Τάσος Χατζηγιάννης: Το νερό στη Δράμα είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα

0
1294

Καθησυχαστικός για την ποιότητα του νερού εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ

Το νερό στη Δράμα είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσος Χατζηγιάννης, που προκλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση του δημοτικού συμβούλου κ. Στέλιου Μελισσινού.
Ο τελευταίος ζήτησε να δοθούν από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ απαντήσεις, με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου που αφορούσαν στην ποιότητα του νερού στη Δράμα. Έθεσε ερωτήματα για το αν γίνονται δειγματοληψίες, κάθε πότε γίνονται και αν λαμβάνονται δείγματα από όλες τις γεωτρήσεις της πόλης. Επίσης ζήτησε να μάθει τι μέτρα λαμβάνει η ΔΕΥΑΔ αν ληφθούν αποτελέσματα εκτός των ορισθέντων προδιαγραφών.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ μίλησε για τα δημοσιεύματα κάποιας συγκεκριμένης εφημερίδας τα οποία έκαναν λόγο υψηλά ποσοστά νιτρικών στο νερό της Δράμας και άλλων περιοχών. Τα δημοσιεύματα αυτά προκάλεσαν, όπως είπε, ερωτηματικά στη διοίκηση της ΔΕΥΑΔ σχετικά με το πότε και που έγιναν οι έλεγχοι βάση των οποίων δημοσιεύτηκαν τα εν λόγω στοιχεία. Ωστόσο, όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ, από όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η δημοτική επιχείρηση, από τους δικούς της ελέγχους, ποτέ δεν αντιμετωπίστηκε πρόβλημα με την ποιότητα του νερού διότι ποτέ δεν ξεπεράστηκαν τα επιτρεπόμενα όρια νιτρικών και άλλων ουσιών στο νερό του Δήμου της Δράμας.
Όπως είπε τα ποσοστά νιτρικών στο νερό του Δήμου Δράμας είναι 6 -9 mg ανά λίτρο νερού, ενώ τα στοιχεία του δημοσιεύματος έκαναν λόγο για 14 mg ανά λίτρο. Την ίδια ώρα το όριο της ΕΕ είναι 50mg ανά λίτρο και το όριο στις ΗΠΑ είναι 10 mg ανά λίτρο. Αν μάλιστα γίνουν οι σχετικές αναγωγές, η ύπαρξη νιτρικών στο νερό του Δήμου Δράμας, είναι ακόμη μικρότερη όπως είπε ο κ. Χατζηγιάννης.
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η ΔΕΥΑΔ δεν αντιμετώπισε ποτέ κανένα πρόβλημα με την ποιότητα του νερού στη Δράμα, που είναι από τα καλύτερα στην Ελλάδα. Πρόσθεσε ότι η δημοτική επιχείρηση κάνει τακτικά χλωριώσεις του νερού, χωρίς να έχει εμφανιστεί μέχρι σήμερα κανένα πρόβλημα.
Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα Μαρτίου, δημοσίευμα σε εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας, ανέφερε ότι το πόσιμο νερό σε 27 περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Δράμα, είναι επικίνδυνο. Σύμφωνα με την εφημερίδα, από τα στοιχεία της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχετεύσεων (ΕΔΕΥΑ) αλλά και από τις κατά τόπους ΔΕΥΑ, τα οποία είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο, προκύπτει ότι σε τουλάχιστον τρεις περιοχές της χώρας υπάρχει υπέρβαση του ορίου των 50 mg/L.
Το δημοσίευμα ανέφερε επίσης ότι υπάρχει «υπέρβαση του ορίου των 10 mg/L που εντοπίζεται και σε συνολικά 24 περιοχές ακόμα, οι οποίες βρίσκονται κυριολεκτικά σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ελλάδας. Σε μετρήσεις του 2019 και του 202». Μεταξύ των 24 περιοχών η εφημερίδα ανέφερε και τη Δράμα με ποσοστά νιτρικών στο νερό 14,4 mg/l κάτι που είχε προκαλέσει δικαιολογημένο προβληματισμό.
Η ΔΕΥΑΔ πάντως αντέκρουσε άμεσα το περιεχόμενο του δημοσιεύματος που αφορούσε τη Δράμα, λέγοντας ότι η παρουσία νιτρικών στο νερό του Δήμου της Δράμας, είναι κάτω από τα όρια των 10 mg ανά λίτρο, και καθησυχάζοντας τις ανησυχίες που είχαν προκληθεί σε τοπικό επίπεδο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ