Ανοίγουν το επόμενο διάστημα οι αιτήσεις για voucher στους παιδικούς σταθμούς

1
6854

Αν. Δερματίδης στα «Χ»: «Oι αιτήσεις για εγγραφές των παιδιών θα αξιολογηθούν μέσα στον Ιούλιο, από τα αρμόδια στελέχη του Δήμου Δράμας»


Διακόσιες πενήντα αιτήσεις για εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Δράμας και εκατόν είκοσι αιτήσεις για εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για την περίοδο 2022 -2023 κατατέθηκαν την προηγούμενη περίοδο, σύμφωνα με όσα είπε στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δράμας κ. Ανέστης Δερματίδης, διευκρινίζοντας πάντως ότι οι εγγραφές για τους παιδικούς σταθμούς δεν σταματούν καθ’ όλη την διάρκεια τους έτους, πολύ περισσότερο τώρα που οι θέσεις οι οποίες υπάρχουν είναι περισσότερες από τις αιτήσεις που κατατίθενται, ειδικά από την περίοδο που τα προνήπια των 4 ετών δεν πηγαίνουν πλέον στους παιδικούς σταθμούς.
Επίσης όπως τόνισε, οι αιτήσεις για εγγραφές των παιδιών θα αξιολογηθούν μέσα στον Ιούλιο, από τα αρμόδια στελέχη του Δήμου Δράμας και στην συνέχεια θα ενημερωθούν οι γονείς, για τα παιδιά που θα εξυπηρετηθούν από την 1η Σεπτεμβρίου και έπειτα.
Χθες Τετάρτη, η ΕΕΤΑΑ, απέστειλε σχετικό έγγραφο προς το Δήμο Δράμας προκειμένου να δηλωθούν οι δομές των Παιδικών Σταθμών των ΚΔΑΠ κλπ ώστε στην συνέχεια να ξεκινήσει η διαδικασία των αιτήσεων των ωφελουμένων για Voucher. «Αναμένουμε ότι στα τέλη του Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου, θα ανοίξει και η διαδικασία των αιτήσεων για Voucher» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Ανέστης Δερματίδης, εξηγώντας ότι οι γονείς που έκαναν αιτήσεις εγγραφής μπορoύν στην συνέχεια να αξιοποιήσουν την δυνατότητα των Voucher, όταν ανοίξει η διαδικασία για ένταξη σε αυτά.
Αυτή τη στιγμή λειτουργούν στο Δήμο Δράμας 8 παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Ο Δήμος της Δράμας επιδιώκει να δημιουργήσει και νέα βρεφικά τμήματα, πέραν αυτών που λειτουργούν προκειμένου να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες και όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου, υπάρχει αναμονή, ώστε σε περίπτωση που υπάρξει και πάλι διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, να αξιοποιηθεί. Όπως έγινε και στην περίπτωση των δυο βρεφικών τμημάτων στον 1ο βρεφικό σταθμό Δράμας, στην περιοχή της Νέας Κρώμνης.
Οι γονείς θα πρέπει πάντως να έχουν κατά νου ότι το επόμενο διάστημα η πολιτεία θα προχωρήσει και στην χορήγηση των voucher ενδεχομένως χωρίς αλλαγές, στις προϋποθέσεις ένταξης, σε σχέση με πέρσι.

Οι προϋποθέσεις για voucher για παιδικούς σταθμούς:
Οι μητέρες πρέπει να είναι εργαζόμενες στην Ελλάδα, να είναι μισθωτές πλήρους ή μερικής απασχόλησης, αορίστου ή ορισμένου χρόνου ή αυτοαπασχολούμενες ή με εργόσημο ή άλλες μορφές ευέλικτης απασχόλησης, ή άνεργες, οι οποίες διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή άλλο ισοδύναμο έγγραφο. Για το πρόγραμμα του δημοσίου, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι εργαζόμενες που είναι υπάλληλοι, μόνιμοι και αορίστου χρόνου, του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ