Από Δευτέρα ή Τρίτη αναμένεται η συνέχιση των έργων στις διαβάσεις πεζών

0
929

«Η αποκατάσταση δεν έγινε μόνο έξω από τα σχολεία, αλλά σχεδόν σε όλη την πόλη» επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών


 

Συνεχίζει να απασχολεί το θέμα των διαβάσεων πεζών, η αποκατάσταση των οποίων δεν έχει ολοκληρωθεί στον Δήμο Δράμας.
Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Πόλη+Ζωή κ. Γιάννης Μυστακίδης, έθεσε το θέμα αυτό προς τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννη Καψημάλη, λέγοντας ότι οι διαβάσεις πεζών έχουν αποκατασταθεί μόνο έξω από τα σχολεία. Επεσήμανε επίσης ότι σε άλλα σημεία οι διαβάσεις πεζών δεν φαίνονται καν, με αποτέλεσμα οι πεζοί αλλά και οι αυτοκινητιστές να περνούν το δρόμο χωρίς να γνωρίζουν αν υπάρχει διάβαση.
Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας δήλωσε πάντως ότι η αποκατάσταση των διαβάσεων δεν έγινε μόνο έξω από τα σχολεία, αλλά σχεδόν σε όλη την πόλη. Ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι υπολείπονται και άλλες. Διαβεβαίωσε ότι την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, θα βρίσκονται στην πόλη τα τεχνικά συνεργεία που ασχολούνται με την αποκατάσταση των διαβάσεων, τα οποία δεν αποκλείεται να εργαστούν και τις βραδινές ώρες μαζί με τον επιβλέποντα μηχανικό. Πρόσθεσε ότι θέμα αποχρωματισμού των διαβάσεων (που ολοκληρώθηκαν) δεν υπάρχει. Εξήγησε ότι αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι διαβάσεις λερώνονται και σκονίζονται με αποτέλεσμα να μην φαίνονται τις πρωινές ώρες, αλλά αν περάσει κανείς από τις διαβάσεις το βράδυ, θα διαπιστώσει ότι οι διαβάσεις φαίνονται κανονικά στο οδόστρωμα. Είπε ακόμη, ότι πάνω από τις διαβάσεις αυτές περνούν καθημερινά χιλιάδες αυτοκίνητα και έφερε ως παράδειγμα τις διαβάσεις πεζών στην πλατεία Ελευθερίας, οι οποίες βάφτηκαν δυο φορές, σε δυο διαφορετικές ημέρες.
Μάλιστα μιλώντας και για την ποιότητα του υλικού χρωματισμού των διαβάσεων, ο κ. Καψημάλης είπε ότι αυτή είναι πάρα πολύ ισχυρή και πρόσθεσε ότι ζήτησε από τις υπηρεσίες του δήμου να υπάρξει ποιοτικός έλεγχος, για να μην υπάρξουν αμφιβολίες στην συνέχεια. Επίσης ανάφερε ότι η εταιρεία που ανέλαβε το συγκεκριμένο έργο συνεργάζεται με την Εγνατία οδό, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είναι μια τυχαία εταιρεία. Σημείωσε ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι πιστοποιημένα και η εργασία που γίνεται είναι ανάλογη.
Ο Αντιδήμαρχος εξήγησε επίσης ότι για τα έργα που προηγήθηκαν στις διαβάσεις, αυτά έγιναν κάποιες φορές κατά την διάρκεια της ημέρας, όταν δεν υπήρχε κυκλοφοριακή συμφόριση, αλλά ο κύριος όγκος των εργασιών έγινε τις βραδινές ώρες, για να προφυλαχθεί από την κυκλοφορία το υλικό των διαβάσεων και να προλάβει να στεγνώσει.
Σχετικά με το αντικείμενο της ίδιας εργολαβίας, ο κ. Καψημάλης είπε ότι περιλαμβάνει και αποκατάσταση των πεζοδρομίων επί της Πατριάρχου Διονυσίου από το ύψος του “Αιγαίου” μέχρι και τη διασταύρωση του Ξενία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ