Από σήμερα οι αιτήσεις για τις φυλακές Νικηφόρου

0
1533

Μέχρι και την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για τις 188 θέσεις στη Δράμα

Από σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου μέχρι και την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, θα μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις όσοι και όσες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην προκήρυξη πλήρωσης με σειρά προτεραιότητας 416 θέσεων μόνιμου προσωπικού που αφορούν τη στελέχωση των Καταστημάτων Κράτησης τού Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Οι 188 θέσεις από αυτές προκηρύχθηκαν για την κάλυψη των αναγκών του νέου καταστήματος κράτησης Δράμας, στον Νικηφόρο. Η προκήρυξη (9Κ/2021) εκδόθηκε από το ΑΣΕΠ στις 15 Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα, η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει σήμερα Δευτέρα στις 08:00 και λήγει στις 2 Δεκεμβρίου 2021, ημέρα Πέμπτη στις 14:00. Η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής στο ΑΣΕΠ θα κρίνει και το εμπρόθεσμο της αίτησης.
Τα «ΧΡΟΝΙΚΑ της Δράμας» έγκαιρα και συγκεκριμένα από τις 27 Οκτωβρίου, είχαν δημοσιεύσει πληροφορίες για την έκδοση της συγκεκριμένης προκήρυξης.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι 188 από τις 416 προκηρυσσόμενες θέσεις αφορούν το νέο σωφρονιστικό κατάστημα Δράμας, για το οποίο προβλέπονται 91 θέσεις ειδικότητας ΔΕ Προσωπικού Φύλαξης. Σε αυτές περιλαμβάνονται 3 θέσεις που απευθύνονται σε γυναίκες και 88 θέσεις που απευθύνονται σε άνδρες.
Επίσης σύμφωνα με την κατανομή των θέσεων θα καλυφθούν άλλες 97 θέσεις ειδικότητας ΔΕ Φύλαξης. Από αυτές οι 4 απευθύνονται σε γυναίκες και οι 93 σε άνδρες. Για τις 88 θέσεις ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης που αφορούν άντρες, οι 35 είναι γενικές θέσεις, οι 17 απευθύνονται σε πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων, οι 13 σε τρίτεκνους και τέκνα τριτέκνων, οι 2 σε παλιννοστούντες Πόντιους ομογενείς και ομογενείς του ν.3790/2020, οι 13 σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, οι 7 σε άτομα που έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, καθώς και τέκνα ατόμων με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και 1 θέση σε Έλληνες υπηκόους που προέρχονται από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Οι 3 θέσεις ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης που αφορούν γυναίκες είναι γενικές θέσεις.
Για τις 93 θέσεις ΔΕ Φύλαξης που αφορούν άντρες, οι 38 είναι γενικές θέσεις, οι 18 απευθύνονται σε πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων, οι 13 σε τρίτεκνους και τέκνα τριτέκνων, οι 2 σε παλιννοστούντες Πόντιους ομογενείς και ομογενείς του ν.3790/2020, οι 13 σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, οι 8 σε άτομα που έχουν τέκνο, αδελφό ή σύζυγο, καθώς και τέκνα ατόμων με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και η 1σε Έλληνες υπηκόους που προέρχονται από τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.
Επίσης οι 4 θέσεις ΔΕ Φύλαξης που αφορούν γυναίκες είναι γενικές θέσεις.
Σημειώνεται ότι και για τις 188 θέσεις στο Κατάστημα Κράτησης Νικηφόρου ισχύει το κριτήριο της εντοπιότητας. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες και να έχουν γεννηθεί από το έτος 1989 έως και το έτος 2000
Για την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής στην προκήρυξη 9Κ/2021, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η Εγγραφή στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του Α.Σ.Ε.Π.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ