Συνεχίζονται οι φθορές στα έργα του ΒΑΑ

0
2380

Γ. Καψημάλης στα «Χ»: «Θα πρέπει να σεβόμαστε όλοι τη δημόσια περιουσία»

Δυστυχώς, συνεχίζονται οι φθορές στα έργα ανάπλασης του ΒΑΑ που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από την οδό 19ης Μαΐου. Η φθορά δεν σταμάτησε στις οδούς Σούτσου, Παπαδιαμάντη και Ορφέως, όπου ολοκληρώθηκαν τα έργα αλλά επεκτάθηκε και προκαλεί ερωτήματα κοινωνικής ευθύνης, που σχετίζονται με τον σεβασμό στη δημόσια περιουσία.
Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας», ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Γιάννης Καψημάλης είπε ότι, δυστυχώς, οι φθορές στα έργα του ΒΑΑ συνεχίζονται. Για το θέμα αυτό, υπήρξε ενημέρωση τόσο προς την Τροχαία της Δράμας όσο και προς τους πολίτες που προκαλούν τις φθορές. Παρόλα αυτά, το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται. Οι φθορές αφορούν κυρίως τα πλακάκια που έχουν τοποθετηθεί στο πλαίσιο του έργου της ανάπλασης και τα οποία είτε έχουν σπάσει, είτε έχουν φθαρεί, είτε έχουν μετακινηθεί εξαιτίας του βάρους που δέχονται από σταθμευμένα οχήματα.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας εκτιμά ότι το πρόβλημα αυτό θα σταματήσει πιθανόν όταν το έργο της ανάπλασης ολοκληρωθεί και τοποθετηθούν τόσο ο αστικός εξοπλισμός όσο και οι προβλεπόμενες σημάνσεις. Επισημαίνει μάλιστα: «Αυτή τη στιγμή, η περιοχή των έργων είναι εργοτάξιο. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να εισέρχεται κανείς στον χώρο των έργων. Ο δήμος δείχνει μία ανοχή, προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση στα καταστήματά και στις οικίες. Όλοι μας θα πρέπει να τηρούμε ορισμένες αυτονόητες υποχρεώσεις. Θα πρέπει να σεβόμαστε όλοι τη δημόσια περιουσία».

Τι ανακοίνωσε το ΔΙ.ΔΙΑΚ. Δράμας
Σε ανακοίνωση του για το ίδιο θέμα, το ΔΙ.ΔΙΑΚ. Δράμας αναφέρει: «Με λύπη, κάτοικοι, επιχειρηματίες της περιοχής παρέμβασης, το ΔΙ.ΔΙΑΚ. Δράμας και οι υπεύθυνες υπηρεσίες του Δήμου Δράμας παρατήρησαν φαινόμενα φθοράς και καταστροφής των έργων ανάπλασης σχεδόν μόλις αυτά είχαν ολοκληρωθεί επί των οδών Σούτσου, Παπαδιαμάντη και Ορφέως. Συγκεκριμένα, παράνομες σταθμεύσεις οχημάτων προκάλεσαν φθορές στις πλάκες που μόλις είχαν τοποθετηθεί εκεί. Είναι σημαντικό τέτοια έργα, όπως οι υποδομές του σχεδίου ΒΑΑ που στοχεύουν στην ουσιαστική αναβάθμιση του κέντρου της πόλης, να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης από όλους τους πολίτες, οι οποίοι οφείλουν να παραμερίζουν μικρά ατομικά πρόσκαιρα συμφέροντα, όπως η παράνομη στάθμευση σε νεοκατασκευασμένα τμήματα των έργων ανάπλασης. Επιπλέον, πρέπει όλοι οι πολίτες να κατανοήσουν ότι τα έργα ΒΑΑ αποτελούν δημόσια περιουσία και απαιτούν πολλούς πόρους και χρόνο για υλοποιηθούν και επομένως είναι χρέος όλων η διαφύλαξη και διατήρησή τους από οποιεσδήποτε φθορές και ζημιές. Το ΔΙ.ΔΙΑΚ. Δράμας προτρέπει όλους τους πολίτες και τους επιχειρηματίες να δείξουν τον σεβασμό και την κοινωνική ευθύνη που απαιτείται απέναντι στα έργα ανάπλασης του σχεδίου ΒΑΑ, για να απολαμβάνουν όλοι μία ικανοποιητική αναβαθμισμένη εικόνα της πόλης σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βάθος χρόνου».

Πώς εξελίσσονται τα έργα του ΒΑΑ;
Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, αυτή τη στιγμή τα έργα είναι σε εξέλιξη στην οδό Καραϊσκάκη και στην οδό Θεοτοκοπούλου και κινούνται προς την οδό 19ης Μαΐου. Ακολούθως, τα έργα θα συνεχιστούν στη δεξιά πλευρά των πεζοδρομίων της 19ης Μαΐου, ξεκινώντας από την αρχή της οδού 19ης Μαΐου, περίπου στα φανάρια του Μύλου, για να φθάσουν μέχρι τη Δ.Ε.Υ.Α.Δ. Στη συνέχεια, το έργο θα προχωρά τμηματικά.
Το έργο ανάπλασης που υλοποιείται στην περιοχή παρέμβασης από την εταιρεία Ταΐρης ΑΒΕΤΕ προχωρά με μικρές τροποποιήσεις των επί μέρους εργασιών μέσα στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος. Η εταιρεία αναγκάστηκε να διακόψει τις εργασίες ανάπλασης στα τμήματα των οδών Θεοτοκοπούλου και Καραϊσκάκη, όπως προέβλεπε ο αρχικός χρονικός προγραμματισμός της, εξαιτίας της καθυστέρησης στην έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην οδό Αγίας Βαρβάρας από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας, και να συνεχίσει τις εργασίες από το μέσο της 19ης Μαΐου. Οι εργασίες ανάπλασης εκτελούνται και στην οδό Καραϊσκάκη από τις 12 Μαΐου, έπειτα από την έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι οποίες υποχρεώνουν τη διέλευση των οχημάτων να γίνεται από την οδό Αγ. Βαρβάρας από το ύψος της δημοτικής βιβλιοθήκης μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Αμύντα. Η συγκεκριμένη κυκλοφοριακή ρύθμιση θα ισχύσει για τους επόμενους δύο μήνες.
Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες υπογειοποίησης των καλωδίων ηλεκτροφωτισμού από τον ΔΕΔΔΗΕ, έπειτα από ολιγόμηνη διακοπή. Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν ήδη στην οδό Καραϊσκάκη και στην οδό Βίτσι και στο αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσουν στις οδούς Κύπρου και Κολοκοτρώνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ