Από το εγώ στο εμείς και η ανάγκη συνεργασίας για τη Δράμα

0
898

Του Αναστάσιου Νικολαΐδη,
υπ. Βουλευτή ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νομού Δράμας


 

Τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Νομός Δράμας είναι προφανές ότι δεν μπορούν να επιλυθούν από τη μια στιγμή στην άλλη. Όμως στο χέρι μας είναι να γίνουν με γοργό ρυθμό βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Για να συμβεί βέβαια αυτό απαιτούνται υπερβάσεις, οι οποίες θα πρέπει να ξεκινήσουν από εμάς τους ίδιους σε τοπικό επίπεδο. Η αλλαγή πρακτικών και νοοτροπιών από το πολιτικό προσωπικό του τόπου μας είναι επιβεβλημένη. Η συνεννόηση και η συνεργασία αποτελεί ανάγκη της ίδιας της δραμινής κοινωνίας. Χρειάζεται ομόνοια και ενότητα τουλάχιστον στα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, καθώς μόνο μέσα από ένα κλίμα σύμπνοιας των θεσμικών εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας, μπορούν να αποκτήσουν ακόμη μεγαλύτερη δυναμική οι τοπικές διεκδικήσεις.
Προσωπικά, ήμουν υποψήφιος Βουλευτής στις εκλογές του 2019 και δεν κατάφερα να εκλεγώ, λαμβάνοντας τη δεύτερη θέση σε αριθμό σταυρών στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ. Μένοντας πιστός στις αρχές μου, καμία στιγμή μετά το εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπήκα στη διαδικασία να αμφισβητήσω την εκλεγμένη Βουλευτή του κόμματός μου ή να επιτεθώ στους Βουλευτές των άλλων κομμάτων, σε μια προσπάθεια ισχυροποίησης της πολιτικής μου παρουσίας. Τίμησα τη ψήφο των συμπολιτών μου έχοντας ενεργή παρουσία και επέλεξα να αντιμετωπίσω με τον σεβασμό που τους αξίζει τους εκπροσώπους της Δράμας στο Κοινοβούλιο, όπως και όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους της κοινωνίας σε επίπεδο αυτοδιοίκησης. Μάλιστα, πολλές φορές, σε τηλεοπτικές μου συνεντεύξεις εξέφραζα τη θέση ότι οφείλουμε ως τοπική κοινωνία να στηρίξουμε δυναμικά τους αιρετούς όλων των βαθμίδων, έτσι ώστε να έχουν ακόμη μεγαλύτερη ισχύ όταν διεκδικούν για τη Δράμα μας.
Σε χρόνο αρκετά μακρινό από την προκήρυξη των εκλογών, είχα φροντίσει να συναντήσω όλους τους αιρετούς του Νομού Δράμας και στα δύο επίπεδα αυτοδιοίκησης. Θεώρησα πως ήταν επιβεβλημένη αυτή η κίνηση, ώστε έγκαιρα να υπάρχει μια πλήρης καταγραφή των ξεχωριστών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η κάθε τοπική κοινωνία, αλλά και συνολικά η Δράμα. Είναι προφανές πως με τους πέντε Δημάρχους και τον Αντιπεριφερειάρχη δεν έχουμε τις ίδιες ιδεολογικές αφετηρίες ή τις ίδιες πολιτικές προτιμήσεις, προσωπικά όμως θεωρώ ότι δεν αποτελεί λόγο να μην μπορούμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι, να συζητήσουμε και να συνεργαστούμε για τη Δράμα και τα ζητήματα που απασχολούν τους συμπολίτες μας.
Την ίδια διάθεση συζήτησης είχα και με εκπροσώπους τοπικών φορέων, συλλόγων και σωματείων. Ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία να σκεφτώ τι ψηφίζει αυτός που βρίσκεται απέναντί μου, ποιον υποψήφιο στηρίζει ή πώς θα μπορέσω να τον προσεγγίσω για να αποκομίσω πολιτικά οφέλη. Με τον ίδιο τρόπο, χωρίς καμία διάκριση αντιμετωπίζω και όλους τους Δραμινούς πολίτες. Στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά και σε όλο το χρονικό διάστημα που προηγήθηκε, προέταξα την ανάγκη να έρθει η Δράμα στο προσκήνιο. Και για να συμβεί αυτό οι διαχωριστικές γραμμές πρέπει να περάσουν οριστικά στο παρελθόν.
Πρόσφατα, κατά την ορκωμοσία μου ως Βουλευτής, μετά το τέλος της συνεδρίασης της Βουλής συναντηθήκαμε όλοι οι νεοεκλεγέντες Βουλευτές του Νομού Δράμας, φωτογραφηθήκαμε μαζί και επέλεξα να δώσω στη δημοσιότητα τη συγκεκριμένη φωτογραφία. Για μένα, πέρα από τον συμβολικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης κίνησης, υπάρχει και ουσιαστική αξία, καθώς είμαι αποφασισμένος να εξαντλήσω κάθε δυνατότητα για συνεννόηση και κοινή δράση, τουλάχιστον για τα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας.
Με την πολιτική μου παρουσία όλα αυτά τα χρόνια απέδειξα έμπρακτα πως μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δράμα, πρέπει από το εγώ να πάμε στο εμείς. Ο προσωπικός μου στόχος, εφόσον οι συμπολίτες μου με τιμήσουν στις 25 Ιουνίου με την αγάπη, την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους, είναι να αποτελέσω έναν αποτελεσματικό εκπρόσωπο της Δράμας τόσο εντός όσο και εκτός Βουλής. Και για αυτό είμαι ανοιχτός σε κάθε κοινή προσπάθεια και είμαι έτοιμος να αναλάβω και τις σχετικές πρωτοβουλίες για συνεργασία. Η θέση αυτή για μένα είναι ένα συμβόλαιο τιμής με τους συμπολίτες μου. Είναι ένα νέο παράδειγμα παρουσίας στα κοινά. Είναι μια αλλαγή η οποία μπορεί να γίνει δυνατή…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!