την ΔΕΥΑΔ και εντός του καλοκαιριού προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα παροχέτευσης των ομβρίων υδάτων. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα δούμε πάλι πλημμυρικά φαινόμενα, σπασμένους αγωγούς κλπ και ότι όλα θα λειτουργήσουν ομαλά.

ΜΕΤΑ από ομόφωνη απόφαση της επιτροπής του Μακεδονικού Βραβείου αποφασίστηκε φέτος να γίνει η βράβευση της δραμινής Δήμητρας Συμεωνίδου που ασχολείται με τα δίκτυα υψηλών επιδόσεων και smart city. Είναι καθηγήτρια στην σχολή μηχανικών και στο τμήμα επιστήμης υπολογιστών ηλεκτρολόγων μηχανικών και ηλεκτρονικών μηχανικών στο πανεπιστήμιο του Bristol της Βρετανίας. Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα δραμινών που διακρίνονται στο εξωτερικό και κυρίως στον τομέα των επιστημών. Αυτή η γη γεννά διαμάντια αλλά καλώς ή κακώς δεν μπορεί να τα κρατήσει το είπαμε κι άλλες φορές.

ΨΗΛΑ στην ατζέντα του σχεδιασμού της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παρανεστίου είναι η ανάδειξη της περιοχής και του φυσικού πλούτου που διαθέτει. Το επανέλαβε χθες ο Δήμαρχος Παρανεστίου Αναστάσιος Καγιάογλου τονίζοντας την μοναδικότητα της παρανέστιας γης, η σωστή αξιοποίηση της οποίας μπορεί να ωφελήσει ολόκληρο τον Νομό Δράμας και όχι μόνο τον Δήμο Παρανεστίου. Προσυπογραφούμε αλλά όπως είπαμε και άλλη φορά κάτι τέτοιο προϋποθέτει συσπείρωση δημιουργικών δυνάμεων και κυρίως διάθεση προσφοράς για τον τόπο από όλες τις πλευρές. Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη.

ΟΥΤΕ οι μισές δεν ήταν οι γεννήσεις στο Νομό Δράμας σε σχέση με τους θανάτους κατά τη διάρκεια του 2018. Και να ήταν μόνο το ’18. Είναι να απορεί κανείς πως είναι δυνατόν να υπάρχουν περισσότεροι από 100.000 εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του Νομού Δράμας. Έχουμε την υποψία ότι κάποιοι από αυτούς πλέον δεν υπάρχουν ή τέλος πάντων δεν κατοικούν στον Νομό εδώ και πολλά χρόνια. Ας μην ξεχνάμε και αυτούς που έχουν ρίξει “μαύρη πέτρα” πίσω τους και ζουν εκτός Ελλάδος από την περίοδο της μεγάλης κρίσης.

ΜΕ την ευκαιρία. Δεν είναι ένας ούτε δυο αλλά ούτε καν εκατόν δυο οι συμπολίτες μας που έχουν μεταναστεύσει στην Κύπρο. Για να μην αναφερθούμε στους Θεσσαλονικείς τους οποίους βρίσκεις πλέον παντού ανά την Κύπρο όπως λένε Δραμινοί που αποφάσισαν να αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες ζωής στην μεγαλόνησο που τελικά φαίνεται να «κατακτά» όποιον την επισκέπτεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ