Ανεμοδείκτης 11-11-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
2365

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΕ η Υφυπουργός Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη όπως άλλωστε και όσοι βρέθηκαν την Παρασκευή στην εκδήλωση βράβευσης των μαθητών 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου της Δράμας για την κατάκτηση του παγκόσμιου ρεκόρ Guinness στον Γκρινιάρη. Οι μαθητές έχουν καταφέρει κάτι πολύ πιο σπουδαίο από το παγκόσμιο ρεκόρ. Η ευαισθητοποίηση σε θέματα φιλίας, αλληλεγγύης, ομαδικότητας και ενάντια στην βία που εκδηλώνεται στις σύγχρονες κοινωνίες ήταν εμφανής στα συνθήματα των μικρών μαθητών. Συγχαρητήρια στους δασκάλους των παιδιών. Ήταν από τις φορές που και οι πλέον αδαείς για το εκπαιδευτικό έργο, μπορούσαν να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η δουλειά του δασκάλου για τις κοινωνίες του μέλλοντος.

ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ στο περίπτερο της περιφέρειας ρωτούσαν συνεχώς για την Ονειρούπολη ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας Γιάννης Εφραιμίδης μιλώντας για την τουριστική έκθεση Filoxenia που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος συνεχάρη την Περιφέρεια και τη ΔΕΚΠΟΤΑ για την οργάνωση λέγοντας ότι με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας θα ενταθούν οι προσπάθειες (προφανώς προβολής της Δράμας) κάνοντας λόγο για σχεδιασμό και προγραμματισμό των μελλοντικών δράσεων.

ΜΑΧΙΜΟΣ ο Δήμαρχος Προσοτσάνης Θεόδωρος Αθανασιάδης. Μέχρι και βράδυ Σαββάτου βρέθηκε σε βλάβη του δικτύου ύδρευσης στο Φωτολίβος μαζί με τα συνεργεία που προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν το πρόβλημα που υπήρξε εκτός ωρών εργασίας και σίγουρα εκτός συνηθισμένων ωραρίων των δημοσίων υπηρεσιών. Θέληση υπάρχει και αυτό φαίνεται στην νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Προσοτσάνης. Ευχής έργον θα ήταν να είναι ανάλογη και η συνέχεια της νέας δημοτικής περιόδου.

ΣΕ προμήθεια αυτοκόλλητων διαστάσεων Α4 για τους κάδους αστικών στερεών αποβλήτων, συνολικής δαπάνης 923,80 ευρώ προχωρά ο Δήμος Δράμας προκειμένου να κάνει πράξη αυτό που είχε προαναγγείλει πριν από μερικές ημέρες ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Κυριακίδης. Να είναι δηλαδή ευδιάκριτο σε όλους τι πρέπει να αποφεύγεται και τι πετιέται μέσα στους κάδους ώστε να μειωθούν τα προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων. Τα αυτοκόλλητα θα κολληθούν σε ορισμένους από τους 3.500 υπάρχοντες πράσινους κάδους αστικών στερεών αποβλήτων του Δ. Δράμας.

ΑΚΟΥΡΑΣΤΗ η Χαρά Κεφαλίδου, πραγματοποίησε ανάμεσα σε άλλες συναντήσεις τις προηγούμενες ημέρες και μια πολύ ενδιαφέρουσα επίσκεψη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δράμας. Έδωσε συγχαρητήρια σε μαθητές και εκπαιδευτές που προσπαθούν όπως είπε, αποδεικνύοντας ότι: «Ποτέ δεν είναι αργά για γνώση». Το σχολείο λειτούργησε αρχικά τον Σεπτέμβριο του 2003 και στην πορεία του χρόνου που πέρασε προσφέρει χωρίς παύση συνεχές έργο στον τομέα της εκπαίδευσης ενηλίκων. Είναι μια πραγματική δεύτερη ευκαιρία για όσους δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν την πρώτη για οποιονδήποτε λόγο.

ΜΙΑ πολύ αξιόλογη παράσταση με τίτλο “Σα στρατας τη ξεριζωμου” του Σ. Αμάραντου και σε σκηνοθεσία Κωστή Μελιάδη θα παρουσιαστεί από το Νέο Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Κρώμνης, “ΚΟΜΝΗΝΟΙ” το Σαββατο 16 Νοεμβριου 2019 στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας στις 18.00 το απόγευμα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Η παράσταση γίνεται σε συνεργασία με το δημοτικό ΚΑΠΗ Δράμας στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!