Ανεμοδείκτης 17-09-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
2281

ΕΝΤΟΝΗ ήταν η παρουσία της δημοτικής παράταξης Project στην έναρξη του 42ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και του αντίστοιχου 25ου διεθνούς που ξεκίνησε την Κυριακή. Η ομαδική παρουσία της δημοτικής παράταξης είναι μάλλον συνέχεια της υποστηρικτικής στάσης που έχει απέναντι στον θεσμό κάτι που έδειξαν με δηλώσεις τους τα στελέχη της και από τις προηγούμενες ημέρες. Τα μέλη της παράταξης ευχήθηκαν καλή θέαση σε όσους επιλέξουν να παρακολουθήσουν το Φεστιβάλ, καλή επιτυχία στους διαγωνιζόμενους και καλή δύναμη στις κριτικές επιτροπές. Σημείωσαν δε ότι το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας είναι η σημαντικότερη διοργάνωση πολιτισμού του Δήμου μας και πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο και καλύτερο επισημαίνοντας με νόημα «Κυρίως όμως, να επανέλθει η σχέση του με τους Δραμινους, να το ξαναγκαλιασουμε».

ΟΙ ΝΕΟΙ δημιουργοί των ταινιών άρχισαν να έρχονται στην Δράμα από την Κυριακή για τις προβολές. Ομοίως και οι συντελεστές, σκηνοθέτες, μέλη επιτροπών, γνωστοί και όχι τόσο γνωστοί άνθρωποι του κινηματογράφου. Όλοι όμως με ένα κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη τους για την έβδομη τέχνη και κυρίως για την ταινία μικρού μήκους που αποτελεί για πολλούς κινηματογραφιστές το εναρκτήριο λάκτισμα στον χώρο της κινηματογραφικής δημιουργίας. Στην πόλη της, όχι και τόσο φθινοπωρινής φέτος Δράμας, άρχισε να χτυπά δικαιολογημένα και πάλι η καρδιά του ελληνικού σινεμά.

ΕΤΥΧΕ θερμής υποδοχής η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά την έλευσή της στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ. «Σκοτωμός» έγινε για μια χειραψία με την Υπουργό. Από ότι αντιληφθήκαμε δεν έλειψαν και οι σέλφι τοπικών παραγόντων με την Υπουργό. Μέχρι και το Φεστιβάλ έχουν επηρεάσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αλλά τελικά ορισμένα πράγματα μάλλον είναι αναπόφευκτα ιδιαίτερα όταν αφορούν την προβολή των αιρετών μας εκπροσώπων Χωρίς να εξαιρείται και το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους από τις επικρατούσες τάσεις.

ΠΩΣ να μην είναι περιχαρής ο Κυριάκος Χαρακίδης. Δεν είναι μόνο που ήρθε στον κόσμο ο εγγονός κατά την προεκλογική περίοδο και τον συνεπήρε. Είναι και το όνομα αυτού «Κυριάκος» που κάνει τις στιγμές ακόμη πιο συγκινητικές για τον πρώην Δήμαρχο. Μπορεί οι εκλογές να μην έφεραν πρώτη την παράταξή του στο Δημοτικό Συμβούλιο ωστόσο άλλα είναι τα σημαντικότερα πράγματα σε τούτο τον κόσμο. Το επιβεβαίωσε άλλωστε και ο ερχομός του μικρού που έζησε το μυστήριο της βάπτισης την Κυριακή. Ομοίως παππούς και μάλιστα αρκετά υπερήφανος, έγινε το προηγούμενο διάστημα και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Αυτοδιοίκηση Πολιτών Στέργιος Ηλιόπουλος. Συγχαρητήρια και στους δυο και φυσικά στους ευτυχείς γονείς.

«ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ και το ενυδρείο. Νέος σχεδιασμός, νέα προοπτική, άμεση λύση στα προβλήματα και φυσικά ένα ενυδρείο στολίδι θα δοθεί σύντομα σε αυτούς που ανήκει. Στον υδάτινο κόσμο και στους επισκέπτες. Είμαστε εδώ όχι μόνο για να δώσουμε λύσεις, αλλά και για να αναπτύξουμε και να αναβαθμίσουμε δράσεις όπως και το ενυδρείο Μυλοποτάμου. Κάθε καλή ιδέα και πρόταση φυσικά είναι ευπρόσδεκτη» είπε ο Λευτέρης Καλλινικίδης… Τι ακριβώς είναι αυτό που αλλάζει στο Ενυδρείο του Μυλοποτάμου δεν μάθαμε, αλλά είναι σίγουρο ότι θα γίνει γνωστό οσονούπω.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ