Από σήμερα στη μάχη των εμβολιασμών και το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου

0
9970

4283 εμβολιασμοί μέχρι το Σάββατο στη Δράμα

Το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου προστίθεται από σήμερα, Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, στα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού Δράμας προκειμένου να συνδράμει στη μάχη του εμβολιασμού κατά της νόσου covid-19.
Οι πολίτες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60-64 θα μπορούν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο της Astrazeneca μετά από τηλεφωνικό ραντεβού. Για τον σκοπό αυτό μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Παρανεστίου προκειμένου να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για εμβολιασμό. Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται καθημερινά μεταξύ 7 το πρωί με 3 το μεσημέρι στο Κέντρο Κοινότητας και στο τηλέφωνο 2524350112. Ταυτόχρονα με το εμβολιαστικό κέντρο στο Κέντρου Υγείας Παρανεστίου θα συνεχίσουν να λειτουργούν τα εμβολιαστικά κέντρα στο Κέντρο Υγείας Προσοτσάνης, το Κέντρο Υγείας Δράμας και το Νοσοκομείο της Δράμας στα οποία η προσέλευση συνεχίζεται απρόσκοπτα.
Ο ρυθμός εμβολιασμών στα εμβολιαστικά κέντρα της Δράμας έχει ήδη αρχίσει να αυξάνεται και η προσθήκη του εμβολιαστικού κέντρου Παρανεστίου είναι βέβαιο ότι θα συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών στον Νομό Δράμας.
Πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας είχαν γίνει 4283 εμβολιασμοί. Αντίστοιχα, μέχρι την ίδια ημερομηνία στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας είχαν γίνει 5702 εμβολιασμοί, στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης 3441, στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης 2865 και στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου 7741 εμβολιασμοί. Συνολικά στη χώρα μέχρι το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου είχαν γίνει 526.369 εμβολιασμοί. Αυτή την περίοδο εμβολιάζονται στη χώρα μας πολίτες από 60 έως και 64 ετών, πολίτες άνω των 75 ετών και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μιλώντας την Παρασκευή στην ΕΡΤ σχετικά με τους εμβολιασμούς ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης είπε μεταξύ άλλων ότι έρχονται περισσότερα εμβόλια το επόμενο χρονικό διάστημα ενώ η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει δώσει σαφείς προτεραιότητες στις ομάδες οι οποίες θα εμβολιαστούν.
Επίσης σημείωσε ότι: «Τη Δευτέρα (σήμερα) ξεκινάνε και τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα όπως αυτό που εγκαινίασε ο Πρωθυπουργός στη HELEXPO στο Μαρούσι. Το επόμενο χρονικό διάστημα όπως γνωρίζαμε, και αυτό γίνεται παντού, τα εμβόλια που θα είχαμε στη διάθεση μας θα ήταν λιγότερα σε σχέση με αυτά που θα έρθουν τους επόμενους μήνες. Καθυστερήσεις και δυσκολίες στην παραγωγική διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ο προγραμματισμός παραδόσεων των εμβολίων που έχουμε στη διάθεση μας τηρηθεί, θα μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι μέχρι το καλοκαίρι θα μπορούμε να έχουμε εμβολιάσει το κρίσιμο αυτό ποσοστό του πληθυσμού, το οποίο θα μας δώσει τη δυνατότητα να επανέλθουμε στην κανονικότητα στον τομέα της οικονομίας. Μιλάμε για 45-50% προκειμένου να ανοίξει και ο τουρισμός».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ