Ανοίγει αύριο Σάββατο η πλατφόρμα για άτομα ηλικίας 30-34 με όλα τα εμβόλια

0
1769

Ανοίγει το Σάββατο η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια (Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson & Johnson και AstraZeneca) για την ηλικιακή ομάδα 30-34 ετών, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα emvolio.gov.gr άνοιξε την Τετάρτη για όλα τα εμβόλια, για τις ηλικίες 35-39 ετών, δίνοντας τη δυνατότητα εμβολιασμού με οποιοδήποτε από τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. Όπως γνωστοποίησε ο υπουργός έχουν κατά την πρώτη ημέρα ήδη προγραμματίστηκαν περισσότερα από 100.000 ραντεβού.
Ο κ. Κικίλιας μίλησε επίσης για βελτίωση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας, καθώς ο 7ήμερος μέσος όρος διαμορφώνεται στα 1.775 επιβεβαιωμένα κρούσματα καθημερινά, η διάμεση ηλικία τους είναι τα 37 έτη, ενώ για τρίτη εβδομάδα συνεχίζεται η αύξηση κρουσμάτων σε νεαρότερες ηλικίες.
Τα επιβεβαιωμένα, ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 16.838, υποχωρώντας σημαντικά σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι περιφέρειες της χώρας παρουσιάζουν σταθεροποίηση ή μείωση κρουσμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here