Ανεμοδείκτης 24-09-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
846

ΑΞΙΖΕΙ πραγματικά η υλοποίηση του σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης στο ιστορικό κέντρο της Δράμας. Η 19ης Μαΐου όπου ξανάρχισαν εργασίες από χθες, είναι από τις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές. Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν μέχρι σήμερα απαρχαιωμένες υποδομές ύδρευσης, αποχέτευσης και αισθητή έλλειψη πρασίνου και περιβαλλοντικής ισορροπίας. Όσο πιο γρήγορα ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις του ΒΑΑ τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ανάσα για τους κατοίκους του κέντρου της Δράμας.

 

 

ΤΗΝ Παρασκευή 4 Οκτωβρίου στο Πνευματικό Κέντρο των Κυργίων στις 19.30 θα μιλήσει ο αναπληρωτής καθηγητής ΑΠΘ, βαλκανικής ιστορίας, Σπύρος Σφέτας για τα γεγονότα του κινήματος του Σεπτέμβρη 1941, με στοιχεία από τα Βουλγαρικά Αρχεία. Μπορούν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για την τοπική ιστορία και την συγκεκριμένη περίοδο της βαλκανικής ιστορίας.

ΣΕ ΙΣΠΑΝΙΚΗ μετάφραση θα παρουσιαστεί η ανθολογία διηγημάτων του δραμινού λογοτέχνη Βασίλη Τσιαμπούση την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 20.00 το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου. Πρόκειται για συλλογική μετάφραση από το εργαστήρι μετάφρασης του θερινού προγράμματος Νέας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου της Γρανάδας. Την παρουσίαση θα κάνουν ο Δρ. Μόσχος Μορφακίδης και ο ίδιος ο συγγραφέας στο πλαίσιο της εκδήλωσης με τίτλο “Antologia de relatos”

 

ΜΙΑ πολύ ενδιαφέρουσα έκδοση του λογοτεχνικού περιοδικού ΔΙΟΔΟΣ 66100 κυκλοφορεί ήδη από τον Ιούλιο. Το 16ο τεύχος του περιοδικού κυκλοφόρησε με καθυστέρηση λόγω των εκλογών. Στα περιεχόμενά του υπάρχουν αρκετά κείμενα για την Δράμα. Στο περιοδικό συνήθως υπάρχει ισορροπία στην ύλη, τόσο σε ότι αφορά την προέλευση των δημιουργών όσο και σε ότι αφορά την θεματολογία. Στο πρώτο μέρος του τεύχους κυριαρχεί το λεύκωμα “Φωτογραφίες της Δράμας και του υπέροχου κόσμου της”

ΣΤΙΓΜΕΣ από την Μικρασιατική Καταστροφή θα παρουσιαστούν στην εκδήλωση που διοργανώνει η Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας αύριο Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, στις 7 μ.μ., στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Η Ανατολή Έδυσε», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Παπαηλιού. Πρόκειται για το νέο ιστορικό ντοκιμαντέρ του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών, το οποίο είναι βασισμένο στις ανταποκρίσεις του δημοσιογράφου Κώστα Μισαηλίδη για την Μικρασιατική Εκστρατεία (1919-1922).

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ του υπουργείου Πολιτισμού κ. Νικόλαος Γιατρομανωλάκης με την Δ/ντρια του κ. Ορσία Σοφρά, τον Δήμαρχο Περιστερίου Αττικής κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, τον Αντιδήμαρχο Περιστερίου κ. Παναγιώτη Λύκου, τον πρόεδρο Μικροχωρίου κ. Σάκη Ζορπίδη και τον Δήμαρχο Παρανεστίου Αν. Καγιάολγου επισκέφθηκαν το κτήριο της καπναποθήκης της οδού Περδίκα. Οι πόρτες της καπναποθήκης άνοιξαν και φαίνεται ότι ο χώρος εντυπωσίασε τον Γ.Γ. του υπουργείου.
Η ΩΡΑ της παρουσίασης των όσων έγιναν μέχρι σήμερα απο την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας ήταν χθες το βραδάκι στην αίθουσα του ξενοδοχείου Κούρος όπου είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί το έργο που έχει προηγηθεί για την προβολή της Δράμας ώς τουριστικού προορισμού και μάλλον ήταν περισσότερα από όσα είχαν φανταστεί και οι συντελεστές αυτής της προσπάθειας κατά δήλωση του προέδρου της Ένωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ