Τα παιδιά φτιάχνουν Χριστουγεννιάτικες κάρτες για τους υγειονομικούς

0
1919

Δράση αλληλεγγύης του 3ου Συστήματος Προσκόπων Δράμας και του Χαμόγελου του Παιδιού
Μιλά στα «Χ» ο Αρχηγός του 3ου Συστήματος Προσκόπων Δράμας Αντώνης Στεφανίδης

Τη βοήθεια των Προσκόπων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και βέβαια του 3ου Συστήματος Προσκόπων της Δράμας ζήτησε το Χαμόγελο του Παιδιού τις προηγούμενες ημέρες προκειμένου να κάνει πράξη μια σημαντική δράση που αφορά την εμψύχωση του υγειονομικού προσωπικού που αγωνίζεται στα νοσοκομεία της περιοχής μας αυτή την περίοδο. Από τους Προσκόπους της Δράμας η συνδρομή τους στην προσπάθεια αυτή χαρακτηρίζεται ως «Εβδομάδα καλής πράξης».
Μιλώντας στα «Χ» ο Αρχηγός του 3ου Συστήματος Προσκόπων Δράμας κ. Αντώνης Στεφανίδης είπε ότι λίγες ημέρες πριν το Χαμόγελο του Παιδιού ζήτησε τη βοήθεια των Προσκόπων της περιοχής μας προκειμένου να συγκεντρωθούν Χριστουγεννιάτικες κάρτες  που  στη συνέχεια θα μοιραστούν στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων της περιοχής μας, από τη Δράμα μέχρι και τον Έβρο. Η συλλογή των καρτών ξεκίνησε την
Τετάρτη και θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου.
«Ζητάμε από τα παιδιά να φτιάξουν μια Χριστουγεννιάτικη κάρτα. Με μια απλή ευχή ή μια ζωγραφιά κλπ. Δεν έχει σημασία πως θα την φτιάξουν γιατί σκοπός είναι να την φτιάξουν μόνα τους. Επίσης δεν έχει σημασία αν τα παιδιά ανήκουν στους προσκόπους ή όχι. Για τον λόγο αυτό κάναμε όσο το δυνατό περισσότερο γνωστή αυτή την δράση. Τις Χριστουγεννιάτικες κάρτες τις συγκεντρώνουμε σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης, σε δυο καταστήματα. Το πρώτο σημείο βρίσκεται στο ζαχαροπλαστείο «Εναλλάξ» απέναντι από το Μητροπολιτικό Μέγαρο και το δεύτερο είναι στο κατάστημα «Παπούδας – Υγειονομικές Υπηρεσίες» στην οδό Δημοκρίτου απέναντι από το Διοικητήριο. Μέχρι στιγμής η ανταπόκριση είναι μεγάλη αλλά θέλουμε να συμμετάσχουν όσο περισσότερα παιδιά γίνεται για τις κάρτες που θα παραδώσουμε την Πέμπτη στο «Χαμόγελο του Παιδιού».
Πρόθεση των Ελλήνων Προσκόπων και του Χαμόγελου του Παιδιού είναι να εκφραστεί μέσα από αυτή την κίνηση ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υγειονομικούς εργαζόμενους, ειδικά κατά τη δύσκολη περίοδο που διανύουν σήμερα. «Θέλουμε να τους στείλουμε το μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι τους αλλά είμαστε δίπλα τους έστω και νοερά» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αρχηγός του 3ου Συστήματος Προσκόπων Δράμας.
«Μαζεύουμε μαζί με το Χαμόγελο του Παιδιού, Χριστουγεννιάτικες κάρτες φτιαγμένες από τα παιδιά με ό,τι υλικά έχουμε στο σπίτι μας για να τις δώσουμε στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων μας! Πολλή φαντασία, αγάπη και το δικό τους ευχαριστώ για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κάνουν! Μία χριστουγεννιάτικη κάλτσα θα περιμένει τα γράμματα σας! Μια εβδομάδα αρκεί για να δείξουμε την δύναμη μας» λένε χαρακτηριστικά
οι Πρόσκοποι, δείχνοντας και με τον τρόπο αυτό ότι είναι δίπλα σε κάθε κοινωνική προσπάθεια όταν καλούνται να βοηθήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ