Απάντηση της Υφυπουργού Τουρισμού σε ερώτηση των «Χ»: «Η Δράμα θα έχει σημαντικό ρόλο στο κομμάτι του ορεινού τουρισμού»

0
1514
Συνάντηση Σοφίας Ζαχαράκη στο Δημαρχείο Δράμας

Συναντήσεις με θεσμικούς φορείς της Δράμας για θέματα τουριστικής ανάπτυξης είχε η κα Σοφία Ζαχαράκη στον Νομό μας

Συνάντηση στο δημαρχείο τής Δράμας με την επιτροπή Τουρισμού, με την συμμετοχή τού Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, του Βουλευτή Δράμας της ΝΔ κ. Κώστα Μπλούχου, του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, του πρόεδρου του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανου Γεωργιάδη, του πρόεδρου τής Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας κ. Άγγελου Καλλία και του διευθυντή της Αναπτυξιακής Εταιρείας Δράμας κ. Μανώλη Χατζόπουλου, πραγματοποίησε η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη κατά την επίσκεψή της στη Δράμα με αφορμή την επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου.

Επίσκεψη Ζαχαράκη στο Νευροκόπι

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε με τον Βουλευτή Δράμας της ΝΔ κ. Κ. Μπλούχο και τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο Νευροκοπίου κ. Γιάννη Κυριακίδη, θέματα που αφορούν το Συμπόσιο Μαρμάρου – Marble Peak αλλά και την αξιοποίηση του Οχυρού Λίσσε καθώς και την προοπτική ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Βώλακα. Ενημερώθηκε από την Ένωση Ξενοδόχων Δράμας για τον νεοσύστατο φορέα ανάπτυξης ειδικών μορφών τουρισμού, το όραμα για τις αγροτουριστικές μονάδες, τον οινικό τουρισμό κ.α. Μάλιστα στο πλαίσιο της επίσκεψής της συναντήθηκε και με εκπροσώπους οινοποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής.

Συνάντηση Ζαχαράκη στο Δημαρχείο Δράμας

Απαντώντας σε ερώτηση των «Χ» για τις συναντήσεις που είχε με αντικείμενο την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής η Υφυπουργός Τουρισμού είπε ότι «Λόγω της επίσκεψής μου στη Δράμα με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, μου δίνεται η δυνατότητα για πολλές επισκέψεις και συναντήσεις σε θέματα που αφορούν τον τουρισμό. Για τον λόγο αυτό προγραμματίστηκαν επισκέψεις και με εκπροσώπους του τουριστικού φορέα. Η Δράμα θα έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο και στο κομμάτι του ορεινού τουρισμού. Βλέπετε ότι γίνονται πολλές κινήσεις στο κομμάτι των ειδικών μορφών τουρισμού. Είμαστε σε επαφή μέσω του βουλευτή μας, του Αντιπεριφερειάρχη αλλά και των υπολοίπων θεσμικών φορέων για θέματα συνεργειών στον ορεινό τουρισμό. Θέλω να τονίσω ότι θα υπάρξει μία ειδική καμπάνια του Υπουργείου, για το θέμα του ορεινού τουρισμού. Υπάρχει ανάγκη να μπορέσει η Ελλάδα μας να γίνει γνωστή για κάθε γωνιά της. Μπορεί να είναι ελκυστική σε πάρα πολλούς ταξιδιώτες που δεν την ξέρουν ακόμη.
Πιστεύω ότι η Δράμα έχει να παίξει πραγματικά ένα πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι».
Η Υφυπουργός μιλώντας για τη φετινή τουριστική κίνηση στη χώρα είπε ότι αν η κουβέντα για την τουριστική κίνηση γινόταν τον Ιούνιο, πιθανότατα θα υπήρχε αμηχανία ως προς τις πρώτες αφίξεις που θα υπάρξουν, «Ωστόσο, από την 1η μέχρι 15 Ιουλίου, είχαμε μία εκθετική αύξηση των αφίξεων και αυτή τη στιγμή, έχουμε περάσει τον στόχο που είχαμε θέσει αρχικά. Μία πολύ σημαντική φετινή κατάκτηση είναι ότι η μέση δαπάνη των φιλοξενούμενων μας, έχει περάσει το 20%. Θέλουμε να χτίσουμε επάνω στην ποιότητα του τουρισμού. Εργαλεία μας είναι και το Ταμείο Ανάκαμψης με προτάσεις πάνω από 320 εκατομμύρια για τις υποδομές, το ανθρώπινο δυναμικό αλλά και για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενώ υπάρχει και το νέο ΕΣΠΑ. Πιστεύω ότι είμαστε στην αρχή και ότι έχουμε πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις μπροστά μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ