Μήνυση για τους βανδαλισμούς κατέθεσε ο Δήμος Δράμας

0
2434

Μ. Τάσσου στα «Χ»: «Τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές στρέφονται σε βάρος όλης της κοινωνίας»

Βανδαλισμοί σε δημόσιους χώρους έγιναν δυστυχώς για μια ακόμη φορά στην πόλη της Δράμας. Το lockdown και η περιορισμένη κυκλοφορία φαίνεται πως δίνει περισσότερο πρόσφορο έδαφος στους καταστροφείς να προχωρήσουν σε ενέργειες βανδαλισμού.
Συγκεκριμένα βρέθηκαν μουτζουρωμένα γκράφιτι που κοσμούσαν κτήρια στο Πάρκο της Αγίας Βαρβάρας και τοίχοι σε άλλα σημεία ενώ ξηλώθηκαν πλακάκια και μάρμαρα τα οποία θα κληθεί να αποκαταστήσει ο Δήμος Δράμας και θα επιβαρυνθούν για μια ακόμη φορά οι φορολογούμενοι δημότες της Δράμας.
Για τους βανδαλισμούς που έλαβαν χώρα το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, κατατέθηκε ήδη μήνυση από τον αναπληρωτή Δημάρχου κ. Μιχάλη Τάσσου εκ μέρους του Δήμου Δράμας.


Όπως είπε μιλώντας στα «Χ» ο κ. Τάσσου: «Η κίνηση αυτή έγινε κυρίως προς παραδειγματισμό και αποτροπή του κάθε επίδοξου βάνδαλου ή φθορέα της δημόσιας περιουσίας. Να έχει δηλαδή στο μυαλό του, ο καθένας, ότι ο Δήμος Δράμας είναι εδώ και έχει σκοπό να διαφυλάξει το δημόσιο συμφέρον. Δυστυχώς είχαμε τέτοια φαινόμενα και στο παρελθόν. Έχουμε σπάσιμο μαρμάρων όπως είχαμε και πριν από λίγο καιρό στην περιοχή της ανάπλασης. Έχουμε άναρχα γκράφιτι αλλά και μουτζούρες τα οποία ασχημαίνουν την εικόνα της πόλης. Δυστυχώς είναι ένα κακό σημάδι στην ελληνική κοινωνία καθώς υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός ανθρώπων που δεν σέβεται τη δημόσια και κοινόχρηστη περιουσία. Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουμε είναι πως ότι είναι κοινόχρηστο και δημόσιο, είναι προέκταση της αυλής του δικού μας σπιτιού και θα πρέπει να το περιφρουρούμε και να το σεβόμαστε με τον ίδιο τρόπο».
Ο κ. Τάσσου έχει δηλώσει επίσης ότι: «Τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές στρέφονται όχι μόνο σε βάρος των δημοτικών κτηρίων και του Δήμου αλλά στρέφονται σε βάρος όλης της κοινωνίας. Γι’ αυτό κατέθεσα μήνυση κατά αγνώστου δράστη ενώπιον της Ασφάλειας Δράμας. Ελπίζω σύντομα να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη ώστε να τους επιβληθεί η ποινή που τους αξίζει. Αν τυχόν γίνει αυτό, η ποινή θα ήταν η παροχή κοινωφελούς εργασίας με αποκατάσταση παρόμοιων ζημιών σε όλη την πόλη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ