Από 56% έως 66% το εμβολιασμένο προσωπικό στους πέντε δήμους της Δράμας

0
3387

– Οι συγκρίσεις μεταξύ των δήμων της Δράμας, όπως προκύπτουν από στοιχεία της ΚΕΔΕ
– Τους περισσότερους εμβολιασμένους υπαλλήλους έχει ο Δήμος Δοξάτου

Σημαντικός αριθμός υπαλλήλων στους πέντε δήμους τής Δράμας παραμένει χωρίς να έχει κάνει εμβόλιο, σύμφωνα με στοιχεία τής Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων.

Το εμβολιασμένο προσωπικό του Δήμου Προσοτσάνης είναι μόλις το 56%, αφού από τους 146 δημοτικούς υπαλλήλους, οι 64 προσέρχονται με rapid test και οι 82 έχουν εμβολιαστεί.
Στον Δήμο Νευροκοπίου έχει εμβολιαστεί μόλις το 57% των δημοτικών υπαλλήλων και από τους 118 εργαζόμενους του δήμου, οι 51 προσέρχονται με rapid test ενώ οι 67 έχουν εμβολιαστεί.
Στον Δήμο Δράμας έχει εμβολιαστεί το 59% των δημοτικών υπαλλήλων και από τους 392 εργαζομένους προσέρχονται με rapid test οι 162 ενώ έχουν εμβολιαστεί οι 230.
Στον Δήμο Παρανεστίου έχει εμβολιαστεί το 65% των δημοτικών υπαλλήλων και από τους 77 υπαλλήλους του δήμου, οι εργαζόμενοι που προσέρχονται με rapid test είναι 27 ενώ οι εμβολιασμένοι 50.
Στον Δήμο Δοξάτου έχει εμβολιαστεί το 66% των δημοτικών υπαλλήλων και από τους 128 εργαζόμενους του δήμου, οι 43 προσέρχονται με rapid test ενώ έχουν εμβολιαστεί οι 85.

Ήδη ο Δήμος Δράμας, σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει να προχωρήσει σε ενημερώσεις των ανεμβολίαστων υπαλλήλων για την αξία του εμβολιασμού, κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει με την συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας.
Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας δεν υιοθετήθηκε ψήφισμα που πρότεινε ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων που ζητούσε από το Δημοτικό Συμβούλιο να μην προχωρήσουν οι αναστολές του ανεμβολίαστου προσωπικού με τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Mαμσάκο να δηλώνει: «Να μην στέλνουμε λάθος μηνύματα στην κοινωνία»
Πιο συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας είχε καταλήξει στην απόφαση να μην υιοθετήσει τις θέσεις του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων του Νομού Δράμας, σχετικά με την αντιμετώπιση των ανεμβολίαστων υπαλλήλων. Οι δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην εγκρίνουν το ψήφισμα που κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο στο οποίο αναφερόταν ότι καλούνται τα δημοτικά συμβούλια του Νομού Δράμας να μην προχωρήσουν σε αναστολές καθηκόντων και σε διαθεσιμότητες και να μεταφέρουν τους υπαλλήλους που δεν έχουν εμβολιαστεί σε θέσεις όπου δεν υπάρχει πρόβλημα με τον νόμο, έτσι ώστε να μην αποδυναμωθούν περισσότερο οι υπηρεσίες των δήμων σε μία κρίσιμη περίοδο.
Μάλιστα, για το θέμα αυτό υπήρξε ευρεία συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δράμας με τον κ. Κίμωνα Τσαπρασίδη, πρόεδρο του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων του Νομού Δράμας, να αναφέρει ανάμεσα σε άλλα, ότι: «Δεν μπορούν να τιμωρούν έναν υπάλληλο ο οποίος δεν έχει κάνει εμβόλιο και να τον βγάζουν σε αργία. Γιατί, στην ουσία, τον βγάζουν σε αργία και δεν τον βγάζουν σε διαθεσιμότητα, γιατί σε διαθεσιμότητα θα έπρεπε να παίρνει και το 75% του μισθού του».
Μιλώντας για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος Δράμας, κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, είπε ότι πρόκειται για ένα κρίσιμο θέμα το οποίο δεν απασχολεί μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά μία ολόκληρη κοινωνία. Υπενθύμισε ότι η συντριπτική πλειονότητα των δημοτικών συμβούλων έχει τοποθετηθεί και σε προηγούμενες συνεδριάσεις προς την κατεύθυνση της στήριξης του εμβολιασμού. Πρόσθεσε ότι, από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, οι μισοί και πλέον δημοτικοί υπάλληλοι δεν είναι εμβολιασμένοι. Ο Δήμαρχος Δράμας αναρωτήθηκε τι θα απαντούσε κανείς σε αυτούς που εμβολιάστηκαν, αν ο δήμος προσπαθούσε να βρει τρόπους να εξυπηρετήσει τους μη εμβολιασμένους τοποθετώντας τους σε θέσεις που δεν απαιτούν εμβολιασμό. Ο Δήμαρχος είπε ότι υπάρχει πρόβλημα με τις ελλείψεις προσωπικού στον Δήμο Δράμας και το Νομικό Πρόσωπο, πρόσθεσε, όμως, ότι, αν το δημοτικό συμβούλιο λάμβανε θέση υπέρ του ψηφίσματος, στην ουσία θα ανέτρεπε τις προηγούμενες αποφάσεις που ήταν υπέρ της στήριξης του εμβολιαστικού κινήματος, αλλά και θα έστελνε λάθος μηνύματα στην κοινωνία της Δράμας, που υποφέρει ήδη από τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ