Από 5 Δεκεμβρίου ξεκινά η Χριστουγεννιάτικη αγορά

Συζήτηση για την Ονειρούπολη σε κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

0
3602

Ομόφωνα αποφασίστηκε η έγκριση λειτουργίας της Χριστουγεννιάτικης Αγοράς στην Ονειρούπολη από τις 5 Δεκεμβρίου και με διάρκεια 20 ημέρες στην διάρκεια της κατεπείγουσας σύγκλισης του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Νοεμβρίου.

Ομόφωνη επίσης ήταν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και για την χορήγηση άδειας εγκατάστασης προσωρινών λυόμενων ξύλινων κατασκευών. Στην διάρκεια της συνεδρίασης που περιελάμβανε 5 θέματα που αφορούν την λειτουργία της φετινής Ονειρούπολης δεν έλειψε και η έντονη κριτική από την πλευρά των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων για τον τρόπο με τον οποίο διοργανώνεται η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη γιορτή από την διοίκηση της ΔΕΚΠΟΤΑ και την Δημοτική Αρχή. Στην ίδια συνεδρίαση έγινε και κλήρωση για τις θέσεις των εκθετών στη χριστουγεννιάτικη αγορά.
Ο επικεφαλής της παράταξης Project κ. Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, κατά την διάρκεια των τοποθετήσεων του είπε ότι η παράταξή του συμφωνεί με την λειτουργία της Ονειρούπολης και το έχει καταθέσει κατ’ επανάληψη. Είπε ότι ο θεσμός μπορεί να αποτελέσει σημείο μεγάλης εξωστρέφειας για την πόλη συγκεντρώνοντας κόσμο από όλη την Ελλάδα αλλά ακόμη και απο τις γειτονικές χώρες. Ωστόσο εξέφρασε τον φόβο ότι πολλά από αυτά που συμβαίνουν στην Ονειρούπολη τα χρησιμοποιεί η εκάστοτε Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα και πρόσθεσε σε άλλο σημείο “Αντί όλα αυτά (τα προβλήματα) να διορθώνονται εμείς τα κάνουμε ακόμη χειρότερα. Πιο αδιαφανή. Πιο αργά. Δυστυχώς τους πολίτες τους χρησιμοποιεί κάθε Δημοτική Αρχή και κυρίως ο πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ. Σχεδόν μας εκβιάζει ότι δεν θέλουμε να γίνει η Ονειρούπολη. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι θέλουμε να γίνει και έχουμε κάνει προτάσεις.
Η κλήρωση για τους συμμετέχοντες οφείλεται στην παράταξη Project Δράμα 2020. Κάτι που δεν γινόταν όπως έπρεπε πριν από τις Δημοτικές Αρχές. Όλη αυτή η λειτουργία της Ονειρούπολης μέσω της ΔΕΚΠΟΤΑ αποδεικνύουν όλα αυτά που είπαμε και που είναι άποψη της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η Ονειρούπολη δεν μπορεί να γίνεται πλέον από την ΔΕΚΠΟΤΑ. Από την επόμενη χρονιά η Ονειρούπολη θα πρέπει να μεταφερθεί στον Δήμο και όλα όσα γίνονται να γίνονται μέσω του Δήμου για μεγαλύτερη διαφάνεια και εξωστρέφεια ώστε να αξιοποιηθεί το brand name της πρώτης Χριστουγεννιάτικης γιορτής η οποία δεν θα έπρεπε σήμερα να ακολουθεί τις υπόλοιπες”.
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τάσος Χατζηγιάννης είπε μεταξύ άλλων ότι “Όλοι οι επαγγελματίες της Δράμας περιμένουν αυτή την γιορτή. Ωστόσο όπως είπε στην κοινωνία της Δράμας έχει καλλιεργηθεί η αμφιβολία για την τέλεση της φετινής Ονειρούπολης ενός θεσμού που έκανε την πόλη της Δράμας τουριστικό προορισμό τον Δεκέμβριο. Όλοι μαζί μπορούμε να συνεννοηθούμε και να κάνουμε την φετινή Ονειρούπολη ακόμη καλύτερη από τα προηγούμενα χρόνια. Η επιτυχία θα είναι της Δράμας. Ο κόσμος περιμένει. Κάποιοι συμπολίτες μας περιμένουν να βγάλουν μεροκάματο. Με τις όποιες επιφυλάξεις ή όποιες ενστάσεις έχουμε, πρέπει να έχουμε ομόφωνη στάση”.
Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μλεκάνης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα της διάρκειας της Χριστουγεννιάτικης αγοράς θυμίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή δεν έκανε δεκτή την πρότασή του για περισσότερες ημέρες. Μίλησε για καθυστέρηση που υπάρχει στην προετοιμασία της φετινής διοργάνωσης αφήνοντας να εννοηθεί ότι για αυτό ευθύνεται με τις πρακτικές της η Δημοτική Αρχή ενώ αναφερόμενος στους συμμετέχοντες εμπόρους είπε μεταξύ άλλων ότι κατατέθηκαν πέντε επιπλέον αιτήσεις χθες από ενδιαφερόμενους οι οποίες όμως δεν εμφανίζονται πουθενά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ