Εθελοντές ενεργοποιούνται για τη φύλαξη από πυρκαγιές στα δασύλλια του Νομού Δράμας

0
1734

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Παπαδόπουλου ξεκινούν οι εθελοντικές δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών.

Με το καλοκαίρι να έχει και επίσημα ξεκινήσει, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, έχει ενεργοποιήσει τους εθελοντές για τη φύλαξη των δασυλλίων από τις πυρκαγιές.
Έτσι, συγκροτήθηκαν ήδη ομάδες περιφρούρησης των ευαίσθητων περιαστικών δασυλλίων του Νομού μας από τις εθελοντικές ομάδες που είναι ενταγμένες στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και της Οικολογικής Κίνησης. Έχει καταρτιστεί το πρόγραμμα περιφρούρησης, προκειμένου η περιοχή να είναι έτοιμη για δράσεις πρόληψης και αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών για την θερινή περίοδο του 2020.
Στην περιφρούρηση θα συμμετέχουν ο Κυνηγητικός Σύλλογος Δράμας, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών και Φίλων Δράμας, η Λέσχη Καταδρομέων Δράμας, η ΠΡΟΤΕΚΤΑ Δράμας, η Οικολογική Κίνηση Δράμας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός/Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών Ναυαγοσωστών Δράμας, η Ελληνική Διασωστική Εθελοντική Ομάδα Ε.Δ.Ε.Ο. και ο Κυνηγητικός Σύλλογος Προσοτσάνης.
Οι κατά τόπους Δήμοι, έχουν τη δυνατότητα με τις εθελοντικές ομάδες που πιθανόν έχουν οργανώσει και σε συνεργασία με άλλους φορείς των περιοχών, να προβούν σε παρόμοιες δράσεις για την φύλαξη των ευαίσθητων περιοχών (αλσυλλίων, χώρων αναψυχής κλπ) των διοικητικών ορίων των Δήμων τους.
Το πρόγραμμα φύλαξης θα ισχύσει κατά την αντιπυρική περίοδο του 2020.
Οι ενταγμένοι εθελοντές θα φέρουν το διακριτικό (σήμα Πολιτικής Προστασίας και απαραίτητα το σήμα κάθε συλλόγου) μπουφάν ή μπλούζα, το καπέλο και την ταυτότητα της Πολιτικής Προστασίας και οι της Οικολογικής Κίνησης μερίμνη τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ