Ανεμοδείκτης 23-10-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
1595

ΕΡΧΕΤΑΙ και αυτό το απρόβλεπτο Σαββατοκύριακο και οι βουλευτές του Νομού, ομοίως και οι αιρετοί, δεν ξέρουν σε ποια εκδήλωση να πρωτοπάνε. Είναι απορίας άξιον πως τα καταφέρνουν ορισμένοι να βρίσκονται σε τέσσερις ή πέντε εκδηλώσεις την ίδια ημέρα. Μία ακόμη απόδειξη ότι το βουλευτιλίκι απαιτεί και κόπο και χρόνο (άπλετο) για κοινωνικές εκδηλώσεις και επισκέψεις και σε όποιον φαίνεται βαριά ίσως η “καλογερική” αν δεν ήξερε ας ρώταγε από πριν.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ η συμβολή των εργαζομένων (όχι απασχολουμένων) της κοινωφελούς εργασίας στον Δήμο. Δεν το λένε οι ίδιοι αλλά οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι. Είναι δεδομένο ότι χωρίς αυτούς δύσκολα θα ήταν εφικτή η προσπάθεια που γίνεται τις τελευταίες εβδομάδες στην καθαριότητα, παρά τα προβλήματα συμμόρφωσης από μεγάλη μερίδα δημοτών. Είναι επίσης σίγουρο ότι αυτοί οι άνθρωποι εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ότι κάποια στιγμή τα τραγικά κενά της δημόσιας διοίκησης θα πρέπει να πάψουν να καλύπτονται με οκτάμηνα αλλά με μόνιμες θέσεις εργασίας.

ΚΑΚΩΣ πιστεύουμε απερρίφθη από το ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού η πρόταση του αντιπροέδρου κ. Φ. Νικολαΐδη για την ακύρωση της απόφασης που επέβαλε αυξήσεις στα δίδακτρα του Ωδείου. Εδώ και χρόνια στον Πολιτιστικό Οργανισμό και το Μουσικό Ωδείο γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια την οποία αναγνωρίζουν μαθητές, γονείς αλλά και ο κόσμος της πόλης γενικότερα. Αύξηση της τάξης του 40 ή 43% όχι μόνο θα έπρεπε να τεκμηριωθεί επαρκώς αλλά δεν θα έπρεπε να υπάρξει καν.

ΕΙΝΑΙ φανερό ότι η γνωστή αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη που μίλησε την περασμένη Παρασκευή στο Αρχαιολογικό Μουσείο για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη έχει “ρεύμα”. Το Αρχαιολογικό Μουσείο πιθανώς δεν έχει ξαναδεί τόσους επισκέπτες σε μια εκδήλωση. Είναι ξεκάθαρο ότι τα ευρήματα στην Αμφίπολη εξακολουθούν να προκαλούν το ενδιαφέρον ενίοτε δε και να πυροδοτούν την προσδοκία ότι κάτι ακόμη πιο σημαντικό μπορεί να κρύβεται εκεί.

ΛΕΜΕ και εμείς στην Ελλάδα ότι κάνουμε ανακύκλωση. Αν ρίξουμε μια ματιά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες πιθανόν δεν θα το χαρακτηρίζαμε ακριβώς ανακύκλωση αυτό που κάνουμε, αλλά τουλάχιστον προσπάθεια. Πάντως για να μην αδικείται κανείς κάθε αρχή και δύσκολη. Η προσπάθεια που γίνεται πάντως δεν θα πρέπει και να αυτοαναιρείται με λάθος χειρισμούς. Ιδιαίτερα όσον αφορά τις εντυπώσεις που δημιουργούνται στους πολίτες. Η ψυχολογία είναι το παν.

ΕΙΝΑΙ ανεξήγητο πάντως πως βρέθηκαν ξαφνικά τόσα στρώματα, καναπέδες και ντουλάπες να φιγουράρουν δίπλα στους κάδους σχεδόν σε κάθε γειτονιά της πόλης. Δεν είχε παρατηρηθεί κάτι ανάλογο στο παρελθόν. Κάποιοι βέβαια στην Δημοτική Αρχή το τερμάτισαν. Είπαν μεταξύ σοβαρού και αστείου ότι η εικόνα που επικρατεί είναι σαν να έχει σχεδιαστεί. Ειλικρινά δεν νομίζουμε ότι η αντιπολίτευση του Δήμου είναι πίσω από αυτή την κατάσταση. Ούτε υπάρχει κανένα προμελετημένο σχέδιο δολιοφθοράς… μεταξύ σοβαρού και αστείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here