Ανέστης Δερματίδης στα «Χ»: «Ο βρεφικός σταθμός στη Ν. Κρώμνη θα διπλασιάσει τις διαθέσιμες θέσεις»

0
7327

– Τι θα γίνει με τις επιδοτούμενες θέσεις (vouchers)
– Μέχρι στιγμής κατατέθηκαν 185 αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς και 60 για τους βρεφικούς σταθμούς του Δήμου Δράμας

Στα τέλη Ιουνίου έως και τις αρχές Ιουλίου αναμένεται να αρχίσουν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για τις επιδοτούμενες θέσεις (vouchers) των παιδιών, τόσο στους παιδικούς όσο και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, οι δικαιούχοι για την εκπαιδευτική περίοδο 2021-2022.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με όσα είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας κ. Ανέστης Δερματίδης, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 185 αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Δράμας και 60 αιτήσεις για τους βρεφικούς σταθμούς. Το σύνολο των παιδιών που φιλοξενήθηκαν πέρσι στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Δράμας ανήλθε στα 320. Η μικρότερη φετινή προσέλευση για αιτήσεις ενδεχομένως οφείλεται στις ημερομηνίες κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων από τους γονείς, παρότι, όπως είπε ο κ. Δερματίδης, από την πλευρά του Νομικού Προσώπου έγινε γνωστό προς τους γονείς ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα ζητηθούν αργότερα.
Μετά την κατάθεση των αιτήσεων, θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους και στη συνέχεια οι εγγραφές. Ωστόσο, τουλάχιστον στην περίπτωση των βρεφικών σταθμών, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι διαθέσιμες θέσεις μέχρι στιγμής είναι 26. Οι θέσεις αυτές θα διπλασιαστούν όταν λειτουργήσει ο βρεφικός σταθμός στην περιοχή της Νέας Κρώμνης.
Σημειώνεται ότι η περίοδος των αιτήσεων είναι το διάστημα από 10 έως 30 Μαΐου, ωστόσο το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας θα τις δέχεται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποια παιδιά διαγράφονται περνώντας από τον βρεφικό στον παιδικό σταθμό, ενώ κάποια άλλα φεύγουν για διάφορους άλλους λόγους.
Σε ό,τι αφορά τις επιδοτούμενες θέσεις (vouchers), θα υπάρχει δυνατότητα να υποβληθούν αιτήσεις στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.grpaidikoi.eetaa.gr) με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet.
Η Υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, έκανε γνωστό ότι και φέτος τα κονδύλια του προγράμματος θα είναι μεγαλύτερα κατά 20%. Παράλληλα, θα μπορούν να ωφεληθούν από το πρόγραμμα και οι εργαζόμενες του Δημοσίου. Όπως είπε η Υφυπουργός Εργασίας: «Είμαστε στη διαδικασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και με το Υπουργείο Οικονομικών να βγει το λεγόμενο ΕΣΠΑ», προσθέτοντας ότι στο νέο πρόγραμμα θα αυξηθούν τα κριτήρια και θα ενταχθούν και μεγαλύτερα εισοδήματα.
Είπε, ακόμα, ότι θα μπορούν να εντάσσονται και οι εργαζόμενες μητέρες στο Δημόσιο, επισημαίνοντας: «Καταργήσαμε την αδικία που, αν ήσουν γυναίκα ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, που έπαιρνες 600 ευρώ τον μήνα και μόνο και μόνο επειδή δούλευες στο δημόσιο, δεν μπορούσες να πάρεις κουπόνι. Τώρα και οι γυναίκες που εργάζονται στο δημόσιο, ακριβώς με τα ίδια οικονομικά κριτήρια με όλες τις υπόλοιπες, μπορούν να παίρνουν κουπόνια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!