Ανεξαρτητοποίηση του Δημοτικού Συμβούλου Νικόλαου Νούση

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία» Προσοτσάνη

0
3656

«Τον καλούμε να κάνει την ηθική επιλογή και να παραδώσει την έδρα του»

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την αποχώρηση του Δημοτικού Συμβούλου, Νούση Νικόλαου από την παράταξή μας και την ανεξαρτητοποίηση του δίχως ο ίδιος να έχει προβεί σε καμιά επίσημη ενημέρωση προς αυτήν. Παρακάμπτοντάς την αντιδεοντολογικά, ανακοίνωσε πρώτα στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου την απόφασή του, επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους». Μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε στους Δημοτικούς μας Συμβούλους, πέρα από το «αιτιολογικό» της απόφασής του, το γεγονός ότι παρέκαμψε το σύνολο των πρώην συναδέλφων του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Χωρίς διάλογο, η στάση του αυτή είναι θεσμικά αντιδεοντολογική και ανεύθυνη. Το αιτιολογικό της αποχώρησης δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο σε «προσωπικούς λόγους». Συμπεριελήφθη στις δημοτικές εκλογές του 2019 στο ψηφοδέλτιό μας, μετά από δική του απόφαση και δική μας έγκριση.
Η απόφασή του να είναι υποψήφιος, δεν ήταν αποκλειστικά «προσωπική». Έπρεπε όπως όλοι οι υποψήφιοι, να αποδεχθεί τις αρχές της διακήρυξής μας και το πρόγραμμα, στα οποία και συμφώνησε. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να αναφέρεται σε «προσωπικούς λόγους», επειδή εξελέγη με τη «σημαία» της παράταξής μας, με την οποία κατήλθε ως υποψήφιος και με αυτή εξελέγη. Η συμφωνία, όπως και με όλους τους υποψηφίους, δεν έγινε σε «προσωπική βάση», αλλά όπως συμβαίνει σε όλες τις παρατάξεις, έγινε σε βάση θεσμική και τον τελευταίο λόγο θα έπρεπε να έχει η παράταξη. Σ΄ αυτήν θα έπρεπε πρώτα να λογοδοτήσει και στους δημότες που τον ψήφισαν και ψήφισαν «Δημοτική Συνεργασία». Το προσωπικό δεν είναι σε καμιά περίπτωση υπέρμετρο του θεσμικού. Η παράταξή μας έχει σήμερα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τα ανάλογα δικαιώματα, όπως προβλέπει ο νόμος, συμμετοχής στις επιτροπές και στους δημοτικούς φορείς. Ο ίδιος έθεσε τον εαυτό του στην υπηρεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό το γνώριζε. Έτσι, θα έπρεπε να γνωρίζει ότι συντάχθηκε σε όλα τα ζητήματα και τις προτάσεις σαν αντιπολίτευση και ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν ψήφιζε «προσωπικά», αλλά συντεταγμένα μαζί μας, χωρίς να έχει διατυπώσει καμιά διαφωνία.
Το ερώτημα είναι ότι εφεξής θα ψηφίζει ανάλογα με τις «προσωπικές «του διαθέσεις; Οι δημότες, οι οποίοι ψήφισαν την παράταξή μας και όσους εκλέχθηκαν, όπως και τον ίδιο, τον ψήφισαν για το πρόγραμμά μας και τη διάθεσή μας να υπηρετήσουμε τον τόπο.
Τον καλούμε λοιπόν, να κάνει την ηθική επιλογή και να παραδώσει την έδρα σε μας, δηλώνοντας την παραίτησή του από μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να αντικατασταθεί από τον επιλαχόντα σε ψήφους, μετά από αυτόν. Αυτή θα ήταν η συνεπής στάση, δεοντολογικά και ηθικά».

Λύσσελης Άγγελος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!