Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών ο Αργύρης Πατακάκης

0
2029

Αργύρης Πατακάκης στα «Χ»: «Σκοπός είναι να προωθήσουμε και να συμβάλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για την τοπική διακυβέρνηση»

Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Νέων Αυτοδιοικητικών είναι πλέον ο Δραμινός περιφερειακός σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας κ. Αργύρης Πατακάκης. Μιλώντας στα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» αναφέρθηκε στην προσπάθεια αυτή, που αρχίζει από τη χώρα μας με προορισμό το μέλλον της αυτοδιοίκησης.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Αργύρης Πατακάκης: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα να είμαι Αντιπρόεδρος των Νέων Αυτοδιοικητικών Ευρώπης, μία σημαντική πρωτοβουλία που ξεκινάει από την Ελλάδα και σκοπός της είναι να προωθήσουμε και να συμβάλουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για την τοπική διακυβέρνηση».
Πρόκειται για την ίδρυση του ευρωπαϊκού think tank-Συμβουλίου: «Ευρωπαίοι Νέοι Αυτοδιοικητικοί» – Committee of Young Europeans Elected in Cities and Regions, πρόεδρος του οποίου είναι ο Νεκτάριος Καλαντζής – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παλλήνης. Η δημιουργία των Νέων Ευρωπαίων Αυτοδιοικητικών – Committee of Young Europeans Elected in Cities and Regions, με την επωνυμία European Local Leaders (ELL), είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη και είναι μία ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που ξεκινάει από την Ελλάδα, με μέλη αιρετούς νέες και νέους από κάθε σημείο της Ευρώπης έως 40 ετών (ELL U40).
Δημιουργείται έτσι το πρώτο ευρωπαϊκό think tank με την επωνυμία European Local Leaders (ELL) για νέους εκλεγμένους σε πόλεις και περιφέρειες της Ευρώπης.
Η κλιματική αλλαγή, οι έξυπνες εφαρμογές (smart cities), η χρήση των νέων τεχνολογιών, της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, η αστικοποίηση, σε συνάρτηση με την προστασία του περιβάλλοντος, όπως και η αντιμετώπιση της κοινωνικής ανισότητας, θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα της νέας γενιάς αιρετών στις πόλεις της Ευρώπης, όπου με την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας από άλλες πόλεις, είναι ο μόνος τρόπος να κάνουμε τις πόλεις μας πρωτοπόρες και πιο δημιουργικές.
Τα ιδρυτικά μέλη της Committee of Young Europeans Elected in Cities and Regions, με την επωνυμία European Local Leaders (ELL) προέρχονται από κάθε σημείο της Ευρώπης. Νέοι Δήμαρχοι κάτω των 40 ετών και νέοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, από το μακρινό Ροβανιέμι της Λαπωνίας ως τη Λευκωσία και από τις ακτές του Ατλαντικού στην Πορτογαλία ως το Μπέλφαστ, το Δουβλίνο, τη Βαλτική και τα Καρπάθια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ