Ανεμοδείκτης 14-11-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
3419

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ Παραπληγικών Ν. Δράμας, διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΧΟΥΣ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ», με την κ. Δήμητρα Ιωαννάκη, Διπλωματούχο Κλινική Ψυχολόγο του Πανεπιστημίου Tubingen Γερμανίας. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου, στην οδό Κουντουριώτο 5, την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019, στις 7 μ.μ.

ΣΤΗΝ συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος CLLD LEADER Νομού Δράμας της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε., η οποία είναι το όργανο της Ομάδας Τοπικής Δράσης που επιλαμβάνεται της διαχείρισης όλων των θεμάτων που αφορούν στην εφαρμογή του τοπικού προγράμματος CLLD LEADER συμμετείχε ο ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού του Δήμου Δράμας Μιχάλης Τάσσου. Όπως δήλωσε ο ίδιος “Διαπιστώσαμε τα εξαιρετικά αποτελέσματα υλοποίησης των προγραμμάτων και τη σημαντική διαχρονική συνεισφορά στην τοπική ανάπτυξη. Κατατέθηκαν 87 προτάσεις και θα αξιολογηθούν από την επιτροπή που συγκροτήθηκε για τον σκοπό αυτό με απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος”

ΤΗΝ ερχόμενη Παρασκευή λήγει η προθεσμία για τον διαγωνισμό του έργου που αφορά την κατασκευή της νέας γέφυρας στην Μαρμαριά του Δήμου Παρανεστίου. Αφού ελεγχθούν οι φάκελοι θα ακολουθήσει η προβλεπόμενη διαδικασία που θα οδηγήσει στην έναρξη της κατασκευής του έργου. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Δράμας, είχε προκηρύξει ανοικτή διαδικασία για την επιλογή αναδόχου κατασκευής της γέφυρας Μαρμαριάς που βρίσκεται επί της Εθνικής Οδού Δράμας – Ξάνθης. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014 – 2020» με αναθέτουσα Αρχή την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και προϋπολογισμό 3.500.000 ευρώ.

ΤΗΝ άνοιξη του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου κυκλικού κόμβου στον Ξηροπόταμο. Η υλοποίηση του κυκλικού κόμβου όπως έχουν γράψει τα ΧΡΟΝΙΚΑ ήδη από την άνοιξη του 2019 θα προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα, ασφάλειας, κίνησης των οχημάτων, μείωσης της κατανάλωσης καυσίμων, μείωσης της περιβαλλοντικής ρύπανσης κλπ σε σχέση με τους ηλεκτρονικούς σηματοδότες που βρίσκονται στο ίδιο σημείο σήμερα. Για την ολοκλήρωση του έργου θα απαιτηθούν δυο τουλάχιστον μήνες μετά την έναρξη των εργασιών.

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων «ΔΡΑΣΗ», που λειτουργεί στη Δράμα αναδείχθηκε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και αρμόδιος για θέματα κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης. Ο Δήμος Δράμας όπως και άλλοι φορείς συμμετέχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο της συγκεκριμένης δομής. Είναι η πρώτη φορά που στην θέση του αντιπροέδρου του ΔΣ αναδεικνύεται εκπρόσωπος του Δήμου της Δράμας και όχι εκπρόσωπος της Περιφέρειας ΑΜΘ.

“ΚΑΛΗ αρχή στην ομάδα μας, την ομάδα των Μηχανικών, που θα λάβει μέρος στο 1ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Μπάσκετ, που διοργανώνει ο Δήμος Δράμας” ευχήθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Project και μηχανικός Αλέξης Τσιαμπούσης, ανεβάζοντας φωτογραφία απο την πρώτη προπόνηση της ομάδας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. “Θα έχω την τιμή και τη χαρά να είμαι στην ομάδα, κυρίως στο κομμάτι του πάγκου” είπε χιουμοριστικά ο Αλέξης Τσιαμπούσης μιλώντας στην συνέχεια και για την χαρά της συμμετοχής στο πρωτάθλημα, πέρα από την αξία της κατάκτησης του κυπέλλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!