Από 15 Ιουνίου οι αιτήσεις για εκπαιδευτές στα ΚΔΒΜ

0
5078

Οι συμβάσεις έργου των εκπαιδευτών αφορούν και τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των πέντε δήμων της ΠΕ Δράμας.

Σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου εκπαιδευτών ενηλίκων στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Δράμας, Δοξάτου, Παρανεστίου, Νευροκοπίου και Προσοτσάνης όπως και στην υπόλοιπη χώρα προχώρησε το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.
Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων άρχισε χθες 15 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως και 29 Ιουνίου και ώρα 11:00 π.μ. Η προθεσμία υποβολής φακέλου αίτησης και δικαιολογητικών λήγει την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020.
Σε σχέση με την λειτουργία του Κέντρου Δια Βίου Εκπαίδευσης του Δήμου Δράμας που λειτουργεί στο παλιό δημαρχείο, η υπεύθυνη του κέντρου Σοφία Μαχαιρίδου επεσήμανε στα “Χ” ότι αυτή την στιγμή λειτουργούν δυο τμήματα, τα “Αγγλικά για τον χώρο εργασίας” και η “Δημιουργία ιστοσελίδας” των οποίων επίκειται η ολοκλήρωση ώστε να ξεκινήσουν άλλα δυο τμήματα που αφορούν εκμάθηση ξένων γλωσσών. Η κ. Μαχαιρίδου υπογράμμισε, επίσης, ότι το πρόβλημα διάθεσης εκπαιδευτών για τα τμήματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης είναι υπαρκτό.
Όπως έκανε γνωστό το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, “όσον αφορά τον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης στον ενήλικα πληθυσμό, με έμφαση σε άτομα ΕΚΟ, βασικός στόχος του έργου είναι η καλλιέργεια και ανάπτυξη των βασικών ικανοτήτων (core competences) διά βίου μάθησης (πχ. επικοινωνία σε ξένες γλώσσες, μαθηματική ικανότητα, ψηφιακή ικανότητα, κοινωνικές ικανότητες, επιχειρηματικότητα κ.λπ.). Στα Κ.Δ.Β.Μ. θα υλοποιούνται δράσεις μη τυπικής εκπαίδευσης και ειδικότερα δράσεις γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων. Τα Κ.Δ.Β.Μ. απευθύνονται σε ενηλίκους άνεργους και εργαζόμενους, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, θρησκεία, τόπο διαμονής, νέους, φοιτητές κ.λπ., με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή”.
Το αντικείμενο εργασίας των εκπαιδευτών, ενδεικτικά, είναι: Η προετοιμασία μαθημάτων και υλικού που θα διανεμηθεί όπου κρίνεται αναγκαίο μετά την έγκριση των αρμοδίων στελεχών. Η διάθεση, συλλογή και αποστολή των παρουσιολογίων. Η συμμετοχή σε διαδικασίες αξιολόγησης / αυτοαξιολόγησης. Η συνεργασία με τον επιστημονικό σύμβουλο για το e-learning (για τα εξ αποστάσεως τμήματα μάθησης).
Τα ειδικά και αναλυτικά καθήκοντα των εκπαιδευτών θα περιγράφονται στη σύμβαση. Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές ενηλίκων των Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) με την αίτησή τους μπορούν να επιλέξουν όσες Περιφερειακές Ενότητες επιθυμούν να εργαστούν σε μια Περιφέρεια.
Οι υποψήφιοι εκπαιδευτές θα καταταγούν σε δύο αξιολογικούς πίνακες κατάταξης (σε πιστοποιημένους και εγγεγραμμένους εκπαιδευτές στα μητρώα εκπαιδευτών ενηλίκων του ΕΟΠΠΕΠ/ΕΚΕΠΙΣ και σε μη πιστοποιημένους εκπαιδευτές ενηλίκων) ανά Περιφερειακή Ενότητα ανάλογα με την ειδικότητα τους σύμφωνα με τον πίνακα μοριοδότησης. Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι κατατάσσονται στο τέλος κάθε αξιολογικού πίνακα. Οι υποψήφιοι, μετά την ανάρτηση των οριστικών πινάκων, θα ορίζονται αυτόματα σύμφωνα με την κατάταξή τους προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που θα προκύψουν στα Κ.Δ.Β.Μ. των Δήμων που έχουν υπογράψει Προγραμματική Σύμβαση με τη ΓΓΕΕΚΔΒΜ και το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. και θα υλοποιήσουν προγράμματα.
Η ανάθεση τμήματος σε κάθε εκπαιδευτή γίνεται μέσω αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος αφού ληφθεί υπόψη η κατάταξη του στους οριστικούς πίνακες ανά ειδικότητα καθώς και οι προτιμήσεις του σε περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας που έχει επιλέξει. Οι εκπαιδευτές καλούνται με ηλεκτρονικό μήνυμα να αποδεχτούν ή όχι τη θέση, συνάπτουν σύμβαση μίσθωσης έργου με το Ι.ΝΕ.ΔΙ.Β.Μ. και αμείβονται για κάθε πραγματική ώρα διδασκαλίας.
Οι εκπαιδευτές που αναλαμβάνουν τμήμα τοποθετούνται στο τέλος του πίνακα επιτυχόντων και τους ανατίθεται εκ νέου μόνο αφού εξαντληθεί ο πίνακας. Εκπαιδευτές, που αρνούνται να αναλάβουν τμήμα μάθησης, αντικαθίστανται από τον επόμενο στη σειρά της λίστας κατάταξης και μετακινούνται αυτόματα στο τέλος του οριστικού πίνακα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!