«Ανοίγει πανιά» η 27η Γιορτή Βιβλίου

0
3350

Θα πραγματοποιηθεί από 17 έως 25 Ιουλίου στην πλατεία Ελευθερίας

Η 27η Γιορτή Βιβλίου είναι μια εκδήλωση που αποτελεί θεσμό, καθώς διοργανώνεται τα τελευταία 26 χρόνια, με εξαίρεση την περσινή χρονιά, που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της υγειονομικής κρίσης.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων, επιστρέφει φέτος για να δώσει την ευκαιρία στους φίλους του βιβλίου να συναντήσουν αμέτρητους συγκεντρωμένους τίτλους στον ίδιο χώρο και πλήθος εκδόσεων που προβάλλονται από διαφορετικά βιβλιοπωλεία, στην καρδιά της πόλης. Η διοργάνωση που διεξάγεται σε ετήσια βάση με τη συμμετοχή αρκετών συμπολιτών μας, αλλά και επισκεπτών ανοίγει στις 17 Ιουλίου και διοργανώνεται από τους βιβλιοπώλες της Δράμας, με τη στήριξη του Δήμου Δράμας.
Η διεξαγωγή της 27ης Γιορτής Βιβλίου θα γίνει και φέτος στην πλατεία Ελευθερίας, αντί του Δημοτικού Κήπου που γινόταν παλαιότερα, από τις 17 έως τις 25 Ιουλίου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που συνοδεύουν την 27η Γιορτή Βιβλίου περιλαμβάνει:
-Το Σάββατο 17 Ιουλίου στις 20.30, μουσική εκδήλωση.
-Την Κυριακή 18 Ιουλίου στις 19.30, αφήγηση παραμυθιού, δράση του Ονειροτεχνείου και στις 20.45, παρουσίαση του βιβλίου της Αθανασίας Θεοδωρίδου με τίτλο «Αγαπητή μου Ευδοξία».
-Τη Δευτέρα 19 Ιούλιου στις 19.30 θα παρουσιαστεί η δράση “Μικροί επιστήμονες”, μια δράση του Ονειροτεχνείου και στις 20.45 θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Χρήστου Σπυρόπουλου με τίτλο «Τα του φωτός» από την ποιήτρια και Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών (ΣΦΓΤ) Δράμας Πολύνα Γ. Μπανά
-Την Τρίτη 20 Ιούλιου στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί το “Κυνήγι θησαυρού” και αφήγηση παραμυθιού από τον σύλλογο Αλκυόνη.
-Την Τετάρτη 21 Ιούλιου στις 19.30 θα παρουσιαστεί παιδική ζωγραφική, μια δράση του Ονειροτεχνείου και στις 20.45 θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Πάνου Ιωαννίδη «Ο καιρός των ρόδων» από τον συγγραφέα-ποιητή Χρήστο Σπυρόπουλο.
-Την Πέμπτη 22 Ιούλιου στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί το «Κυνήγι θησαυρού» και αφήγηση παραμυθιού από τον σύλλογο Αλκυόνη, ενώ στις 20.45 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Σωτήρη Δημηρόπουλου με τίτλο «Δράμα … παγωτό με τουλούμπα για …» από τον Θωμά Μαργαρίτη
-Την Παρασκευή 23 Ιούλιου στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση “Φανταστικός γύρος του κόσμου”, δράση του Ονειροτεχνείου.
-Το Σάββατο 24 Ιουλίου στις 19.30 θα γίνει παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του Παναγιώτη Δημηρόπουλου «Ο φάρος» ,στις 20.45 η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Ακρίβου «Πότε διάβολος, πότε άγγελος» από τον δάσκαλο Δημήτρη Καζάκη, ενώ στις 20.00 η παρουσίαση του βιβλίου του Λεωνίδα Γαλανόπουλου “ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ των δικών μας η λαλιά την ιστορία μαρτυρά” στον Αρκαδικό Δράμας.
-Την Κυριακή 25 Ιουλίου στις 20.30 θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου της Μαρίνας Μελίδου «Κυψέλη ο νους» από την ποιήτρια και Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών (ΣΦΓΤ) Δράμας Πολύνα Γ. Μπανά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!