Δωρεά 131.516€ στο Νοσοκομείο από τον Δήμο Δράμας

0
3047

Επιχορήγηση του Υπ. Εσωτερικών προς τον Δήμο Δράμας ύψους 286.912 ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Σε κατεπείγουσα συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας αποφάσισε να προχωρήσει σε δωρεά ιατροφαρμακευτικού υλικού στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και στο ΕΚΑΒ συνολικού κόστους 131.516€.

Συγκεκριμένα η δωρεά περιλαμβάνει:
-Αναλώσιμα για την διενέργεια εξετάσεων μοριακού ελέγχου PCR για την ανεύρεση covid, για 5.000 αντιδράσεις, συνολικού κόστους 104.516€
Αναλυτικά: Με τα δεδομένα που προκύπτουν από τη συχνότητα ελέγχων στο Γεν. Νοσοκομείο καταναλώνονται εβδομαδιαίως περίπου 1000 αντιδραστήρια. Το κόστος ανά αντίδραση είναι 21,21 ευρώ + ΦΠΑ 6% Για προμήθεια αναλώσιμων άνω των 2.500 αντιδράσεων, παρέχεται έκπτωση από την εταιρεία: 7% και το κόστος ανά αντίδραση διαμορφώνεται στα 19,72 ευρώ + ΦΠΑ 6% Συμπεριλαμβάνεται και το κόστος των πλαστικών για το αυτόματο extriaction
-1000 αδιάβροχες στολές υψηλής προστασίας τύπου TYVEK, εκτιμώμενης δαπάνης 14.000€.
-100.000 τμχ. γάντια βινιλίου μιας χρήσης, εκτιμώμενης δαπάνη 8.000€.
-Κάλυψη των άμεσων αναγκών των εργαζομένων του ΕΚΑΒ με είδη προστασίας (μάσκες FFP3, FFP2 και στολές προστασίας τύπου 5 και 6, ποδονάρια ψηλά, οξύμετρα δακτύλου, απολυμαντικά επιφανειών χωρίς χλώριο) εκτιμώμενου κόστους 5.000€.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη πιστώθηκε στους Τραπεζικούς Λογαριασμούς του Δήμου Δράμας η έκτακτη επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών που αφορά την πανδημία, ύψους 286.912 ευρώ.

Πώς ψήφισαν οι παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης ψήφισαν θετικά για τη δωρεά ιατροφαρμακευτικού υλικού στο νοσοκομείο Δράμας και στο ΕΚΑΒ σύμφωνα με την εισήγηση.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πόλη+Ζωή» παρότι ψήφισαν θετικά κατέθεσαν την παρατήρηση του δημοτικού συμβούλου κ. Στέλιου Μελισσινού ότι το παράρτημα ΕΚΑΒ Δράμας για τη διευκόλυνση του γραφείου προμηθειών, θα πρέπει να γνωρίσει ακριβώς τις ποσότητες που επιθυμεί σε όλα τα προτεινόμενα είδη.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης Αυτοδιοίκηση Πολιτών παρότι ψήφισαν θετικά ανέφεραν: «την ίδια ώρα που Κυβέρνηση και υπουργοί υγείας παρουσιάζουν το εμβόλιο ως την απόλυτη σωτηρία από την πανδημία, συνεχίζουν να κρατάνε τα νοσοκομεία, τις ΜΕΘ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υποστελεχωμένες, με αποτέλεσμα να εξαναγκάζονται οι γιατροί σε αναγκαστικά εξιτήρια. Με συνέπεια οι ασθενείς με κορονοϊό να υποθεραπεύονται, να γυρίζουν σπίτι χωρίς να έχουν αναρρώσει πλήρως και να συνεχίζουν να μεταδίδουν τον ιό. Το εμβόλιο δεν είναι πανάκεια, η πανδημία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αυτές τις τραγικές ανεπάρκειες του ΕΣΥ ! Όμως, αντί να δώσουν λεφτά για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση των επικουρικών και των συμβασιούχων δίνουν λεφτά για την αστυνομία και τους εξοπλισμούς και δωράκια στους φίλους επιχειρηματίες ! Την ίδια ώρα που τα τμήματα των νοσοκομείων έχουν απόλυτη πληρότητα και πολλά από αυτά κλείνουν λόγω νόσησης του προσωπικού, αντί για επίταξη των ιδιωτικών κλινικών η κυβέρνηση διπλασιάζει την αποζημίωση για τους κλινικάρχες και τους κάνει επιπλέον δώρο την αναγκαστική μετακίνηση προσωπικού από το ΕΣΥ για να δουλέψει δωρεάν γι αυτούς στις ιδιωτικές τους κλινικές».
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Μήτρου Γεώργιος ψήφισε θετικά για τη δωρεά ιατροφαρμακευτικού υλικού στο νοσοκομείο Δράμας και στο ΕΚΑΒ αναφέροντας ότι σταθερά ψηφίζουν ως παράταξη, όλα τα θέματα που αφορούν ενισχύσεις για το νοσοκομείο Δράμας και τους εργαζόμενους του. Επίσης όμως σταθερά υποστηρίζουν ότι “η ενίσχυση του νοσοκομείου, των κέντρων υγείας, του συστήματος υγείας, αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του κράτους και γι αυτό η χρηματοδότηση πρέπει να γίνεται άμεσα από το υπουργείο υγείας. Η Κυβέρνηση αναθέτει την κάλυψη ορισμένων αναγκών μέσω του Δήμου γιατί όπως έχει αποδείξει δεν θέλει να στηρίξει με σταθερό τρόπο την υγεία το λαού μας, το νοσοκομείο μας στις σημερινές τραγικές συνθήκες αλλά και διαχρονικά. Απόδειξη αποτελεί η μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και η σοβαρές ελλείψεις σε υποδομές και αναγκαία μέσα. Χρέος μας να διεκδικήσουμε ένα σύγχρονο και αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ