Αντ. Σκουλίδης στα «Χ»: «Το μέτρο δεν ωφελεί κανέναν πλην των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων»

0
2841

Πρεμιέρα από χθες για το «click away»
Για διέξοδο προς όφελος των εμπόρων κάνει λόγο η πολιτεία

Από χθες, Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, πρώτη από τις τρεις Κυριακές που είναι ανοικτά τα καταστήματα πριν την Πρωτοχρονιά, τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος τρόπος αγοραπωλησιών «click away».
Πρόκειται για τον τρόπο αγοραπωλησιών που υιοθετήθηκε από την πολιτεία προκειμένου να βρεθεί μια πιο ασφαλής διαδικασία για την λειτουργία του λιανικού εμπορίου και να αποτραπεί ο συγχρωτισμός στα καταστήματα. Πόσο όμως αυτό το μέτρο βοηθά τα εμπορικά καταστήματα και συμβάλλει πραγματικά στην επαναλειτουργία τους;
Μιλώντας στα «Χ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, κ. Αντώνης Σκουλίδης είπε ότι το μέτρο δεν εξυπηρετεί τις μικρές επιχειρήσεις εξηγώντας: «Ουσιαστικά είναι σαν να λένε στους εμπόρους «δούλεψε και μη δουλεύεις ταυτόχρονα». Είναι καταστροφή για τις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις διότι είναι δύσκολο να κάνει ο πελάτης την παραγγελία του, υπάρχει δυσκολία στο να δει το προϊόν και είναι δύσκολο και να το επιλέξει. Ειδικά αυτή την εποχή δουλεύει περισσότερο η ένδυση και η υπόδηση όπως και κάποια άλλα προϊόντα τα οποία ο κόσμος θέλει να τα αγγίξει και να τα δοκιμάσει. Δεν υπάρχει πλέον αυτή η δυνατότητα». Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, ένα ακόμη μεγάλο μειονέκτημα είναι η πληρωμή μόνο με πλαστικό χρήμα.
Ο κ. Σκουλίδης σημειώνει ότι αυτός ο τρόπος αγοραπωλησίας, με τη δυνατότητα παράδοσης προϊόντων έξω από το κατάστημα, εξυπηρετεί μόνο τους μεγάλους εμπόρους καθώς υπάρχει συμφόρηση και αδυναμία έγκαιρης εξυπηρέτησης από τις εταιρείες ταχυμεταφορών λόγω μεγάλου όγκου παραγγελιών αυτή την περίοδο.
«Υπάρχουν αντιδράσεις προς αυτή την κατεύθυνση από τους εμπόρους πανελλαδικά. Η ΕΣΕΕ μαζί με τους εμπορικούς συλλόγους όλης της χώρας, ζητούν αντισταθμιστικά οφέλη. Πραγματικές αποζημιώσεις και όχι ψίχουλα όπως αυτά που δίνονται σήμερα. Είμαστε σε αναμονή να δούμε τι θα δώσει η Κυβέρνηση σε όλους αυτούς τους ανθρώπους του εμπορικού κόσμου που το 2020 πέρασαν μια καταστροφική χρονιά, διότι «χάθηκαν» οι γιορτές του Πάσχα και ακολουθούν τώρα οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Το click away δίνει τη δυνατότητα να πουλήσουν προϊόντα μόνο κάποιοι πολύ συγκεκριμένοι παίκτες της αγοράς, όσοι δηλαδή έχουν ανεπτυγμένα ηλεκτρονικά καταστήματα και έχουν τη δυνατότητα να παραδίδουν προϊόντα την επόμενη ημέρα, ξεπερνώντας και παρακάμπτοντας τις εταιρίες ταχυμεταφοράς και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται αυτές τις ημέρες. Το μέτρο αυτό είναι σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των εμπόρων αφού δεν ωφελεί κανέναν άλλον πέρα από τους πολύ μεγάλους εμπόρους. Το θέμα δεν αφορά μόνο τη Δράμα αλλά καλό είναι και οι τοπικοί φορείς να σταθούν κοντά στις εμπορικές επιχειρήσεις και να υιοθετήσουν απαλλαγή των δημοτικών τελών, να ζητήσουν να υπάρξουν προγράμματα ενίσχυσης των εμπορικών καταστημάτων μέσω ΕΣΠΑ και γενικότερα να υπάρξουν μέτρα που θα κάνουν πιο εύκολη την προσαρμογή των εμπόρων στην επόμενη ημέρα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!