Άνοιξε χθες ο δρόμος για το νέο κολυμβητήριο

0
2239

– Αρχίζει η διαδικασία για την καθαίρεση της στέγης, των υποστυλωμάτων και των κερκίδων στις παλιές εγκαταστάσεις του κολυμβητηρίου της Δράμας
– Με διυπουργική απόφαση των κυρίων Βορίδη και Σταϊκούρα

Το «πράσινο φως» για την καθαίρεση της στέγης του παλιού κλειστού κολυμβητηρίου δίνει χθεσινή διυπουργική απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, με την οποία εγκρίνεται η σύμβαση δωρεάς ποσού 455.000 ευρώ μεταξύ του Δήμου Δράμας και της εταιρείας με την επωνυμία «ΡΕΗΚΑΠ Α.Ε.».
Η εν λόγω σύμβαση αφορά την εκτέλεση των υπηρεσιών και μελετών για την καθαίρεση υφιστάμενης παλαιάς στέγης, των κερκίδων και των αποδυτηρίων και τη μελέτη κατασκευής νέας στέγης και κτηρίου αποδυτηρίων για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας.
Όπως σημειώνει, μάλιστα, στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Ιωάννης Κιοσσές, με την απόφαση αυτή ξεκινά η καθαίρεση της στέγης, των υποστυλωμάτων και των κερκίδων και θα μείνουν μόνο οι πισίνες. Ταυτόχρονα, θα αρχίσει να συντάσσεται η μελέτη για την εκ νέου κατασκευή της νέας κάλυψης του κολυμβητηρίου. Η διυπουργική απόφαση αποτελεί το «πράσινο φως» προκειμένου να προχωρήσει η οικοδομική άδεια κατεδάφισης. Το επόμενο βήμα θα είναι η παράδοση της μελέτης για το νέο κολυμβητήριο από την Raycap, με την οποία ουσιαστικά θα ξεκινήσει η κατασκευή του, σε συνεργασία με τον Δήμο Δράμας.
Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δράμας προχώρησε στην αποδοχή της δωρεάς και την έγκριση σχεδίου σύμβασης για την εκτέλεση των υπηρεσιών και μελετών που αφορούν στην καθαίρεση της υφιστάμενης παλαιάς στέγης, των κερκίδων και των αποδυτηρίων καθώς και τη μελέτη κατασκευής νέας στέγης και κτηρίου αποδυτηρίων για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας. Προηγήθηκε επιστολή της Raycap στις 21 Ιανουαρίου, με την οποία η εταιρεία γνωστοποίησε προς τον Δήμο Δράμας την πρόθεσή της να αναλάβει με ίδια έξοδα την εκτέλεση των υπηρεσιών και μελετών για την καθαίρεση της υφιστάμενης στέγης, των κερκίδων και των αποδυτηρίων και να προχωρήσει στην μελέτη κατασκευής νέας στέγης και κτιρίου αποδυτηρίων για το δημοτικό κολυμβητήριο Δράμας.
Τα «Χ» έχουν γράψει από την 1η Μαρτίου του 2021 ότι η δωρεά της Raycap ανέρχεται στο ποσό των 455.000 ευρώ. Η κατασκευή του νέου κολυμβητηρίου, στο κόστος του οποίου θα συμβάλλει και ο Δήμος Δράμας, γίνεται προκειμένου να δοθεί λύση στα κτηριακά προβλήματα που υπάρχουν και δημιουργούν κινδύνους για τους χρήστες του.
Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα του έργου για το νέο κολυμβητήριο που θα γίνει στη θέση του υφιστάμενου, ο δωρητής, δηλαδή η Raycap, έχει δεσμευτεί ότι το μελετητικό έργο θα ολοκληρωθεί εντός 6 μηνών το αργότερο, μετά τη σχετική απόφαση έγκρισης του αιτήματος της δωρεάς.
Υπενθυμίζεται ότι σε δηλώσεις του στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος είπε ότι το νέο κολυμβητήριο έχει σχεδιαστεί από τους μηχανικούς της Raycap και του Δήμου Δράμας, προσθέτοντας ότι μετά την αδειοδότησή του το έργο θα αρχίσει να υλοποιείται σύντομα. Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Δράμας δήλωσε: «Όλο το πρόγραμμα του κολυμβητηρίου έχει σχεδιαστεί με τους μηχανικούς της δραμινής εταιρίας Raycap και του Δήμου Δράμας. Θεωρώ ότι με την αδειοδότηση που θα εξασφαλίσουμε, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσει να υλοποιείται το έργο». Ενώ σε ό,τι αφορά την απουσία των κερκίδων στο νέο κολυμβητήριο, εξήγησε: «Στο συγκεκριμένο εγχείρημα δεν υπάρχουν κερκίδες. Υπάρχουν όμως χώροι για τους γονείς που θα αφήνουν τα παιδιά τους. Ταυτόχρονα, υπάρχουν συζητήσεις και με τον κ. Άρη Θεοδωρίδη για τη δημιουργία νέου κολυμβητηρίου στην περιοχή του παλιού στρατοπέδου των πυρομαχικών, επί της 1ης Ιουλίου».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ