Ανεμοδείκτης 29-10-2019

...γράφει ο Βαγγέλης Ψωμάς

0
3050

ΣΤΗΝ Αθήνα μετέβη την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, έχοντας επαφές για θέματα που αφορούν την πόλη. Μία από τις σημαντικότερες συναντήσεις που είχε ήταν αυτή με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Στο πλαίσιο της συζήτησης με τον Υπουργό τέθηκε και η προοπτική χρηματοδότησης της ανακατασκευής των κερκίδων του Δημοτικού Σταδίου Δράμας όπως έκανε γνωστό ο κ. Χρ. Μαμσάκος. Μαζί του, στην επίσκεψη που έγινε στην Αθήνα, ήταν και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Μιχάλης Τάσσου.

ΤΟ θέμα της πρόσληψης προσωπικού στο νέο σωφρονιστικό κατάστημα της Δράμας επανέφερε με ερώτησή του στην Βουλή ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος. Το θέτει και σε άλλες περιπτώσεις άλλωστε, κάθε φορά που δίνεται η ευκαιρία στην Βουλή. Το ίδιο ζήτημα πάντως συνεχίζει να παραμένει σε εκκρεμότητα. Εδώ και μια δεκαετία ζητούμε στην Δράμα να λειτουργήσει το νέο σωφρονιστικό κατάστημα. Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι βέβαια ότι …αρκετά χρόνια πριν, αν κάποιος τολμούσε να μιλήσει για την δημιουργία φυλακών στην Δράμα θα εισέπραττε τουλάχιστον αποδοκιμασία.”Ανάγκα και θεοί πείθονται”…

ΝΑ διερευνηθεί εάν αυτό το μέτρο και παράλληλα κίνητρο του επιδόματος ενοικίου θα μπορούσε να επεκταθεί και να χορηγηθεί και στους νέους ειδικευόμενους ιατρούς, προκειμένου να επιλέξουν το νοσοκομείο της Δράμας για την πραγματοποίηση της ειδικότητας τους, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας η πρόεδρος του Συλλόγου Ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας και δημοτική σύμβουλος της παράταξης Project κα Παρθένα Κιόρτεβε. Προφανώς (όπως είπε) ζητάμε να δοθεί στους γιατρούς, που δεν έχουν ως μόνιμη κατοικία τους τη Δράμα και θα αναγκαστούν να μετακομίσουν στην πόλη μας για να εργαστούν στο νοσοκομείο δείχνοντας την έμπρακτη συμπαράσταση μας στην προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος υποστελέχωσης του ΓΝ Δράμας. Λίγο νωρίτερα η κα Κιόρτεβε θέλοντας να καταδείξει το μέγεθος του προβλήματος είπε για τους ειδικευόμενους ιατρούς, ότι αποτελούν είδος προς εξαφάνιση από όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

ΜΕ ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας επέλεξε ως εκπρόσωπό του, στο ΔΣ του ιδρύματος Μακεδονικού Βραβείου τον κ. Μιχάλη Μλεκάνη από την παράταξη Πόλη+Ζωή και αναπληρωματική την κα Παρθένα Κιόρτεβε από την παράταξη Project. Ο κ. Μλεκάνης πάντως νωρίτερα είχε αναφέρει ότι, αρκετές φορές μέχρι σήμερα δεν τηρήθηκαν οι όροι που τέθηκαν από τον ιδρυτή του Μακεδονικού Βραβείου σχετικά με την επιλογή του προσώπου το οποίο τιμάται κάθε χρόνο από το ίδρυμα. Ο ίδιος επίσης έκανε ιδιαίτερη μνεία στην πρωτοβουλία απονομής Μακεδονικού Βραβείου που ξεκίνησε το 2003 και τον εμπνευστή της που επιδιώκει να παραμένει αφανής.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ, όπως ενημέρωσε o πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Χαραλαμπίδης δοκιμαστικά το live streaming (ζωντανή μετάδοση) των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι η ίδια υπηρεσία υπήρχε, πριν από 6 χρόνια αλλά άγνωστο για ποιο λόγο δεν λειτούργησε, καθ όλη την διάρκεια της τελευταίας πενταετίας παρότι ζητήθηκε επανειλημμένα από δημοτικούς συμβούλους. Επανήλθε λοιπόν (καταρχάς δοκιμαστικά) και πάλι μέσω ίντερνετ προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα οι πολίτες για τα τεκταινόμενα εντός του οργάνου…

ΟΜΟΦΩΝΑ πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας το ψήφισμα για τη μη ιδιωτικοποίηση του τομέα της Καθαριότητας. Το ψήφισμα κατέθεσε ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Δράμας για την διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Μέσα σε αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να στελεχωθούν με το απαιτούμενο μόνιμο προσωπικό οι δημοτικές υπηρεσίες, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει επαρκή χρηματοδότηση για την ανανέωση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, όπως και για την αγορά νέων μέσων. Επίσης ζητά την απόσυρση του άρθρου 179 του Αναπτυξιακού Νομοσχεδίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here