Ανοίγει ο θερινός κινηματογράφος “Αλέξανδρος”

0
5394

Στόχος η επαναλειτουργία του θερινού από τον Ιούλιο – Δωρεάν οι προβολές για το κοινό.
Δηλώσεις στα «Χ» του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού, κ. Δεμερτζή.

Ξεκίνησαν ο καθαρισμός και η αποκατάσταση του θερινού δημοτικού κινηματογράφου “Αλέξανδρος” μετά από την απόφαση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας να επαναλειτουργήσει. Με μηχανήματα των υπηρεσιών του Δήμου άρχισαν οι εργασίες αποκατάστασης του χώρου που ήταν “παροπλισμένος” για αρκετά χρόνια.
Εντός των επομένων ημερών, θα ακολουθήσει δράση εθελοντικού χαρακτήρα προκειμένου να υλοποιηθούν όλες οι αναγκαίες εργασίες ώστε ο θερινός κινηματογράφος να λειτουργήσει εκ νέου. Ο σχεδιασμός του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δράμας είναι να προβληθούν ταινίες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας παράλληλα με την διεξαγωγή του αλλά και κάποιες μέρες πριν. Η διοίκηση του Πολιτιστικού Οργανισμού έχει θέσει ως στόχο, οι προβολές να αρχίσουν από τον Ιούλιο, εφόσον αυτό καταστεί δυνατόν. Το κόστος του τεχνικού εξοπλισμού προβολής των ταινιών θα αναλάβει να καλύψει ο Πολιτιστικός Οργανισμός. Η είσοδος στις προβολές θα είναι δωρεάν για τους θεατές, σύμφωνα με όσα είπε στα “Χ” ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους κ. Γιώργος Δεμερτζής.
Την ίδια ώρα, έχει εκφραστεί ήδη ενδιαφέρον για την επαναλειτουργία του «Αλέξανδρου» από επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του κινηματογράφου και όχι μόνο. Στις σκέψεις των ανθρώπων του Δήμου Δράμας είναι η παραχώρηση λειτουργίας να γίνει με τη διαδικασία της δημοπράτησης σε κάποιον από τους ιδιώτες που ενδιαφέρονται. Ο τρόπος επαναλειτουργίας του θερινού σινεμά καθώς και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για να καταλήξει σε πιθανή δημοπράτηση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.
Υπενθυμίζεται ότι ο χώρος του θερινού σινεμά “Αλέξανδρος” είχε αξιοποιηθεί την περίοδο 2013 – 2014, από το εθελοντικό σωματείο “Συμμετέχω – Πρωτοβουλία Δραμινών” της οποίας πρόεδρος (και σήμερα μέλος του ΔΣ ) υπήρξε η κ. Ελένη Στέφου. Όπως είχε εξηγήσει η ίδια, προ ημερών στα “Χ”, ο σύλλογος είχε πάρει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία διότι επεδίωκε να αναδειχθεί ο θερινός κινηματογράφος.
Οι προβολές που διοργανώθηκαν τότε έγιναν λίγο πριν τις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του ΦΤΜΜ Δράμας. Η προσπάθεια εκείνη στόχευε στην μεγαλύτερη ανάμειξη της τοπικής κοινωνίας της πόλης με το διεθνώς καταξιωμένο Φεστιβάλ ΤΜΜ Δράμας.
Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, είχαν γίνει προβολές ταινιών σε ανοικτούς χώρους της πόλης, όπως στην οδό Ζερβού και σε άλλα σημεία στο κέντρο της πόλης.
Στην προσπάθεια του «Συμμετέχω» ενεργό ρόλο είχε και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Project” κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης ο οποίος μιλώντας στα “Χ” είχε ξεκαθαρίσει τις προηγούμενες ημέρες ότι “Από την στιγμή που έχουμε ένα τόσο όμορφο χώρο, στο κέντρο της πόλης, ο οποίος λειτουργούσε ως θερινό σινεμά, είναι κρίμα να μην έχουμε θερινό κινηματογράφο στη Δράμα. Αντιλαμβάνομαι ότι επαγγελματικά ή επιχειρηματικά ίσως δεν είναι συμφέρουσα μια πρωτοβουλία επαναλειτουργίας του. Από την περίοδο 2013-2014, είχα εκφράσει την άποψη ότι κάποιος σύλλογος ή κάποιοι εθελοντές θα μπορούσαν σε συνεννόηση με τον Δήμο Δράμας, να αναλάβουν την λειτουργία του θερινού κινηματογράφου. Θα ήταν ιδανικό εάν υπήρχε μια κινηματογραφική λέσχη. Δυστυχώς δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Από τη στιγμή όμως που έχουμε δημοτική επιχείρηση που διοργανώνει το ΦΤΜΜ Δράμας, θα μπορούσε να αναλάβει πρωτοβουλία και ο ίδιος ο Δήμος Δράμας ώστε οι Δραμινοί να έχουν θερινό κινηματογράφο…”.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!